max-maniacy 12.01.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 To czekam na te cudne okna. I oby nic już się nie obsunęło. Żebyś nie musiała tracić wiary w ludzi. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 13.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Domek śliczny, dach super a dopiero zobaczysz jak okna zmieniają wygląd. Nie martw się okna można wstawiać przy minusowych temperaturach, a podobno strasznej zimy w tym roku ma nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 14.01.2014 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Kasia, w ludzi trzeba wierzyć i ja wierzę tylko wtedy nerwa miałam na Pana A rozmawiałam z nim i nie umiem się na niego gniewć - przesympatyczny człowiek Było, minęło, czasu się nie wróci. Jakbym miała okna na początku stycznia, to już bym się do tynków szykowała, bo elektryk by pewnie kończył... Mała Wiedźmo (będę jakoś skracać i umilać Twój nick ) - okienka będą miały ciepły montaż jeszcze. I o to bardziej się martwię. Bo do ciepłej ramki jakieś tam wymagania pogodowe są. Ma nadzieję, że aura dopisze. Zapraszam na fotorelację w sobotę Brama garażowa niestety w lutym. Normstahl coś tam udoskonala. W tym materiały na naszą bramę zmykam. bo data mi się zmieniała (tzn.po północy już..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 17.01.2014 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Mamy okna Są, są, są Są śliczne Piękne I tylko tyle póki co sprawdziłam, bo temperatura i śnieg mnie wyganiały z budowy. Podziwiam Panów, którzy pracowali przy tej wstrętnej pogodzie. Mam nadzieję, że okienka są zamontowane równiutko i że nie będzie mnie nic w ślepka wadziło Ciepła ramka jest, ale jeszcze czeka nas obróbka, ale to dopiero przy plusowych temperaturach. To co mi się rzuciło w oczy: okna bardzo się zmniejszyły Największa porażka - okno w łazience (ni w pi ni w oko ) Na szczęście jest velux, który fajnie doświetla pomieszczenie. Chociaż dziś to oczywiście tak sobie - bo był zasypany śniegiem Fotki: Edytowane 17 Stycznia 2014 przez asti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 19.01.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Asti cieszę się razem z tobą, okna cudne , z oknami to już prawdziwy dom. Nie martw się jednym okienkiem tyle to zawsze można poprawić jak całkiem nie będziesz mogła na to patrzeć. U mnie na strychu zaprojektowano dwa okienka 40x40 i po wstawieniu szybki są 10x10:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 20.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Asti, odpisałam u mnie w sprawie kuchni. Moja kuchnia była tak zaprojektowana, że gdybym nie zrobiła wcześniej projektu w IKEA i postawiła ściankę działową tak jak było w projekcie, to szafki zmieściłyby się tylko po jednej stronie kuchni i byłoby ich sztuk 3:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 21.01.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witajcie,Ja u Was pierwszy raz, ale chyba od niedawna macie link do dziennika w podpisie.I widzę, że dobrze trafiłam, jak już są okna to już prawdziwy dom.Powodzenia i oby zima zaraz sobie odpuściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 22.01.2014 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Mała Wiedźmo - jakby człowiek wiedział, że się przewróci - to by się położył.. Jaka ja byłam guuupia Myślałam... nie wiem o czym.. Może o przeprowadzce??? Wcz poświczyłam w ikea, ale nie zalogowałam się i nie umiałam zapisać wypocin Jak stworzę coś "do ludzi" to pokażę Tyyyyyyyyym czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 gratulacje masz już dom. normalnie, żadna budowa, tylko dom. suuuuuper. jak ja czekam na ten moment, kiedy pojawią się u nas okna. zupełnie to odmienia oblicze budynku, dopiero wtedy widać jak będzie wyglądał. nie przejmuj się, że wydają Ci się teraz mniejsze. przyzwyczaisz się. cieszę się razem z Tobą i czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 09.03.2014 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Czas odkurzyć dziennik U nas się dzieje Mniej, więcej... ale do przodu :wiggle: Kasia, masz rację - można się przyzwyczaić Oderwaliśmy taśmy ochronne i aż tak nie widać, że okno jest taaakie małe I do okien bez taśm też trzeba było się przyzwyczaić Jeszcze jedna taka akcja będzie - już po tynkach, jak pozbędziemy się taśm wewnątrz budynku Na dniach przychodzą tynkarze, elektrykę rozkłada mój dzielny mąż z dwoma braćmi. Ja też miałam swój mały udział Powierciłam kilka dziurek Ach! I mamy bramę garażową Foto w ząłączeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2014 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Hej Asti, wpadłam od Mari Fajny domek Może bym się nie odezwała, ale widzę, że tak jak ja masz blachę na dachu. Ile będziesz mieś ocieplenia pod blachodachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 10.03.2014 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witaj Pestka Podobnoż 20cm. 15cm między krokwie, 5cm pod płytę. czy jakos tak Jeszcze nie jestem w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Mało wlaśnie dlatego zapytałam. U nas miało być podobnie – 17 między krokwiami + 5 pod deskowanie. U nas w salonie i większości pomieszczeń na poddaszu sufity skośne do samej kalenicy. Na szczęście z różnych powodów nie mogliśmy położyć deskowania od razu. Dołożyliśmy żeby było 30 cm razem. Trzeba było nadbijać listwy na krokwiach, ale opłaciło się. Efekt znaczny jeśli chodzi o klimat w domu, bo zimą od razu 5 stopni poszło do góry, a latem dom w największe upały nie przekracza 23 stopni. Dodam, że ja latem trzymam większość okien otwartą. Ale najważniejsze – NIE SŁYCHAĆ deszczu jak wali w blachodachówkę. Zeszłoroczny grad też nie zabił moich uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 10.03.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dzięki Pestka Dobrze wiedzieć. W ogóle jestem nieczasowa ostatnio jeśli chodzi o fm, o rozwiązania na budowie.. A powinnam. W sumie przy budowie domu każdy etap jest ważny.. U nas dach deskowany. pozdr.e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Tzn. pod blachą masz deskowanie, a pod nimi ocieplenie, folie i te rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 18.03.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A czy ja dobrze widzę, że w oknach firanki wiszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.03.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Hej Asti:welcome: Dotarłam wreszcie do Ciebie i teraz już będę podglądać. Super domek się prezentuje! Od kiedy planujecie zamieszkać? Aaa, no właśnie firanki wiszą.... może już mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 25.03.2014 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witam moich gości Słaba ze mnie gospodyni - ludzie w dziennik a mnie ani widu, ani słychu... Przepraszam Pestka - u nas póki co - blacha, papa, deskowanie... reszta w planach... Mychadita - tak som firanki :wiggle: ale to niestety nie oznacza, że pomieszkujemy... zasłaniają wewnętrzny bałaganik... :sick: Zrobię za niedługo jakiś update zdjęciowy - elektryka na wykończeniu, a od wczoraj robią się tynki Będzie prawie jak w domu A że prawie robi wielką różnicę, więc jeszcze chwilunia jeszcze momencik będę marzyć, że mieszkam Myślę o sadzeniu warzywek. Ale to też jeszcze tydzień, dwa.. Muszę sobie miejsce przygotować. Może uda się odgrodzić się od lasu.. Nie chciałabym, żeby zwierzątka mi na mój ogródek przychodziły i ... ten teges... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii na jesieni - jak już będę lokatorem będę miała marchwię do zupy swoją zmykam, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2014 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Pierwsze dwa, to mój warzywnik eksperymentalnie tuż po założeniu i w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.03.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 cześć gospodyni i odwiedzającym fajnie czytać, że domowo się robi. w takiej sytuacji warzywnik obowiązkowy. Pestka, a wycinałaś darń w tych skrzynkach? fajnie to wygląda taki podwyższony i pewnie mniej zarasta zielskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts