Arek_Iwonka 27.04.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Mam taki mały dylemat, czy jeśli posiada się projekt WM dołączony do projektu domu, to wykonanie wentylacji mechanicznej jest czymś trudnym do zrobienia ? Można coś spartolić ? Jeszcze jedno pytanie, czy można rozmieścić rury do wentylacji i zostawić je, nie montując rekuperatora ? Chciałbym zostawić zakup reku, na sam koniec budowy, tak żeby nie tracić gwarancji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.04.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 wszystko można zrobić dobrze tak samo jak spartolić, gotowe projekty zazwyczaj są słabawe ale są też i dobre, jakie masz umiejętności i jaki projekt nikt nie wie oprócz ciebie wiec odpowiedź na to pytanie sam musisz znać można wykonać instalację z zakupem reku odłożonym na później, nic nie stoi na przeszkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.04.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Same rozłożenie kanałów wg projektu to wg mnie bułka z masłem. Jeśli jesteś przed budową a będzie poddasze i strop lany to dopilnuj przepustów przez strop,mniej w głowie drogi kanałów i pilnuj,żeby ich nie zatamowali Kanały spokojnie mogą sobie czekać przez długi czas na podłączenie reku. gotowe projekty zazwyczaj są słabawe ale są też i dobre, Tu się zgodzę.Postudiuj temat: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?75360-Wentylacja-mechaniczna-czy-ktoś-sam-policzył I sam zrób sobie projekt WM na miarę potrzeb Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts