remo_78 01.05.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Witam!Pół roku po malowaniu elewacji pojawiły się mikropęknięcia jak zapewniał mój wykonawca na powierzchni farby elewacyjnej. Było to kikla pęknięć więc nie było o czym gadać zresztą wykonawca stwierdził że nie ma sensu tego ruszać. W ciągu kolejnego roku pęknięcia pojawiały się coraz częściej. teraz po deszczu gdy elewacja zaczyna wysychać widać niejako liczną sieć pęknięć na elewacji. Co mogę z tym zrobić czy mam podstawę wymusić na wykonawcy ponowne malowanie całego domu? Jak wykonać naprawy aby nie trzeba było wracać ponownie do tematu pęknięć? Edytowane 3 Maja 2012 przez remo_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 01.05.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Według tego co napisałeś "teraz po deszczu gdy elewacja zaczyna wysychać widać niejako liczną sieć pęknięć na elewacji" oznacza uszkodzenia wyprawy tynkarskiej. Kiedy wykonano tynk i na czym dokładnie polegała praca wykonawcy (malarza)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 03.05.2012 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Tynkowanie (styropian+siatka+baranek)odbyło się jak dobrze pamiętam jsienią 2010. Był to pażdziernik albo listopad. Dom stawiany od a do z przez tego samego wykonawcę(firmę budowlaną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 07.05.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 WitamWklej jakieś fotki bo trudno będzie coś napisać bez wcześniejszego zobaczenia. Przyczyn może być wiele z tego co piszesz okres w którym była robiona elewacja może mieć również na to duży wpływ. Jesienią często temperatura w ciągu dnia jest prawidłowa ok. 10st a nocą często już spada poniżej dopuszczalnego minimum. No i wilgotność powietrza jest też nieciekawa - znacznie wydłużająca proces schnięcia.Po obejrzeniu fotek przedstawię swoją opinię. PozdrawiamAdam KamianowskiSpecjalista ds. Technicznych FAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts