Gość Tangotendresse 28.03.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Drodzy Forumowicze, Mam problem: chcę sobie w nowobudowanym mieszkaniu postawić kominek. Mieszkanie jest na 3 piętrze, nad nim są jeszcze 2 poziomy (piętro + poddasze użytkowe). Kominek (lub koza) musiałby jednak stać ok. 4 metry od komina - musiałabym więc poprowadzić 4-metrową rurę w poziomie, pod sufitem (przez kuchnię i łazienkę). Czy taka konfiguracja ma w ogóle rację bytu? Czy w kominku byłby ciąg? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 28.03.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Za mało danych.Jest to problem do rozwiazania na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 28.03.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Za mało danych.Jest to problem do rozwiazania na miejscu. Tak, tak Bio masz rację. Ale tak na odległość myślę że nie było by problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tangotendresse 28.03.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Za mało danych.Jest to problem do rozwiazania na miejscu. Tak, tak Bio masz rację. Ale tak na odległość myślę że nie było by problemów. Dzięki wielkie, chyba się w takim razie zdecyduję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.03.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Witam. A ja z innej beczki... Sprawdź najpierw czy wg obowiązujących przepisów budowlanych możesz w ogóle kominek "postawić" u siebie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tangotendresse 30.03.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 chyba można, kominiarz nic nie mówił, że nie, ale dzięki za sugestię. Czy to można sprawdzić gdzieś w nowym rozporządzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny 01.04.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 weś sobie kominiarza miejscowego do porady bo technicznie nie ma sprawy; ale może komuś wpuścisz do łazienki "troszkę " dymu????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 01.04.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 No a co na to wspólnota mieszkaniowa? Bo zakładam, że nie jest to mieszkanie spółdzielcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts