Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

docieplenie stropu

Recommended Posts

Ja, jako nowy witam Wszystkich!

Najpierw troche wstepu pozniej pytania :smile: Budowa w trakcie, wybudowany parter i mialo byc budowane poddasze, ale to troche kosztuje (szczegolnie dach). Do tej pory mialem gdzie mieszkac i myslalem, ze tak bedzie jeszcze przez jakis czas dlatego zdecydowalem sie na budowe. Mieszkanie, w ktorym mieszkam bede musial jednak opuscic i szukac nowego albo... No wlasnie! Pieniazkow starczy albo na budowe poddasza i dachu, albo na wykonczenie parteru. Ale, zeby zamieszkac w nowym domu trzeba byloby docieplic strop nad parterem - bylby to tymczasowy dach. Tylko trudno okreslic jak dlugo bylby on tymczasowy (moze rok, moze 2 a moze 20). I tu moje pytania:

Czy Ktos zna jakis w miare tani, a jednoczesnie trwaly sposob docieplenia stropu? Polecono mi docieplenie stropu poprzez wylozenie go styropianem o odpowiedniej grubosci i z odpowiednim spadkiem. Na to polozyc pape np. przy pomocy specjalnego kleju. Co sadzicie o takim sposobie docieplenia? Czy Ktos moze ma z tego typu dachami jakies doswiadczenie? A moze macie inne pomysly?

Z gory dzieki za zainteresowanie i ew. odpowiedzi.Roger