anel111 27.09.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam Dziekuje A zdjecia ostatnio kuleja bo dzien mi sie kurczy i zawsze jade ogladac dom jak juz ksiezyc na niebie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Toż to macie już cały dom ocieplony!!! Ekspresowi ci panowie od elewacji. Bizzi, jakiż Twój opis znajomy. Mi też w pewnym momencie wentyl puścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 27.09.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ekspresowi, bo jest ich 6 !!!! Normalnie cale stado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.09.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ekspresowi, bo jest ich 6 !!!! Normalnie cale stado To faktycznie tłum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.09.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Piękne drzwi!!!dziecie Odnośnie dachu płaskiego, widzę, że pomiędzy wejściem a garażem macie wyjście rynny. Bedziecie tutaj dawać rynnę spustową czy łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 28.09.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Rynne. Na razie tak glupio wyglada, bo na razie jest tylko kolanko, zeby woda z daleka od sciany sie trzymala. Lancuchy to beda w piwnicy do przykuwania zakladnikow hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Sama chciałabym być zakładnikiem w takim pięknym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 29.09.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ale ale.... wlasnie wyczytalam, ze u Ciebie tez niedlugo poczatek ! Gratuluje ! Widzialam zdjecie dzialki zieloniutkiej z pierwsza budowla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.09.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Anel, ładnie to tak szwędać się po wątkach i śladu nie zostawiać??? Żartuję Plany są, działka jest. Teraz załatwiamy papierologię. Jak się uporamy to ruszamy z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 30.09.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Malo ciasu kujka malo ciasu Cudnie, ze sa juz plany. Do Twojego watku bede zagladac i moze nawet pare sladow zostawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.09.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Ha, trzeba jeszcze ten wątek założyć cobyś miała gdzie ten ślad zostawiać Prosty nocą, klimatycznie się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.09.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Świetne drzwi Zawsze najbardziej podobały mi się albo klasyczne, albo bardzo proste, minimalistyczne Nie lubię fikuśnych szybek o dziwnych kształtach, nie lubię przesytu... Moim zdaniem naprawdę dobrze wybraliście PS Jakich macie eleganckich (pływających) sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aylinka 03.10.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam serdecznie, strasznie się cieszę, że trafiłam na Twój dziennik Rozważamy poważnie zakup projektu Prosty 1 lub 3 dlatego pilnie obserwuję Twoje postępy Tępo prac macie zawrotne, gratuluję tak szybko i sprawnie stawianego domu. Czy zatem słusznie wnioskuję, że jest to całkiem łatwy w budowie dom? W ostatnich wpisach wspominałaś o trudnościach związanych z dachem nad garażem, ja sama od dłuższego czasu zastanawiam się w jaki sposób można by zmienić jego pokrycie Ale niewiele mam sensownych koncepcji. Widziałam w innym dzienniku dotyczącym również projektu tej pracowni, ale o nazwie Praktyczny, że wiele osób miało problemy z oknami (wykonaniem w podanych w projekcie wymiarach itp), a jak było u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 03.10.2012 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Witam trudno powiedziec, czy jest to dom prosty w budowie (trzeba by bylo spytac ekipe ). Sadze, ze tempo prac nie wynika z tego czy dom jest prosty czy trudny. Mielismy dosc duze szczescie do ekip, szczegolnie jesli chodzi o mozliwosc dogrania terminow. W zwiazku z tym nie bylo nie planowanych przestojow. Niektorzy z naszych sasiadow budowali rownie szybko, jesli nie szybciej niz my. Inni czekali na konkretne ekipy w zwiazku z czym budowa sie przeciagala. To z czego trzeba zdawac sprawe to fakt, ze dom nie jest tani w budowie, ma duzo zelbetow a zastosowane rozwiazania sa dosc wymagajace: dach plaski (plaski dach wymaga dobrej ekipy, ktora wszystko starannie wykona inaczej zalany garaz murowany), rozwiazanie rynien z dachu "glownego". Pokrycia nad garazem bym nie zmienila (w sensie dodania innego dachu), bo to zmieniloby charakter budynku - a dom wybralismy zarowno ze wzledu na odpowiadajacy nam metraz i rozklad pomieszczen jak i wlasnie sam wyglad budynku. Z oknami nie bylo zadnych problemow, bo w tym domu nie ma jakis specjalnie duzych okien. Sa 3 okna 2,10 X 2, 30m a pozostale to waskie okna 0.9 na 2,30m. Wiem, ze okien powyzej pewnych wymiarow nie mozna wykonac nie dzielac ich lub trzeba rozwazac okna aluminiowe (ze wzgledu na wytrzymalosc ramy), ktore sa dosc drogie. Ps. Ekipa od stanu surowego w naszym przypadku liczyla 8 osob i pracowala w czasie letnim (dlugi dzien) Edytowane 3 Października 2012 przez anel111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 03.10.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Drop_inn dzieki ! Drzwi rowniez nam sie podobaja. Troche sie obawialam, jak beda wygladac, czy rzeczywiscie beda takie jak chcialam i czy kolor bedzie ok. Chcialabym, zeby wszystko bylo proste - ale zeby nie bylo "zimno". Przesada w prostocie niesie ze soba zagrozenie takim chlodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aylinka 04.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Dziękuję za odpowiedź Tak sobie myślę, że w pewien sposób nie ma domów tanich w budowie - człowiek decyduje się na jakiś metraż, i cóż, nie ma co się oszukiwać, że coś dostanie gratis Tu jest dużo żelbetów, w innym będą wykusze czy co tam jeszcze, więc cóż, trzeba się z tym pogodzić. W każdym razie cieszę się widząc, że można dom postawić sprawnie i szybko (chyba za dużo słyszałam opowieści o tym jak to coś komuś nie wyszło, itd). My co prawda budowę zaczniemy pewnie za 2 lata, ale nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie związane z kosztami Wg kosztorysu pracowni stan deweloperski można osiągnąć za ok 400 tys, a Wy jakie macie zdanie w tej kwestii w oparciu o poniesione wydatki? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 04.10.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Mysle, ze to jest realne. Zalezy oczywiscie od uzytych materialow. Ale powinno sie udac zamknac budowe stanu deweloperskiego w okolicach tej kwoty. Chyba najwieksza roznica jest w realnym koszcie stolarki zewnetrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 07.10.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Co się podziało z tą elewacją? Garaż będzie tynkowany. A będziecie robić pionowe bonie, żeby udawały płyty tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 08.10.2012 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Caly dom bedzie tynkowany. Bramy nie beda wykonywane tak jak w projekcie. Koszt plyt elewacyjnych jest zbyt wysoki. Jak zaczynalismy budowe to inaczej na to patrzylam. Teraz juz wiem ile innych rzeczy moge zrealizowac za cene tych plyt No i wlaczyl mi sie sknerus Boni pionowych nie bedziemy robic. Nie lubie jak cos udaje cos inego Poza tym mysle ze z bliska wcale nie wygladaloby to ladnie. Widzialam juz gdzies zdjecia elewacji, gdzie tynk + bonie udawaly okladzine kamienna i po obejrzeniu efektow zrezygnowalam z takich prob imitowania plyt na naszym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 08.10.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 już dawno chciałam się udzielić w waszym dzienniku ale niestety miałam jakiś kłopot z dodawaniem komentarzy i profilem więc stworzyłam nowe konto i oto jestem:) Po pierwsze śledzę wasz dziennik od pierwszej strony ponieważ też mieliśmy budować prostego 1. jednak postanowiliśmy zmienić stronę wjazdu do działki i po otrzymaniu na to zgody Prosty nam już zupełnie nie pasuje. Po drodze mieliśmy tysiąc wybranych projektów tych co już na 100% Stanęło na Praktycznym 3 z DzW i mam nadzieję że na wiosnę uda się ruszyć. Po drugie bardzo podobają mi się efekty waszej pracy, póki co wszystko w moim stylu a drzwi wejściowe najpiękniejsze jakie ostatnio widziałam. Po trzecie strasznie szybko wam to idzie - podziwiam i zazdroszczę po cichu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts