Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koza i dwie kurki czyli dom farmera ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 252
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak juz wspominalam, elewacja nie bedzie wygladac dokladnie tak jak w projekcie. Ale tez bedzie ladnie ;) Widac juz mniej wiecej jak. Brakuje jeszcze obrobek na dachu plaskim no i desek na froncie.

http://img141.imageshack.us/img141/9712/photo4oi.jpg

A dzis dodatkowo czekala na mnie niespodzianka w postaci rurki, ktora poprowadzi gaz w budynku :)

http://img443.imageshack.us/img443/5135/photo1giy.jpg

hehe bardzo ciekawe zdjecie, prawda ? Ale niech bedzie ku pamieci !

• 3 weeks później...
Witam, jestem zainteresowany kupnem projektu PROSTY1. Od poczátku z zoná sledzimy pani zmagania z budowa domu. Mam takie pytanko bo pod koniec tygodnia bede w okolicach Milanowka - czy mozna podjechac i zobaczyc domek na zywo? Jak mozna sie z pania zkontaktowac i wrazie czego umowic na wizyte.

• 4 weeks później...

Po baaardzo dlugiej przerwie jestem na chwile :)

W Prostym na razie jest bardzo spokojnie. Co sie wydarzylo do tej pory hmmm.... panowie 3 razy poprawiali montaz bram bo nie wiedza jak jest 'rownolegle' i 'prostopadle' (sic!).

Teraz tworzy sie ocieplenie poddasza. Wata juz polozona, czekamy na G-K. Na zewnatrz bylo troche sprzatania a teraz panowie robia ogrodzenie bokow. Front zostanie odlozony na poczatek przyszlego roku. Znalezlismy firme, ktora zrobi nam portfenetry i przesla do ogrodzenia frontowego.

Zakonczylismy projekt wnetrz a wczoraj wieczorem odezwala sie pani od projektu ogrodu. Pewnie jak wroce z delegacji to zaczniemy pracowac nad ogrodem. Fajnie, chociaz juz boje sie kosztow. Oczywiscie nie projektu, ale reazlizacji ogrodu.

Czekamy spokojnie na odbior instalacji gazowej, wtedy zamontujemy piec i grzejniki i bedziemy mogli dzialac dalej. No i musimy zaczac casting na ekipe od wykonczenia wnetrza. Na szczescie mamy juz kilka namiarow.

Zdjec specjalnie nie mam, bo teraz nie ma wielkich zmian.

Zabawne jest do, ze poddasze po polozeniu welny jakby sie powiekszylo, kiedy spodziewalam ze ze bedzie odwrotnie ;)

Generalnie jest dobrze.

• 3 weeks później...
  • 5 weeks później...

U nas kolejne dni spokoju. Moze zmieni sie to juz za tydzien, kiedy zaczniemy montaz pieca i grzejnikow i nareszcie w domu zrobi sie cieplej.

Teraz zimowa pora wszystko jest u nas na dzialce albo zasypane, albo sie rozpuszcza robi sie bloto.... wcale nie mam ochoty tam jezdzic w taka pogode ;).

Sasiedzi juz zdarzyli sie wprowadzic i okolica nie jest juz taka pusta i smutna. Wieczorem swiatlo swieci sie w budynkach. Normalnie CYWILIZACJA :p

• 2 weeks później...