pawelkokosz 28.04.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam i od razu zapytam: mam mur oporowy, który jest na obecną chwilę goły i wesoły ( bloczki betonowe i beton ). Chciałbym go wraz z żoną powoli "obrobić" a ponieważ nie chcę tego robić dwa razy wolę zapytać Was drodzy forumowicze jaka powinna być kolejność przy tym murku? Czy gruntować, a co potem, itd. Za podpowiedzi bardzo dziękuję w ten piękny kwietniowo-majowy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 29.04.2012 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 No prosiłbym o jakiś odzew...ktoś chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz806 29.04.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Może będzie odpowiadało Tobie wykończenie murka, jak w tym filmie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 29.04.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Fajne ale ja bym wolał aby mi ktoś wypunktował co mam wpierw zrobić i po kolei reszta czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz806 30.04.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 A gdzie jest ten murek oporowy? tzn musisz się zdecydować w jaki sposób chcesz go obrobić:- zwykły tynk cementowy- kafelki, płytki - tynk ozdobnypewnie jest jeszcze kilka metod Jak duży w ogóle to jest murek?Dopiero wtedy ktokolwiek będzie w stanie powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 01.05.2012 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 No dobra. Mur oporowy jest w połowie mojej działki i jak sama nazwa wskazuje stanowi opór dla gruntu, który znajduje się w drugiej części działki ( działka jest na małym zboczu ). Ma wysokość około 170 cm plus 100 cm pod poziomem gruntu. Wykonany jest z bloczków betonowych plus cement. Na dzień dzisiejszy chciałbym go obłożyć zwykłym tynkiem cementowym. I co mam wykonać? Pewnie najpierw jakoś zagruntować lub coś w tym stylu? Za podpowiedzi będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy hajkowski 02.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 czy od strony naporu ziemi wyizolowales ten mur jakas folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 03.05.2012 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 czy od strony naporu ziemi wyizolowales ten mur jakas folia? Z tego co pamiętam wykonawca zaizolował mur od strony gruntu jakąś masą bitumiczną ( nazwy nie pamiętam ), ale jakby co to jest możliwość odsunięcia gruntu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 06.05.2012 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ta masa to dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 16.05.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ponawiam zapytanie dotyczące muru oporowego, chciałbym go obrobić, co najpierw: gruntować czy od razu jechać z tynkami? Za rady będę wdzięczny dozgonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.05.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ja bym zagruntowal, ale co ja tam sie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 17.05.2012 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 No właśnie dlatego pytam bo nie chcę dwa razy robić? Ktoś jeszcze ma jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts