paulek 30.04.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Pjawiła nam sie wścibska sasiadka KOSZMARkobita ma podniesiony dom stosunku do mojego i jak stanie na tarasie to ma jak na dłoni - do talerza nam może zaglądaća potrafi z tym wścibskim spojrzeniem podparta pod boki i tak stoi i patrzy...czym sie odgrodzić ? Mam pergole a pod nimi drewutnie , pare metrów i skarpę a pod skarpa już trawkę do opalania i odpoczywania myślałem o 2 rzeczach - na brzegu skarpy bym dał wysokie tuje - nie lubie ale co zrobić- tylko na środku zostae szeroka na 2m dziura na schody i tam może filować ta babaalbo jakies ekrany z mat czy coś w tym stylu bo podnosić ogrodzenia nie da sie chyba no ale może ktoś ma lepsze pomysły ? dawajcie bo nie wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.04.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 zacznij chodzić nago. Z tym, że albo ucieknie, albo sprowadzi koleżanki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 30.04.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Pożycz od żony lusterko i puść jej zajączka w oko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 01.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Paulek - widzę, że masz lepiej niż ja.Ja mam mały ogród, a za płotem nowa chałupka, wysokie piętro i na tym piętrze wielki taras wychodzący na mój ogród i na mój taras. Można się załamać. Czuję się jak na scenie, a do Big Brothera to ja się nie nadaję. Nade wszystko cenię sobie prywatność. I co w takiej sytuacji zrobić? Głowię sie nad tym od kilku miesiecy. Całą radość z posiadania domku z ogródkiem mi odebrano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletta32 03.05.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja bym zwróciła uwage sąsiadce.Tzn,ze odnosze wrażenie,ze obserwuje moje podwórko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 04.05.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zamiast Tui polecam Miscant Olbrzymi - rodzaj trawy - ma ok 2 metrów wysokości, wygląda , moim zdaniem bardzo łądnie. Ja tym będę się odgradzała od sąsiada, bo Tui nie cierpię. Sadzonki już w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 05.05.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Taka trawka może być dobra, tylko nie dla alergika. Ciekawe które z Was dwojga jest alergikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Wczoraj postawiony : http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/581360_3707715178732_1451153041_3089314_2004676032_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Kamilka 05.05.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Wczoraj postawiony........ Witam Można prosić o więcej informacji gdzie, jak i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 06.05.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Jedziesz do marketu, dajesz około 100zł za przęsło plus słupek i stalowy grot pod słupek. Wszystko razem około 150 zł za 190 cm takiego płotu. (licząc 1 przęsło i 1 słupek z grotem) W firmie specjalizującej się w takich płotach dasz więcej, ale też dostaniesz grubsze drewno. Kup 8 letni impregnat firmy 3v3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.05.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dokładnie - Leroy merlin.Płotek z rodzaju gównianych,ale zaimpregnowany 3razy drewnochronem,to może ze 2 lata przeżyje (i może sąsiad już zdąży posprzątać). 17 metrów wyszło nam jakieś 600 pln. Można kupić panele z porządniejszego drewna, ale kosztują ponad stówę jeden. My kupiliśmy po ok 30 pln panel, kantówka po 13 pln sztuka, kotwa wbijana po 11 pln. Do tego jakieś śruby, pierdołki. Czy postoi ? Pewnie niedługo Aaaa Drewnochronu poszło 15l w kolorze i 5 l bezbarwnego (ostatnia warstwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 06.05.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Z tymi impregnatami i barwnikami jest większa filozofia niż z samym płotem. Pierwsze impregnaty które stosowałem traciły kolor i było widać, że przestają działać. Kilka lat temu trafiłem przypadkiem na 3V3 który daje gwarancję 8 lat. I faktycznie koloru nie traci i trzyma. Ma tylko jedną wadę - przy malowaniu można zwymiotować. Potem już nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.05.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Drewnochron da się znieść.. A czy skuteczny - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
encefalo 07.05.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 ostatnio odgradzaliśmy pewne małżeństwo od dewloperskiej szeregówki którą postawiono zaraz obok nich na tyle ile było to możliwe czyli do 2m postawiliśmy mur kamienny i z niego wypusciliśmy gwintowane pręty nierdzewne do nich miała zostać dowiązana siatka autostradowa tyle że z mniejszym oczkiem i ogrodnik miał puścić po tym piekne pnącze które cały rok jest zielone które zrobi zieloną ścianę niewywołujące żadnej alergii. Myślę że spokojnie murować nic nie musisz wystarczy że zastosujesz samo pnącze z siatką. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulek 30.08.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 ostatnio odgradzaliśmy pewne małżeństwo od dewloperskiej szeregówki którą postawiono zaraz obok nich na tyle ile było to możliwe czyli do 2m postawiliśmy mur kamienny i z niego wypusciliśmy gwintowane pręty nierdzewne do nich miała zostać dowiązana siatka autostradowa tyle że z mniejszym oczkiem i ogrodnik miał puścić po tym piekne pnącze które cały rok jest zielone które zrobi zieloną ścianę niewywołujące żadnej alergii. Myślę że spokojnie murować nic nie musisz wystarczy że zastosujesz samo pnącze z siatką. pozdrawiam O to pnącze to by było to , dałoby sie wypuścić ale nie wiesz jaka nazwa? Ważne żeby cały rok zasłaniało Ja dalej nic nie wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulek 30.08.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Zamiast Tui polecam Miscant Olbrzymi - rodzaj trawy - ma ok 2 metrów wysokości, wygląda , moim zdaniem bardzo łądnie. Ja tym będę się odgradzała od sąsiada, bo Tui nie cierpię. Sadzonki już w drodze. 2 metry to i tak za mało na jej wścibskie spojrzenie ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 30.08.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Mój znajomy odgrodził się od szeregowców tujami po 5 metrów każda. Wykosztował się, ale ma spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 30.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja jakieś 400 m od mojego domu też mam taką panią. Ta nawet na bezczelnego siedzi i z lornetką zagląda. Puki co nie dorobiliśmy się zasłon, żaluzji, itp. Wszystkie okna z wyjątkiem łazienek i sypialni są niepozasłaniane. Chodzę w majtach i ryba mi to czy zagląda, czy też nie. Ważne, że jest daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Zdejmij majty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttstewart 31.08.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Zdejmij majty A potem podaj adres na forum to ja też przyjadę popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts