marcin_malecki 28.04.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wykonuję badania geologiczne i geotechniczne gruntu dla potrzeb budownictwa ogólnego oraz domów jednorodzinnych i przydomowych oczyszczalni ścieków na terenie śląska, małopolski i opola solidnie i atrakcyjnie cenowo w sprawie wyceny proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy http://www.biogeo.pl 607 935 222 Edytowane 23 Lutego 2014 przez marcin_malecki edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 29.04.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 01.05.2012 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 02.05.2012 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 05.05.2012 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 07.05.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 10.05.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 18.05.2012 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 24.05.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 24.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam.Co sądzisz o tym gruncie ?Wartości współczynników nośności -Nd 17,81 Nb 7,2Stopień zagęszczenia Id 0,5Moduł ściśliwości pierwotnej kpa 94600 Proszę o odpowiedź czy teren nadaje się pod budowę domu jednorodzinnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 01.06.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 skoro podajesz ID to przyjmuję że to grunt piaszczysty w stanie średniozagęszczonym, sądząc po module to piasek średni więc grunt jak najbardziej nośny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 01.06.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Wielkie dzięki za odpowiedź .Bałem się że jest trochę zbyt miękko na budowę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 05.06.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Onunka 05.06.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 a ja mam takie pytanie :czy faktycznie od końca kwietnia obowiązkowo trzeba przeprowadzać badanie geotechniczne gruntu?i czy dotyczy to również sytuacji w której ktoś chce zabudować balkon(istniejący),posadowiony na fundamencie,legalnie,z projektem,na zasadzie dobudowy do starego domu?Pytam ponieważ mam w planie rozbudowe 50 letniego domu,po wizycie u architekta prócz kosztu projektu usłyszałam całą "litanie " kosztów dodatkowych które po zliczeniu wychodzą drugie tyle co projekt i tą kwotą jestem lekko przerażona! podobno potrzebny nam jeden odwiert plus opinia(chyba) gdzie koszt tylko tego przedsięwzięcia to ok 3tyś zł.,certyfikat energetyczny(300),mapka do celów projektowych(to akurat wiedziałam-800), i jeszcze inwentaryzacja budynku(o tym też wiedziałam natomiast nie wiedziałam że to również dość kosztowna sprawa ).Chodzi o zabudowe balkonu szer 4,5x 3m.W zasadzie to wogóle nie wiem poco takie badanie w naszym przypadku ale jeśli jest konieczne to ok,wiem czemu ma służyć.Ps.Pisze Pan że takowe badanie przeprowadza na terenie małopolski-jaki byłby koszt takiego badania u Państwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 05.06.2012 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Witam faktycznie rozporządzenie się zmieniło i teoretycznie wg niego każdy obiekt budowlany powinien mieć opinię geotechniczną teraz się okaże, jak urzędnicy będą to interpretować, w kilku miastach już wymagają do pozwoleń na budowę domów jednorodzinnych co do tego przypadku, to dość specyficzne, nie spotkałem się wcześniej, że pod taki balkon trzeba opinię, ale po zmianie rozporządzenia wszytko może być możliwe skoro architekt o tym mówi, to raczej się dowiadywał i trzeba wycena na privie Edytowane 5 Czerwca 2012 przez marcin_malecki edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.06.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam wykonuję badania gruntu dla potrzeb domów jednorodzinnych i przydomowych oczyszczalni ścieków na terenie śląska, małopolski i opola solidnie i atrakcyjnie cenowo http://www.geomorr.pl [email protected] tel. 607 935 222 Co składa się na takie badanie i jaki jest przeciętny koszt wykonania takiego badania na Śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 05.06.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 badanie zawiera: 3 odwierty do głębokości 3,0 m (dom bez piwnic) lub 4,5 m (dom z piwnica)pobór prób gruntówwyznaczenie wskaźnika zagęszczenia piaskówopracowanie opinii geotechnicznej (karty otworów, przekroje, parametry geotechniczne gruntów, wnioski i zalecenia) co do kosztu to proszę podać dokładną lokalizację (miasto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.06.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Imielin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 05.06.2012 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 13.06.2012 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts