sebastian-puyol 01.05.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam. Mam mały problem w tamtym roku we wrześniu wymieniałem dach w którym odnowiłem 2 lukarny ściany boczne zostały wykonane z OSB potem przyklejony styropian 10cm a następnie klej + siatka i pomalowane farba elewacyjna.Po kilku tygodniach zauważywszy iż jedna ścian popękała nawet mocno(akurat ta która wykończyli mi fachowcy którzy wykonywali wymianę dachu bo im się spieszyło) a reszta ścian jest ok wiec podejrzewam ze coś złe oni zrobili(możliwe ze za gorąco było wtedy). A moje pytanie jest takie jak mogę poprawić ta ścianę np. papierem ściernym zetrzeć trochę farby i kleju i od nowa położyć klej + farba czy inaczej proponujecie Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 01.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Jak wyglądają te pęknięcia ? Np wzdłuż płyt styropianowych czy może łączenia osb pod spodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian-puyol 02.05.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Nie, jest to na calej scianie nie nie zaleznie od laczen (laczenia steropianow zostaly poklejone pianka nisko prezna)jutro postaram sie zrobic zdjecie. ja myslalem zetrzec papierem sciernym fabre i troche kleju i od nowa polozyc klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 02.05.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Jak powstają pęknięcia skurczowe prawdopodobnie nie działa zbrojenie ściany czyt. Siatka przyklejona a nie zatopiona w kleju.Ciężko powiedzieć wklej foty się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian-puyol 06.05.2012 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 drugie zdjecie jest przyblizone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts