Roger 28.05.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Ja, jako nowy witam Wszystkich! Najpierw troche wstepu pozniej pytania Budowa w trakcie, wybudowany parter i mialo byc budowane poddasze, ale to troche kosztuje (szczegolnie dach). Do tej pory mialem gdzie mieszkac i myslalem, ze tak bedzie jeszcze przez jakis czas dlatego zdecydowalem sie na budowe. Mieszkanie, w ktorym mieszkam bede musial jednak opuscic i szukac nowego albo... No wlasnie! Pieniazkow starczy albo na budowe poddasza i dachu, albo na wykonczenie parteru. Ale, zeby zamieszkac w nowym domu trzeba byloby docieplic strop nad parterem - bylby to tymczasowy dach. Tylko trudno okreslic jak dlugo bylby on tymczasowy (moze rok, moze 2 a moze 20). I tu moje pytania: Czy Ktos zna jakis w miare tani, a jednoczesnie trwaly sposob docieplenia stropu? Polecono mi docieplenie stropu poprzez wylozenie go styropianem o odpowiedniej grubosci i z odpowiednim spadkiem. Na to polozyc pape np. przy pomocy specjalnego kleju. Co sadzicie o takim sposobie docieplenia? Czy Ktos moze ma z tego typu dachami jakies doswiadczenie? A moze macie inne pomysly? Z gory dzieki za zainteresowanie i ew. odpowiedzi.Roger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roger 03.06.2002 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Nikt nie pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.06.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Dziwne rozwiazanie ale bardzo dobre:Sloma w kostkach grubosci 0,5-1 m ze spadkiem, na to polozone deski ze spadkiem (jak dach) i pokryte folia budowlana gruba z 2 razy.Myszy beda na pewno ale 1-2 lat wytrzyma.Najlepiej by bylo jakbys mial postawiaona kostrukce dachu i przykrta i dopiero sloma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts