rere79 28.10.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Gratki! Widziałam na stronie DzW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.10.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Dzieki ciagle taki niedokonczony. Teraz juz nieco lepiej wyglada. Ale wciaz jeszcze sporo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basienka24 08.11.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam, po pierwsze gratuluję domu, jest piękny!!! Sami na wiosnę zaczynamy budowę prawie takiego samego tylko z okapami:) Mam pytanie odnośnie kosztów, jeśli to problem to proszę od razu pisać, chciałabym wiedzieć orientacyjnie jakie do tej pory koszty Pani po niosła związane z budową? Mamy założoną pewną pulę i obawiam się żeby jej nie przekroczyć, interesuje mnie również koszt dachu płaskiego, jesteśmy na etapie szukania sensownej ekipy a widzę już że ciężko o taką. Mam również pytanie o powierzchnię tego domu: czy dom wydaje się być zbyt duży?mały? jak Pani to widzi? czy dół jest wystarczająco przestronny chodzi mi o jadalnie kuchnię i pokój dzienny? czy troszkę tego miejsca brakuje- pytam, bo jeszcze możemy poszerzyć trochę dom od strony pokoju dziennego o 0,5 metra i bardzo mi zależy na Pani opinii. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Zyczę dalszych sukcesów w wykańczaniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 09.11.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Czesc, Info o kosztach wyslalam na priv. Oczywiscie nie uwzgledniaja one wykonczeniowki. Koszt tejze zalezy od tak wielu czynnikow, ze trudno mi powiedziec ile PLNow trzeba przygotowac Generalnie duzo... Na pewno przekroczycie pule przeznaczona na budowe domu ) Nam na przyklad udalo sie isc zgodnie z planem do czasu wykonczeniowki. Koszt SSZ + instalacji, wylewek i tynkow wyszedl nam bardzo zblizony do wyliczen DzW. Pozniej dochodza jednak jeszcze: koszt zagospodarowania terenu (kostka, ziemia, ogrodzenie etc.) oraz oczywiscie rozne roznosci w srodku domu z ktorych nawet nie zdawalismy sobie sprawy. Dach plaski to sprawa wysokiej wagi . Bardzo latwo narobic sobie klopotu z zaciekaniem a pozniej grzybem. Szukajcie wiec ekipy do skutku, a pozniej pilnujcie, zeby rzeczywiscie zrobili wszystko porzadnie. "Mam również pytanie o powierzchnię tego domu: czy dom wydaje się być zbyt duży?mały? jak Pani to widzi? czy dół jest wystarczająco przestronny chodzi mi o jadalnie kuchnię i pokój dzienny? czy troszkę tego miejsca brakuje- pytam, bo jeszcze możemy poszerzyć trochę dom od strony pokoju dziennego o 0,5 metra i bardzo mi zależy na Pani opinii. " To bardzo ciezkie pytanie.... bo wszystko zalezy od osobistych preferencji. Trzeba pamietac ze to jest MALY dom. Nie ma tu przestrzeni rodem z czasopism wnetrzarskich. Poczucie przestrzeni zalezy od ustawienia mebli na dole. W wariancie, ktory wybralismy (czyli meble w kuchni ustawione inaczej niz proponozycja DzW) w czesci jadalnianej miesci sie stol 100x180 + 4 krzesla i nie "wychodzi" on na czesc salonowa. Mysle, ze ustawiajac meble dokladnie wg. zamyslu projektantow calosc wyda sie wieksza i luzniejsza. Ale wtedy w kuchni nie bedzie zbyt wiele miejsca na przechowywanie i przygotowanie posilkow, wiec jesli lubisz gotowac .... Podsumowujac - moim zdaniem miejsca jest w sam raz - a sprzatania az za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 09.11.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 No, w końcu się doczekałam zdjęć . Kuchnia podoba mi się niezmiennie. Salon super i ta ściana za kanapą mniam. A co do rzeczonej kanapy, to co, że stara ale jara . A szyba w kuchni tak sobie sama pękła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 09.11.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Tak... to byla najwieksza niespodzianka... Rano szyba w calosci - wieczorem popekana na drobne kawaleczki :/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 09.11.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Rano szyba w calosci - wieczorem popekana na drobne kawaleczki :/// No popatrz jaka skubana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.11.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 piekny domco to za plytki drewnopodobne w lazieneczce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 12.11.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Chcialabym tez takie krzeselka barowe - czarne. Cudo http://www.cubeonline.pl/media/products/fb25661f69cf6186cddebace416a9994/images/thumbnail/big_imgzoom-BCN-Tabouret-haut-Kristalia-ref05bcn01-vert-6.jpg?updated_at=1372968859 Mnie też urzekły te hokery. Niestety cena, jak dla mnie, za wysoka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.12.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Jest kominek i szafa i szafka i lampa !!!! Jeeeeej Lampa w salonie - ta "z innej beczki" wyglada super. Efekt po zapaleniu swiatla jest naprawde interesujacy. A foto relacja? Jak nie zobaczę to nie uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 14.12.2013 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Niewierna Tomaszka - Rere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.12.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Koza piękna, lampy też. Cudna choinka. Poświąteczne Wesołych Świąt. Życzę Szczęśliwego Nowego Roku, niech Się Wam dobrze mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 23.03.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Chyba Cię myślami wywołałam zza światów. Wczoraj wieczorem zastanawiałam się co tam w Prostym słychać. Mówisz lampy drogie. Żarówki teraz w modzie, więc wpisujecie się w trendy Jak zwykle domagam się zdjęć!!! Edit: Widziałam zdjęcia. Robi wrażenie to przed i po. Przed to chyba kajakiem do domu trzeba było się dostać Taras też macie z kostki? Edytowane 23 Marca 2014 przez rere79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 23.03.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 taras mamy na razie betonowy, ma byc oblozony drewnem. To co widac na zdjeciu to 'przedtaras' gdzie mozna bedzie bezpiecznie postawic grill itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 23.03.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Zdradzisz co to za lampka nad łóżko. Bardzo ładna. Ogród wielki. Ile macie arów? A i masz jaką poglądową inspirację jak ten ogród ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 23.03.2014 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Melampo. Cala dzialka to 15 arow. Inspiracja zeby bylo na kolorowo i w 3D to niestety nie. Ma byc mozliwie naturalnie Brzozy (juz mamy 3 na froncie + beda dodatkowe), sosny, kalina, jarzab, klony, trawy. Jak sie zacznie 'realizowac' to bede wrzucac fotki - bedzie wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 23.03.2014 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Wyciagalam tez sobie zdjecia roslin z sieci, zebym sama miala lepszy poglad jak ten ogrod bedzie w przyszlosci wygladal. Ale sadze, ze nie ma sensu wrzucac, bo zrobilaby sie taka lista zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 23.03.2014 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 A ty juz budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 23.03.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Brzozy i trawy to to co tygryski lubią najbardziej . Działkę macie tylko o ar większą od naszej. Wiem dlaczego wydaje mi się taka duża. Od północnej strony dom stoi dość blisko granicy działki, a u nas z przodu 15 m ( linia zabudowy) z tyłu zostaje 25 m. Tak, już budujemy. W tamtym roku były fundamenty, a teraz reszta powoli wyłazi z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 23.03.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Tak, mamy dzialke z wjazdem od poludnia, wiec wsunelismy budynek w glab dzialki. Musze przyznac, ze to byl dobry wybor bo dom jest dokladnie tak ustawiony jak przewidzial architekt i pieknie sie doswietla w ciagu dnia. Na szczescie budynek jest rowniez na tyle sprytnie zaprojektowany, ze nie ma ciaglej 'lampy' w domu w lato.Oczywiscie sa tez mankamenty - np podjazd mamy baaaardzo dlugi. Masz gdzies swoj watek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts