Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koza i dwie kurki czyli dom farmera ;) - Komentarze

anel111

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Tja... robilismy.... i po pierwszej wycenie usmialismy sie jak norki a potem polaly sie lzy (jednym slowem objawy zalamania nerwowego) - pan wycenil calosc na 90 tys !!!!!

Ale boki wycenialismy tez u kogos innego wczesniej, wiec porownujac wiemy ze ostatnia propozycja byla baaaardzo zawyzona. szukamy dalej :)

witam,

dzisiaj znalazłem Państwa d.b. i bardzo mi się podoba, mam tylko jedno pytanie czy Państwa projekt tj. dach nie został trochę zmieniony? Chodzi mi o to że wystaje on trochę z boku oraz z dołu to było planowane.Rozumie że nie chcieliście żeby był bez okapów jak macie na zdjęciu w nicku? Ten projekt jest podobny do nowego DzW atrakcyjny 1bardzo ładny. Życzę powodzenia w budowie. To święta najbliższe będą na nowej lokalizacji. Raz jeszcze powodzenia.

Witam po dlugiej nieobecnosci...a bylo to tak. Po kupnie dzialki, najpierw radosc (tak dlugo na ten zakup czekalismy) a potem....maksymalny spadek zapalu. Do zera. Rozterki, czy dobrze zrobilismy, czy to to miejsce, czy to ta dzialka, czy chcemy tam mieszkac, czy podolamy trudom budowy....nie tak wyobrazalismy sobie moment w ktorym kupimy dzialke :(

Odcielismy sie zatem kompletnie od tej sprawy, przestalismy przegladac projekty, myslec o budowie, skupilismy sie na innych sprawach m.in. na naszej cudownej 9miesiecznej coreczce Hanii :)

Pewnego slonecznego dnia odwazylismy sie pojechac na dzialke by jeszcze raz jej sie z nieufnoscia przygladnac...jakos juz bylo lepiej. Znow w sloncu dzialka nabrala innego swiatla a ja wiatru w zagle. Juz zaczalem sobie wszystko wyobrazac co i jak tu bedzie. Znow wrocilem do lektury forum, muratorow, przegladania projektow...wnioski. Nie ma innego projektu dla nas jak Prosty 1. Nawet zona juz tak nie neguje tego projektu, nawet juz jej sie zaczal podobac. '

Dokumenty - ruszylismy z papierami, wystapilismy o warunki techniczne przylaczy.

Dowiadywalem sie tez o ogrodzenie dzialki bo tak naprawde od tego chcielibysmy chyba zaczac (z 3 stron na stale, od frontu tymczasowe paliki i siatka). Moze przed zima zdarzymy to jeszcze zrobic, jak nie to na wiosne.

Oczyszczalnia - ostatnio wyszedl temat, zagajony przez nasza sasiadke o wspolnym przekopaniu sie do pobliskiego strumyka ze wspolna rura do ktorej podlaczylibysmy nasze przydomowe oczyszczalnie. temat podjelismy bo wspolnymi silami mozemy znaczaco koszty obnizyc. Gmina milczy w sprawie kanalizacji, wiec oczyszczalnia to rozwiazanie ktore zastosujemy.

A wiec entuzjazm powrocil, cos sie po malu dzieje (tak tez mialo byc) w sprawie dokumentow, plotow i przylaczy. Ciesze sie i coraz bardziej zaczynam tym zyc.

Jak mi podpowiecie jak wrzucic fotki, to wrzuce pierwsze zdjecia naszej dzialki...mysle ze na forum prostego 1 juz zostaniemy (oby) i nie bedziemy szukac innych projektow. Sledze z entuzjazmem postepy anel111, domek jest rewelacyjny, chociaz my budowalibysmy dom z pojedynczym garazem. Drugie auto stanie pod wiata zapewne. Pozdrawiam wszystkich budujacych, aspirujacych do budowy i marzycieli :)