ewelinka4141 02.05.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Witam, opisze po krótce moja sytuacje. Otóż ja z mężem i synem mieszkamy z moją teściową i szwagrem w domu dwurodzinnym. Za ścianą mamy jakąś tam " rodzine" (siódma woda po kisielu). Chcielismy z męzem wyremontowac sobie poddasze bo mamy taka mozliwosc, ale kuzynka zza ściany już zrobiła to wcześniej. Zalącze obrazek zeby to lepiej opisac. oto obrazek http://www.sendspace.pl/file/5b34e269d126e71e7abd3db Powierzchnia naszej polowki jest na zielono, na zolto jest pokazana scianka jak idzie na poddaszu z tym ze oni wkraczają na pół naszej jadalni. Czy tak wogole mozna? Czy mozemy od nich zarządać aby cofneli tą sciankę rowno ze swoim metrazem z dołu? Jak w takiej sprawie postępować? Czy metraz z dołu = metraż u góry? No moze nie metraz ale czy pomieszczenia u góry powinny leciec równo z tymi na dole? Ściana w ściane? Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 02.05.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Po pierwsze czy macie taki podział zapisany w akcie notarialnym? Druga sprawa czy chcecie dobrze żyć z rodziną czy nie? W przypadku kiepskich relacji rodzinnych można zglosić do Nadzoru Budowlanego zmianę sposobu użytkowania poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts