rere79 07.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam, widzę, że jakiś ruch się zaczął. Schody będą piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arku 11.04.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam po zimowej przerwie, widzę że meta waszej budowy coraz bliżej- gratuluję postępu.Mam jedno pytanko dotyczące waszych drzwi tarasowych - jaki typ wybraliście? Jestem na etapie zamawiania stolarki i myślałem o systemie HS, ale wykonawca sugeruje że przy tym gabarycie zamiast HS może być PSK i też będzie bez problemu działać. Jak jest u Was?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 11.04.2013 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie zdecydowalismy sie na HS, bo nie ma takiej potrzeby. Okno byloby drozsze a po otwarciu swiatlo wyjscia rownaloby sie jedynie polowie calego okna. Ja chcialam miec szerokie wyjscie na taras. Wobec tego mamy duze okno dwuskrzydlowe, ktorego skrzyda otwieraja sie do srodka domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonek123 15.04.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Hahaha! Mam nadzieję że powyższe nie dotyczy Wapienicy!Przepraszam za zaśmiecanie wątku ale nie mogłam sie powstrzymac. Piekny domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arku 16.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Nie zdecydowalismy sie na HS, bo nie ma takiej potrzeby. Okno byloby drozsze a po otwarciu swiatlo wyjscia rownaloby sie jedynie polowie calego okna. Ja chcialam miec szerokie wyjscie na taras. Wobec tego mamy duze okno dwuskrzydlowe, ktorego skrzyda otwieraja sie do srodka domu. też zastanawialiśmy się nad takim rozwiązaniem, ale pojawiła się obawa czy drzwi otwierające się do środka nie będą utrudniać komunikacji. Jak oceniasz to rozwiązanie gdy już możesz sprawdzić na żywo? czy drzwi mają jakąś blokadę która po otwarciu unieruchamia skrzydło w danej pozycji i zapobiega zamykaniu? Z ciekawości powiedz mi jeszcze jak planujecie rozwiązać położenie telewizora? - na ścianie z kominkiem jak w projekcie, czy na ścianie frontowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonek123 19.04.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Cześc anel11!może mogłabyś zamieścic jakieś zdjęcie ze zbliżeniem okna? Bardzo podoba mi się ten kolor, ale trochę obawiam się o trwałośc - sokółka ma też w ofercie nakładkki aluminiowe ale nie wiem jeszcze jak z kolorami. A pamiętasz może model drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanDB9 27.04.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam, gratuluje postępów! Mam do Pani kilka pytań jeśli można, - jaka jest wysokość ścianki kolankowej na poddaszu, - na jakiej wysokości zaczynają się a na jakiej kończą okna dachowe i jakich są rozmiarów?- czy okna obok siebie kombi na poddaszu są rozumie między krokwiamiz góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.04.2013 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Na co konkretnie potrzebujesz zblizenie ? Mam na razie tylko te zdjecia, ktore umiescilam na forum. Moge ewentualnie cos dorobic. Kolor drzwi i okien jest identyczny. Model drzwi to CAL 403 + doswietlenia z gory i z boku. Kolory nakladek aluminiowych to do wyboru kolory RAL (za doplata) a w standardzie bialy i szary. Chyba, ze cos sie zmienilo od czasu, kiedy my wybieralismy okna. Cześc anel11! może mogłabyś zamieścic jakieś zdjęcie ze zbliżeniem okna? Bardzo podoba mi się ten kolor, ale trochę obawiam się o trwałośc - sokółka ma też w ofercie nakładkki aluminiowe ale nie wiem jeszcze jak z kolorami. A pamiętasz może model drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.04.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Czesc SebanDB9, Scianka kolankowa (pomiar po tynkach i G-K na poddaszu) to 112 cm. Rozmiar okien 78x140 cm. Zeby powiedziec Ci na jakiej wysokosci sie zaczynaja a na jakiej koncza musze to zmierzyc. Jesli nie zapomne to zrobie to przy najblizszej wizycie na budowie.Okna obok siebie sa pomiedzy krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.04.2013 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 też zastanawialiśmy się nad takim rozwiązaniem, ale pojawiła się obawa czy drzwi otwierające się do środka nie będą utrudniać komunikacji. Jak oceniasz to rozwiązanie gdy już możesz sprawdzić na żywo? czy drzwi mają jakąś blokadę która po otwarciu unieruchamia skrzydło w danej pozycji i zapobiega zamykaniu? Z ciekawości powiedz mi jeszcze jak planujecie rozwiązać położenie telewizora? - na ścianie z kominkiem jak w projekcie, czy na ścianie frontowej? Telewizora nie bedzie Ewentualnie ma znalezc swoje miejsce w gabinecie. Drzwi tarasowe wydaja sie nie utrudniac komunikacji, poniewaz planujemy wnetrze tak, zeby tam akurat tej komunikacji nie bylo. Bede mogla stwierdzic ostatecznie, jak sie sprawdzilo to rozwiazanie jak juz sie wprowadze i beda meble Z ta blokada polozenia drzwi to mnie zagiales... chyba nie maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanDB9 28.04.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 cześć, dzięki za szybką odpowiedz, a z tymi pomiarami to na spokojnie nie pali się pozdrawiam:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.04.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Z ta blokada polozenia drzwi to mnie zagiales... chyba nie maja... Podejrzewam, że ta opcja jest za dopłatą. Przyszłam pomachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonek123 28.04.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Cześc, od dłuższego już czasu szukam okien i nie mogę znalezc takiego, który podem będzie współgrał z antracytowym dachem, białą elewacją , tarasem i deską elewacyjną a w środku z dębową podłogą. Ten ciepły odcień jasnego brązu posiada większośc projektów "domów z wizją" . Ostatnio podkladając Twój dziennik zerknęłam na stronę okien sokółki i oniemiałam - to chyba tego koloru szukałam!! Kosztorys który otrzymałam od nich trochę ostudził mój entuzjazm, ale tylko trochę i właśnie sprawdzam jeszcze ceny u innych producentów . Zastanawiam sie tylko jak ten kolor wygląda w rzeczywistości - na Twoich fotkach jest jakby ciemniejszy niż na stronie producenta, stąd moja prośba o fotkę - zbliżenie ramy z kawałkiem elewacji (możliwośc obejrzenia nz żywo będę miała dopiero za miesiąc). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.04.2013 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 To jak wyglada kolor zalezy mocno od oswietlenia w jakim odbywala sie sesja zdjeciowa Ogolnie kolor naszych okien zgadza sie mniej wiecej z tym, co mozna zobaczyc na stronie sokolki pod sosna/cyprys. Ale malz zaraz jedzie na budowe, wiec poprosze go o mala sesje z ktoryms z okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ho, ho, ho lecicie z koksem. To kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.04.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Jesli partia pozwoli to bedzie to wrzesien lub poczatek pazdziernika. Trzymaj kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.04.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Zaciskam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prosty1 03.05.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam. Mogłabyś mi Anel podać dane firmy, która wykonuje dla was schody? Planujemy zrobić bardzo podobne schody. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 03.05.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Odpowiedz poszla na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizzi 05.05.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Anel, ładnie to tak szwędać się po wątkach i śladu nie zostawiać??? Żartuję Plany są, działka jest. Teraz załatwiamy papierologię. Jak się uporamy to ruszamy z budową. Cześć rere, Właśnie czytam wszystko o Prostym 1 w wątku anel i trafiłem na Twoj stary wpis...ciekaw jestem na jakim etapie teraz jesteście, i na jakim projekcie stanęło? Indywidualny inspirowany Prostym , czy coś innego? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts