_piotr88_ 29.04.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam Na małej powierzchni ściany działowej z suporeksu rośnie sobie biały, delikatny meszek. Nie rośnie na gładzi, a na tynku i podnosi gładź. Tynk i gładź są suche. Opryskiwałem juz to preparatem na pleśń, ale po kilku godzinach znowu się pojawiło. Zdarłem gładź w okolicy tego meszku, potraktowałem znowu preparatem na grzyba, zagruntowałem i dałem nową gładź - odrosło. Macie jakieś poomysły jak tego się pozbyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof Dobosz 30.04.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Odpowiem ogólnie, bo nie znam szczegółów. Musisz usunąć przyczynę takiego stanu rzeczy. Gdzieś, jakoś dochodzi wilgoć, w dodatku nie wiadomo jak jest z wentylacją, więc meszek ciągle będzie powstawał. Samo użycie preparatu nie na wiele się zda. Żeby pozbyć się grzyba na dobre trzeba odciąć mu zaopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz-bolczyk 18.06.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Musisz zniwelować przyczynę jego powstawania, pozbądź się wszystkiego, co mogłoby powodować wilgoć. Może pranie suszone w domu?Różne są przyczyny. Warto wietrzyć mieszkanie/dom. Najlepiej pootwierać któregoś dnia wszystkie okna i porządnie wywietrzyć wszystko.Możesz kupić sobie higrometr, w celu pomiaru wilgoci w mieszkaniu/domu.Optymalny przedział to 40-60%. Jak jest więcej, to bardzo prawdopodobne, że gdzieś zagnieździ się powoli pleśń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 18.06.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 widziałam coś takiego - miałam to też na kilku-kilkunastu cm ścianki z ytonga w absolutnie suchym pomieszczeniu, to nie wygląda ani na grzyba, ani na pleśń. to jest zupełnie suche, śnieżnobiałe, wygląda raczej na jakaś reakcję chemiczną (wykwit), a nie na grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts