pestka56 26.03.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ja tam nie mam darni Zbudowaliśmy skrzynie i wsypaliśmy ziemię. Pielenie to bajka – 4 sztuki z pięterkami pół godzinki raz na tydzień, albo i mniej. Mój kręgosłup jest mi za to wdzięczny. Tylko trzeba położyć linię kroplującą i pamiętać o włączaniu co wieczór na godzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 29.03.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 I dobrze, że zajrzałam Fajny patent z tymi skrzynkami. Nakupiłam rzodkiewek, sałat i innych maciejek i teraz planuję co z tym zrobić. Może kwiatki sobie w ten sposób wysadzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 08.04.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witaj Zbudowaliśmy skrzynie i wsypaliśmy ziemię. Pielenie to bajka – 4 sztuki z pięterkami pół godzinki raz na tydzień, albo i mniej. Mój kręgosłup jest mi za to wdzięczny. Tylko trzeba położyć linię kroplującą i pamiętać o włączaniu co wieczór na godzinkę Dobry pomysł, zwłaszcza jeśli się ma małą działkę, czyli coś dla mnie A co potem jak już wszystko się zbierze, tzn. przed zimą? Jak tą ziemię przekopać? Czy na wiosnę się wymienia tą ziemię? Jestem jeszcze zielona jeśli chodzi o własny ogród, a już trzeba coś działać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Popatrzcie jak pięknie pomysł skrzyń wykorzystała Magnolia proponując Malkul zagospodarowanie przestrzeni wokół domu (od postu 310) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180414-Ogr%C3%B3d-tworz%C4%99-nowoczesny-czyli-wewn%C4%99trzna-walka-jak-nie-zosta%C4%87-kokoszk%C4%85/page16 Malkul ma równie piękne z dużym smakiem robione nowoczesne wnętrza - warto pozaglądać http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204706-Rozterki-wn%C4%99trzarskie-Malkul-czyli-jak-nie-zosta%C4%87-kokoszk%C4%85-w-domu Na dodatek ma zdolnego męża i sporo wykonał on właśnie. Są podpowiedzi jak OGRÓDEK warzywny Moje skrzynie stoją na agrowłókninie. Na samym dnie jest warstwa żwiru. Wyżej jest żyzna ziemia. Moją rodzimą, zakładając warzywnik na wyniesionych rabatach, wymieszałam z kupioną ogrodniczą pół na pół. Co roku zależnie od potrzeb roślinek dosypuję ziemię kompostową (moją własną) albo przekompostowany obornik, albo tylko azofoskę. Nie wymieniam ziemi. W każdej skrzyni leży linia kroplująca. Początkowo wstawiałam po środku wyższych skrzyń zraszacze, ale one leją wodę za szeroko. Jesienią, gdy już wszystko ze skrzyń zniknie przekopuję glebogryzarką (niedużą elektryczną mam), ale można też łopatą i zostawiam do wiosny w tzw. ostrej skibie, czyli bez zagrabiania. To odświeża glebę i napowietrza. Zioła zostawiam do wiosny i dopiero wtedy przycinam. Truskawki ścinam i przysypuję warstwą trocin. Wiosną przebijają się przez nie bez problemu. Niektóre krzewy owocujące można posadzić jak ozdobne, albo w żywopłocie nieformowanym. Aronia m.in. jest świetna – jesienią ma piękne ciemnozielone liście z mocnym zaczerwienieniem, a do tego owoce. Żadne przetwory się nie psują jeśli dodać do nich aronii. A sok jest rewelacyjny – reguluje ciśnienie. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 10.04.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Dziewczynki, dziekuję, że zaglądacie do mnie i piszecie Pajęczyn nie ma Ogródka też nie ma Może za tydzień, dwa... Mój czas ucieka dniami, nawet tygodniami W sobotę zanim się ogarnę - już dzień mi się kończy. A to syn ma imprezkę. A to obiad dla ekipy trzeba zrobić... Ciągle coś.. Obstawiam okolice weekendu majowego na wykonanie, zasadzenie, zasianie roslinek Postaram się wkleić dziś jakieś zdjęcia. Panowie tynkarze kończą. Mam nadzieję w poniedziałek powitać Pana hydraulika Póki co zmykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 10.04.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 No to z niecierpliwością czekam na zdjęcia.Jak burza idziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 15.05.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witaj Asti Co słychać jak wyszły u Was tynki? Prace hydrauliczne pewno już też wykonane? pochwal się zdjęciami jesteśmy na tym samym etapie i chciałabym podglądnąć pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 26.05.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Puk, puk, Asti, dawaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 27.05.2014 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Puk, puk, Asti, dawaj zdjęcia. Mycha, Lusia - witajcie. Bardzo Was przepraszam Dziennik zarasta czym popadnie. Brakuje mi czasu.. Chociaż wcz coś mnie tknęło, bo nawet zdjęcia zgrałam na kompa. Dziś wieczorem - późnym wieczorem - wrzucę fotki. Trochę sie u nas zmieniło. Oglądając zdjęcia - uświadomiłam sobie jak bardzo wiele Mamy hydraulikę, elektrykę, drzwi do kotłowni, tynki, a od soboty również posadzki. Dom wygląda bardzo domowo i aż chce sie już tam zostać W sobotę wykosiłam wszystkie chaszcze (bo działka w tym roku nie koszona... yyyyy Podkaszarką i wyglądałam jak Fiona A tak w ogóle to nie dolatują do mnie powiadomienia o nowych wpisach zmykam. bom pracująca zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 27.05.2014 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Był pierwszy grill okazało się, że światełka działają i panowie zaczęli tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 27.05.2014 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 ocieplona została ściana w garażu granicząca z łazienką oraz sufit w garażu. 2 zdjęcia niestety nie chcą mi się przekręcić... blondi normalnie... i do tego są mini mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 27.05.2014 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 tynki zaczęły sobie spokojnie schnąć. Tuż przed weekendem majowym przyjechal styropian na podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 27.05.2014 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Mamy pięknie uzbrojoną skrzyneczkę elektryczną. JA mam pierwsze kfiatuuuszki na kuchennym parapecie I elegancką koneweczkę do kompletu Pojawiła się podłogówka. A później wkroczyli panowie wylewkarze I mamy cudne podłogi i jest zajefajnie domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 27.05.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Podłogi, podłogi, podłogi Jutro akcja: szambo Tyle u nas się zadziało Nie mogę się doczekać ciągu dalszego. Za kilka dni zaczynamy ogrodzenie. Mam nadzieję. Rośliny nadal nie zasadzone Może jeszcze coś uda mi się stworzyć. Może coś wykiełkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 28.05.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Już żałuję, że prosiłam. Odwołuję. Zdjęć więcej nie wrzucaj. Bo ja po prostu zazdrosna jestem Taka byłam po sobocie u nas zadowolona, a tu proszę. Inni mają więcej, buuuuuu... A poważnie to pięknie u Was, normalnie ja to bym już chyba mieszkała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 05.06.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Asti wpadłam tutaj bo zobaczyłam twój post na forum gumola. My jesteśmy na etapie skończonych fundamentów i za ok 3 tyg ruszamy z murami Widzę że zmieniliście wejście do spiżarki - tez tak chciałam ale mój mąż coś nosem kręci :/ Nie wydaje ci się że w takim ułożeniu nie ma miejsca na lodówkę i słupek z piekarnikiem? Jakie jest duże okno w kuchni ? Gratuluję Wam dokonanych prac - też już bym chciała żeby u nas tak było Pozdrawiam Was serdecznie Kasia Edytowane 5 Czerwca 2014 przez KasiaG77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 09.06.2014 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witaj Kasia, nasze okno ma chyba 2m x 1,2m. Z zewnątrz wygląda na małe, ale jak patrzymy od środka to jest oki Ustawienie kuchi - rzeczywiście jest ciężko. Na dniach będę miała może wizualizację, więc postaram się ją wrzucić na fm. U nas lodówka będzie po prawej stronie okna. Przy wejściu do spiżarki. Piekarnik - jeszcze nie wiem, czy będzie w słupku. Marzyłam o tym Ale przy taaakim dużym domu nie pomyślałam wcześniej o wymiarach kuchni i nie wiem, czy opcja, którą sobie wymysliłam będzie miała rację bytu. Generalnie nasz dom to połączenie gali i party. Dlatego podglądam partowiczów I szukam też wpisów nt.gali pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 12.06.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Właśnie przypomniałam sobie wcześniejsze posty z Party Ja właśnie tez tam postawie lodówkę ale chyba zostawię tą wnękę co jest w projekcie na słupek. z piekarnikiem Brałam też pod uwagę zrobienie wyspy i na ścianie po lewo od okna zrobić całą dużą ściankę zabudowaną z lodówką, słupkiem i cargo. Straciła bym tylko trochę blatu :/ Czekam na twoją propozycję My planujemy okno 180/130. mam nadzieję że nie będzie za małe :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 06.07.2014 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Bry dzisiejszy wpis jest sponsorowany przez literkę "O" jak ogrodzenie. Jest! Pojawiło się w nerwach (jak wszystko na naszej budowie) i bólach Jedną storonę - od sąsiada - mamy zagrodzoną. Teraz powstało ogrodzenie od strony garażu i z tyły domu. Ładne Panelowe Grafitowe Pozwala stworzyć w końcu (!!!!!) ogródek. Ten zapewne też w bólach powstanie. Ziemia już przyjechała (czarnoziem), do środy muszę ogarnąć "foremki" i sieję Tyle, że ciężko dostać nasionka.. I babcia prorokuję, że nic mi nie urośnie.. Misssion imposssssible...ale może poradzę sobie Zaczął nabierać kształtów sufit w łazience. Światełka wybrane. Na strychu są płyty - widać ile tego strychu jest Poza tym - nie dzieje się nic. Mąż na fuuull etacie w pracy. Bo urlopy. :( wszystko tak wolno. kiedy to jeszcze.. co nie zmienia faktu, że ja się zadomiawiam mam sadzonki aloesowe od koleżanki zakupiłam - specjalnie do MOJEGO DOMU - storczyka Kasia! nie mam jeszcze wizualek kuchni. Pan kuchniowy się urlopuje. Jak tylko coś będę miała - wrzucę Prócz kuchni - zamówiliśmy też szafę do wiatrołapu. Jutro zamówimy drzwi zewnętrzne Fotorelacja w zalączeniu Adijos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 06.07.2014 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 ogrodzenia ciąg dalszy przod musi zaczekać... na kiedyś-tam... edit: ostatnie mi się wzięło i przekręcło... sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts