Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koza i dwie kurki czyli dom farmera ;) - Komentarze

anel111

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Witam, po pierwsze gratuluję domu, jest piękny!!! Sami na wiosnę zaczynamy budowę prawie takiego samego tylko z okapami:) :yes: Mam pytanie odnośnie kosztów, jeśli to problem to proszę od razu pisać, chciałabym wiedzieć orientacyjnie jakie do tej pory koszty Pani po niosła związane z budową? Mamy założoną pewną pulę i obawiam się żeby jej nie przekroczyć, interesuje mnie również koszt dachu płaskiego, jesteśmy na etapie szukania sensownej ekipy a widzę już że ciężko o taką. Mam również pytanie o powierzchnię tego domu: czy dom wydaje się być zbyt duży?mały? jak Pani to widzi? czy dół jest wystarczająco przestronny chodzi mi o jadalnie kuchnię i pokój dzienny? czy troszkę tego miejsca brakuje- pytam, bo jeszcze możemy poszerzyć trochę dom od strony pokoju dziennego o 0,5 metra i bardzo mi zależy na Pani opinii. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Zyczę dalszych sukcesów w wykańczaniu!!!

Czesc,

Info o kosztach wyslalam na priv. Oczywiscie nie uwzgledniaja one wykonczeniowki. Koszt tejze zalezy od tak wielu czynnikow, ze trudno mi powiedziec ile PLNow trzeba przygotowac :) Generalnie duzo...

Na pewno przekroczycie pule przeznaczona na budowe domu ;)) Nam na przyklad udalo sie isc zgodnie z planem do czasu wykonczeniowki. Koszt SSZ + instalacji, wylewek i tynkow wyszedl nam bardzo zblizony do wyliczen DzW. Pozniej dochodza jednak jeszcze: koszt zagospodarowania terenu (kostka, ziemia, ogrodzenie etc.) oraz oczywiscie rozne roznosci w srodku domu z ktorych nawet nie zdawalismy sobie sprawy.

Dach plaski to sprawa wysokiej wagi ;). Bardzo latwo narobic sobie klopotu z zaciekaniem a pozniej grzybem. Szukajcie wiec ekipy do skutku, a pozniej pilnujcie, zeby rzeczywiscie zrobili wszystko porzadnie.

"Mam również pytanie o powierzchnię tego domu: czy dom wydaje się być zbyt duży?mały? jak Pani to widzi? czy dół jest wystarczająco przestronny chodzi mi o jadalnie kuchnię i pokój dzienny? czy troszkę tego miejsca brakuje- pytam, bo jeszcze możemy poszerzyć trochę dom od strony pokoju dziennego o 0,5 metra i bardzo mi zależy na Pani opinii. "

To bardzo ciezkie pytanie.... bo wszystko zalezy od osobistych preferencji. Trzeba pamietac ze to jest MALY dom. Nie ma tu przestrzeni rodem z czasopism wnetrzarskich. Poczucie przestrzeni zalezy od ustawienia mebli na dole. W wariancie, ktory wybralismy (czyli meble w kuchni ustawione inaczej niz proponozycja DzW) w czesci jadalnianej miesci sie stol 100x180 + 4 krzesla i nie "wychodzi" on na czesc salonowa. Mysle, ze ustawiajac meble dokladnie wg. zamyslu projektantow calosc wyda sie wieksza i luzniejsza. Ale wtedy w kuchni nie bedzie zbyt wiele miejsca na przechowywanie i przygotowanie posilkow, wiec jesli lubisz gotowac ....

Podsumowujac - moim zdaniem miejsca jest w sam raz - a sprzatania az za duzo ;)

Chcialabym tez takie krzeselka barowe - czarne. Cudo :)

http://www.cubeonline.pl/media/products/fb25661f69cf6186cddebace416a9994/images/thumbnail/big_imgzoom-BCN-Tabouret-haut-Kristalia-ref05bcn01-vert-6.jpg?updated_at=1372968859

Mnie też urzekły te hokery. Niestety cena, jak dla mnie, za wysoka :/

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Chyba Cię myślami wywołałam zza światów. Wczoraj wieczorem zastanawiałam się co tam w Prostym słychać.

Mówisz lampy drogie. Żarówki teraz w modzie, więc wpisujecie się w trendy ;)

Jak zwykle domagam się zdjęć!!! :D

Edit: Widziałam zdjęcia. Robi wrażenie to przed i po. Przed to chyba kajakiem do domu trzeba było się dostać ;)

Taras też macie z kostki?

Edytowane przez rere79

Brzozy i trawy to to co tygryski lubią najbardziej :). Działkę macie tylko o ar większą od naszej. Wiem dlaczego wydaje mi się taka duża. Od północnej strony dom stoi dość blisko granicy działki, a u nas z przodu 15 m ( linia zabudowy) z tyłu zostaje 25 m.

Tak, już budujemy. W tamtym roku były fundamenty, a teraz reszta powoli wyłazi z ziemi.

Tak, mamy dzialke z wjazdem od poludnia, wiec wsunelismy budynek w glab dzialki. Musze przyznac, ze to byl dobry wybor bo dom jest dokladnie tak ustawiony jak przewidzial architekt i pieknie sie doswietla w ciagu dnia. Na szczescie budynek jest rowniez na tyle sprytnie zaprojektowany, ze nie ma ciaglej 'lampy' w domu w lato.

Oczywiscie sa tez mankamenty - np podjazd mamy baaaardzo dlugi.

Masz gdzies swoj watek ?