muscovado 01.05.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Czy ktoś użytkuje wyżej wymienione? Zakupiłam te płytki w kolorze Asfaltgrau i będą wkrótce kładzione. Niestety pojawiły się wątpliwości. Kilka płytek leży na podłodze i zbiera się na nich remontowy kurz, z którego przy zmywaniu powstają mazy. Wiem, że nie są to warunki jakie będą w łazience przy normalnym użytkowaniu, ale mam pytanie - czy te płytki łatwo utrzymać w czystości? Widziałam że ktoś z forumowiczów je ma u siebie w łazience, byłabym wdzięczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 02.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Czy płytki o których mowa to gres?Być może polerowany i po prostu trzeba go zaimpregnować tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muscovado 02.05.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Tak, jest to gres. Niestety mam problem z określeniem jego powierzchni. Na stronie firmy znalazłam jedynie, że to gres porcelanowy nieszkliwiony. Nie jest to na pewno gres polerowany, bo ma tylko takie kropeczki bardziej połyskujące. Raczej nie jest to też półpoler. Chyba pozostaje mi pisać do producenta jak się z tym obchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 03.05.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Tak, jest to gres. Niestety mam problem z określeniem jego powierzchni. Na stronie firmy znalazłam jedynie, że to gres porcelanowy nieszkliwiony. Nie jest to na pewno gres polerowany, bo ma tylko takie kropeczki bardziej połyskujące. Raczej nie jest to też półpoler. Chyba pozostaje mi pisać do producenta jak się z tym obchodzić... Poczytaj w poniższym dzieniku, Marcin ma Bornit w łazience; http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147909-Dziennik-Budowy&p=5355492&highlight=bornit#post5355492 Ja w łazience ma Graffio Grau z Nord Ceram, nie mam z nimi żadnego problemu (poza tym że są cholernie twarde) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muscovado 04.05.2012 00:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mefiko, dziękuję za informacje. Już dostałam odpowiedź od Marcina. A Ciebie chciałam zapytać czy masz te kafle Graffio w wersji szkliwionej, nieszkliwionej czy lappato, bo z tego co znalazłam to występują one w 3 wersjach (również cenowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 04.05.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mefiko, dziękuję za informacje. Już dostałam odpowiedź od Marcina. A Ciebie chciałam zapytać czy masz te kafle Graffio w wersji szkliwionej, nieszkliwionej czy lappato, bo z tego co znalazłam to występują one w 3 wersjach (również cenowych). Powiem szczerze, że pierwsze słyszę o 3 wersjach tej płytki. W/g mojej wiedzy występją dwie: matowa i lapatto. Ja mam tę pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts