lilka.w 28.04.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Stoję przed wyborem sterownika nawadniania.Chciałabym ,aby był trwały i łatwy w obsłudze.Będę bardzo wdzięczna za każdą poradę,ponieważ nie znam się na tym!Czy ktoś ma może sterownik Gardeny? nie chcę kupić czegoś tylko ze wzgledu na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.04.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Gardena to sprzęt wybitnie z pólek marketu - łatwo dostępny , zachwalany przez sprzedawców , ładnie wyglądający i to koniec za to mało trwały i awaryjny proponuję bardziej profesjonalne firmy : Hunter, Rain Bird, K-rain, Orbit naprawdę jakość o wiele wyższa i ceny konkurencyjne ja mam STEROWNIK XC-6i CORE (wewnętrzny ), firmy HUNTER i naprawdę polecam koszt 250 - 350 zależy w jakiej firmie - ale to 6 sekcji , 4 sekcyjne są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 01.05.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Jasne,że lepsze są rzeczy markowe i drogie- przynajmniej tak powinno być,ale czasem trzeba się zadowolic dostatecznie dobrymi,które bywaja równiez prostsze w obsłudze.Mercedes jest drozszy od fiata,ale fiatem też się można doskonale przemieszczać:)Ja o takiego fiata pytam,gdyż finanse są nadwyrężone po budowie,a ogród trzeba zrobić ,choć może w wersji ekonomicznej ,a nie buisness class. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.05.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 ale zgadzam się z Tobą ja na zestaw Huntera obsługujący 5 sekcji - 200 m rur rozprowadzających 18 zraszaczy, sterownik, czujnik deszczu, skrzynkę na zawory , 5 zaworów 100 metrową linię kroplującą ..... i pełno wszelakich trójników i kształtek niezbędnych do złożenia tego wszystkiego zapłaciłem ok 1500 Gardena , nie dość że droższa, to jeszcze dużo bardziej awaryjna i mniej trwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.05.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 przecież nie musisz kupować wszystkiego na jeden razmożna zacząć od skrzynki i pociągnąć jedną , dwie sekcjea potem sukcesywnie system rozbudowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.05.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 przede wszystkim musisz zacząć od pomiarów ciśnienia wody i wydajności źródłabez tej wiedzy i pewności co do obliczeń system może w ogóle nie zafunkcjonowaća wtedy to już straty będą .... wydajność i ciśnieniea potem trzeba poprzeliczać wydajności poszczególnych zraszaczy raz żeby miały siłę się wychylić z ziemi a dwa żeby były w stanie wykonać swoją pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 04.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ja mam sterownik Huntera XC,kupiony w tamtym roku.Właśnie popsuł się,pomimo tego polecam ze względu na cenę,obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 09.05.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ja mam sterownik Huntera XC,kupiony w tamtym roku.Właśnie popsuł się,pomimo tego polecam ze względu na cenę,obsługę. Jak się popsuł,to chyba nie jest taki godny polecenia.Ja też się do niego przymierzam,ze względu na cenę) Czy jeśli sterownik będzie w skrzynce z pradem,to może być tzw.wewnętrzny,czy mimo wszystko zewnetrzny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 10.05.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Jak sama nazwa wskazuje zewnętrzny jest na zewnątrz.Po co masz przepłacać i kupować urządzenie zwłaszcza w brzydkiej obudowie.Co do awarii sterownika to wszystko się psuje w obecnych czasach.Elektrozawory mam z Greenmill i uważam że są łatwiejsze w obsłudze i tańsze niż Hunter,czy Rain Bird. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 29.05.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A jak to jest z czujnikiem opadu?Mam już zainstalowany Hunter klick i właśnie leje a moje nawadnianie chodzi jak szalone! Czyu tak powinno być?Czy w przypadku,gdy deszcz zlał ziemię np. przed godziną ,czujnik też powinien rozłączyć system nawadniania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.05.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 czujnik jak sama nazwa wskazuje powinien po opadzie atmosferycznym czy tez podczas opadu nie dopuścić do włączenia się systemu.jeśli tego nie robi - jest uszkodzony , albo nieprawidłowo podłączony do centralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.04.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Gardena to sprzęt wybitnie z pólek marketu - łatwo dostępny , zachwalany przez sprzedawców , ładnie wyglądający i to koniec za to mało trwały i awaryjny proponuję bardziej profesjonalne firmy : Hunter, Rain Bird, K-rain, Orbit naprawdę jakość o wiele wyższa i ceny konkurencyjne ja mam STEROWNIK XC-6i CORE (wewnętrzny ), firmy HUNTER [ATTACH=CONFIG]113786[/ATTACH] i naprawdę polecam koszt 250 - 350 zależy w jakiej firmie - ale to 6 sekcji , 4 sekcyjne są tańsze Takie dwa pracują u mnie z 10 lat... tylko baterie na zimę wyciągam, bo na dworze zainstalowane, żeby nie wylała jak zamarznie czy co... Proste w obsłudze jak cep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts