Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koza i dwie kurki czyli dom farmera ;) - Komentarze

anel111

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :)

Na prawdę pod wpływem Twojej łazienki zmienię koncepcję, nawet pomimo tego, że dziś zaliczkowałam część innych płytek ;P

Napisz mi jeszcze proszę z jakimi białymi płytkami na ścianach i podłodze je zestawiłaś?

A może mogę prosić więcej fotek tej łazienki? :)

Biale na scianie to tez Venis Crystal tyle tylko ze White. A na podlodze gres Koshi Bianco.

A co konkretnie chcialabys zobaczyc na zdjeciach ? Bo juz wszystko w sumie bylo kiedys w watku. Lazienka nie jest jakas ogromna, wiec ciezko zrobic jakas lepsza 'pogladowa' fotke. Bardziej ewentualnie jakies szczegoly.

Edytowane przez anel111

Biale Crystal sa na zabudowie nad sedesem. Widac je na zdjeciu na stronie 10 jesli dobrze pamietam. Sa po prostu czysto biale, gladkie, tez tak szkliwione jak te zielonkawe. Nic na zdjeciu nie widac :/

Pobieglam do lazienki zrobic zdjecia rowniez tych na podlodze. Ale kompletnie nie wychodzi mi ujecie tego jak one wygladaja. Sprawdzalam tez w necie i zdjecia od producenta nie oddaja tego jak plytka wyglada. Najlepsze jest chyba to (tylko ze u mnie na monitorze wyglada jakby plytka byla szara, a jest zupelnie biala w rzeczywistosci):

http://www.specialtytile.com/images/phocagallery/products/imola_koshi/thumbs/phoca_thumb_l_koshiw.png

Te plytki sa po prostu troche blyszczace troche matowe, takie maja jakby 'zacieki'. Ale sa zupelnie gladkie i zupelnie biale.

Fuge - niestety nie pamietam. Pamietam pojemniczek z wzorami, ale nie moge sobie przypomniec firmy. Wiem, ze to nie byla jakas nie wiadomo jaka fuga. W kazdym markecie budowlanym mozna kupic.

Jesli chodzi o wykonawce to nie narzekal za bardzo - plytki rowne jesli chodzi o ksztalt. Mowil ze te Koshi mialy rozne odcienie bieli w jednej paczce, ale poukladal je sensownie, znaczy sie te odbiegajace kolorem sa pod szafka ;)

Plytki Crystal sa natomiast slabe jesli chodzi o docinanie, bo to szkliwo potrafi odpryskiwac na krawedziach, wiec trzeba mocno uwazac. Ale nic nie peklo, nie uszkodzilo sie ostatecznie i polozone jest ladnie.

• 4 weeks później...

Tak, kazdy kupuje sie osobno. Na zdjeciach w sklepie to tylko propozycja.

Ja mam srednice 50 i 60 cm. Ten mniejszy jest za to nieco wyzszy.

Jesli chodzi o stabilnosc to sprawa wyglada tak, ze nie ma problemu zeby cos postawic, nic sie nie buja itp.

Natomiast jesli oprzesz sie o krawedz to stoliczek sie przechyla. Mozna zatem na nim usiasc ;) ale trzeba pamietac zeby nie robic tego na krawedzi :)

• 1 month później...

Witaj!

Po wizycie w Waszym domu w zeszłym roku od razu wiedzieliśmy, że Prosty1 jest świetnym projektem. No i się zdecydowaliśmy! Od marca pod Trzebnicą powstaje nasz Prosty i jesteśmy coraz bardziej zadowoleni z wyboru! No i nie możemy się już doczekać etapu, na którym jesteście, bo na razie, to ściany, dach i instalacje. Zresztą - zapraszam do dziennika. Z pewnością niektóre widoki będą znajome ;)

Pozdrawiam i wielkie dzięki za ogromną pomoc w podjęciu decyzji :)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Kurka, bardzo słychać tą rurę w salonie? Bo toalety na piętrze nie ma gdzie podłączyć poza tym miejscem. A do tego instalator oczywiście powiedział, ze 'Paaaanie, gdzie tam bydzie słychoć, ni ma takij możliwości...' Taaa....

Co do mokrej działki, to dobrze wiem, co masz na myśli! Nasza zamienia się w bagno po deszczu, ale jakoś drenaż znacznie poprawił sytuacje, więc u nas taras będzie prawie na poziomie gruntu. A co!