anel111 08.10.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam serdecznie Trzymam kciuki zeby wiosna ruszyla Twoja budowa. Moze tez poprowadzisz dziennik i bede mogla ogladac w przyszlym roku jak powstaje Twoj dom. Praktyczny tez jest ladny. W ogole DzW maja ladne domy, co podkreslaja piekne wizualizacje u nich na stronie. Dziekuje za mile slowa o drzwiach Ja juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla zdjac z nich folie (bo teraz je zapakowalismy zeby nie zostaly uszkodzone). Ponowne rozpakowanie nastapi jak juz wiekszosc wykonczenia bedzie na miejscu, wiec to rozpakowywanie bedzie mialo dla nas prawie symboliczne znaczenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliffka 08.10.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, od kilku miesięcy śledzimy z mężem postępy w Waszym domku, bo też budujemy prostego, i jak na razie jesteśmy na etapie fundamentów ;/ Zastanawiam się o jakich parapetach mówisz? w projekcie przecież wszystkie okna są do podłogi?No chyba że coś zmienialiście, Powodzenia w dalszej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 08.10.2012 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 O zewnetrzych. Widac je nawet na wizualizacji (np. pod oknami w scianie szczytowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 08.10.2012 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 I na wszystkich z tylu budynku Dziekuje i Wam rowniez zycze powodzenia ! Nawet sie nie obejrzysz jak dom urosnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziaaaa 09.10.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cześć, Mam do Ciebie kolejne pytanie Czy dobrze widzę na zdjęciach, że rynna spustowa na ścianie frontowej jest schowana w elewacji (odwodnienie dachu garażu/tego wypustku nad tarasem wejściowym)? Na wizualizacjach Prostego jej nie widać, w projekcie jest wyraźnie pokazane, że wychodzi na zewnątrz (po prawej stronie od drzwi wejściowych) - na Twoich zdjęciach widzę spust na dół. Czy mogłabyś napisać coś o tej zmianie? Jak to wygląda i dlaczego zdecydowaliście się na takie rozwiązanie? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 09.10.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Nie bedziemy mieli rynien schowanych w elewacji. Zreszta w projekcie rowniez nie sa schowane. Akurat w przypadku rozwiazan dachu plaskiego nie wprowadzalismy wlasciwie zadnej zmiany w stosunku do oryginalnego projektu. Nie wiem dlaczego rur spustowych nie widac na wizualizacji - nie wszystko na niej jest 100% zgodne z projektem Pamietano o parapetach ale rynny juz zniknely pewnie nie wygladalyby tak super na okladzinie elewacyjnej Na dachu plaskim wykonane sa spadki w kierunku wpustow dachowych (dokladnie takich jak przewiduje projekt). Nastepnie woda z tychze wpustow odprowadzana jest na zewnatrz budynku. Koncowki wyprowadzen sa widoczne na scianie frontowej oraz na bocznej stronie garazu. Mamy wiecej tych odprowadzen, bo garaz jest wiekszy niz w oryginalnym projekcie. Na ten moment nie ma jeszcze zadnej z rur, ktore beda biegly w dol po scianach budynku. Nie ma rowniez "koszy". O ile dobrze pamietam projekt zakladal za to ukryte rynny z dachu budynku mieszkalnego. Tutaj zdecydowalismy sie na tradycyjne rozwiazanie. Rynny sa widoczne. Jest to po prostu tansze rozwiazanie - niestety nie pamietam juz jaka byla roznica w koszcie, ale jakas byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 09.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 a ja mam jeszcze pytanie odnośnie drzwi wejściowych - ile kosztował cały zestaw drzwi z naświetlami klamką etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 09.10.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Odpowiedz poszla na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.10.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 No, no, no. Elewacja nabiera kolorów. Ładnie to wszystko wygląda. Zdradź jakie to kolory masz na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 10.10.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Bialy i szary hihihihii Jesli pytasz o firme czy jakies numerki to nie mam zielonego pojecia Musialabym meza wypytac. Ja ogladalam wzornik i powiedzialam - TEN Tak po babsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 10.10.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 no pięknie - dom nabiera charakteru:) dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliffka 10.10.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ale ładnie! a bramy jakiego koloru będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.10.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Bialy i szary hihihihii Jesli pytasz o firme czy jakies numerki to nie mam zielonego pojecia Musialabym meza wypytac. Ja ogladalam wzornik i powiedzialam - TEN Tak po babsku. Że biały i szary to widzę . Pytam właśnie o te numerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 10.10.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Bramy beda w kolorze (mniej wiecej) pozostalej stolarki. Zeby przelamac nieco 'wagonowosc' garazu. Numerki podam jak sie sama dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 10.10.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Numerki podam jak sie sama dowiem Ok, dzięki. A jak tam wnętrza. Macie zrobione już wizualizacje strefy dziennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 10.10.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Nie Nie mamy czasu Wlasnie wrocilam z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Szkoda. A zdjęcia bram na jutro proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 12.10.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 ja też czekam na zdjęcia bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.10.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Buuu. I tylko tyle? Z dalszej perspektywy nie dało się zrobić zdjęcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 14.10.2012 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Buuu, to jest zdjecie ktore zrobilam w dniu montazu. Mam jeszcze zdjecie calej bramy - kompletnie rozmazane. I ZERO czasu na fotografowanie czegokolwiek. Uprasza sie drogie panie o cierpliwosc Jak bedzie sesja to juz naprawde porzadna, za dnia i w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts