Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki Nord Ceram Bornit

muscovado

Recommended Posts

Czy ktoś użytkuje wyżej wymienione? Zakupiłam te płytki w kolorze Asfaltgrau i będą wkrótce kładzione. Niestety pojawiły się wątpliwości. Kilka płytek leży na podłodze i zbiera się na nich remontowy kurz, z którego przy zmywaniu powstają mazy. Wiem, że nie są to warunki jakie będą w łazience przy normalnym użytkowaniu, ale mam pytanie - czy te płytki łatwo utrzymać w czystości? Widziałam że ktoś z forumowiczów je ma u siebie w łazience, byłabym wdzięczna za opinie.

Tak, jest to gres. Niestety mam problem z określeniem jego powierzchni. Na stronie firmy znalazłam jedynie, że to gres porcelanowy nieszkliwiony. Nie jest to na pewno gres polerowany, bo ma tylko takie kropeczki bardziej połyskujące. Raczej nie jest to też półpoler. Chyba pozostaje mi pisać do producenta jak się z tym obchodzić...

Tak, jest to gres. Niestety mam problem z określeniem jego powierzchni. Na stronie firmy znalazłam jedynie, że to gres porcelanowy nieszkliwiony. Nie jest to na pewno gres polerowany, bo ma tylko takie kropeczki bardziej połyskujące. Raczej nie jest to też półpoler. Chyba pozostaje mi pisać do producenta jak się z tym obchodzić...

Poczytaj w poniższym dzieniku, Marcin ma Bornit w łazience;

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147909-Dziennik-Budowy&p=5355492&highlight=bornit#post5355492

Ja w łazience ma Graffio Grau z Nord Ceram, nie mam z nimi żadnego problemu (poza tym że są cholernie twarde)

Mefiko, dziękuję za informacje. Już dostałam odpowiedź od Marcina. A Ciebie chciałam zapytać czy masz te kafle Graffio w wersji szkliwionej, nieszkliwionej czy lappato, bo z tego co znalazłam to występują one w 3 wersjach (również cenowych).

Powiem szczerze, że pierwsze słyszę o 3 wersjach tej płytki.

W/g mojej wiedzy występją dwie:

matowa i lapatto.

Ja mam tę pierwszą.