Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stara betonowa dachówka czy ktoś to kupi?

amnestymyth

Recommended Posts

Witam otóż noszę się z checia .. wskrzeszenia tego co robił mój dziadek a mianowicie produkcja starej betonowej dachówki która to gęsto kiedys pokrywała domy. Wykonywać oczywiście bede przy pomocy dziadka ręcznie na ponad 80 letnie(dale dzialajacej) maszynie.... hmm... czy zainteresowanie tym moze byc duze coz byscie doradzili? ma to racje bytu? o co mi chodzi dodaje na zalaczonym obrazku [ATTACH]podlaski_dom_mieszkalny.jpg[/ATTACH]

cfaadd24c01aa2c3adc23d9d70abce92.jpg

(...) czy zainteresowanie tym moze byc duze coz byscie doradzili? ma to racje bytu?(...)

a za ile sprzedaż jedną dachówkę?

Jesteś w stanie wyprodukować również elementy dodatkowe (gąsiory, dachówki brzegowe itd)?

jak będzie 2 rrazy taniej niż najtańsza nowoczesna dachówka na rynku to może sprzedasz, ale śmiem wątpić, czy za te pieniądze jesteś w stanie wyprodukować.

oczywiscie elementy dodaatkowe takze... Dziadek robil wszystko.... Oferta moze byc bardziej skierowana do budujach dacze i domki w starym stylu drewniane ktore staja na podlasiu .... Ja dla nich takze sprzedam dachowke ktora ppkrywala kiedys domy w niezmienionej formie i wykonywac ja bede przy pomocy dziadka tak jak robiono to kiedys daje to duzo uroku starym domom.... Jestem w stanie produkowac 2 zlote za dachowke tylko ciekaw jestem ciekawi mnie to gdzie sie z tym oglaszac? Proces produkcyjny jest unikalny i reczny co daje wysoka jakosc i niepowtarzalny urok starych wiejskich domow .....wiecie moze gdzie sie oglaszac z tym?? I dalej czekam na wiecej opinii dziekuje za ta powyzej

oczywiscie kolory tez sie da... Duzo zalezy od piasku skad bedzie brany dziadek ma jedno sekretne miejsce.... Chcialbym to robic przy pomocy dziadka jako towar wyjatkowy robiony wedleg specjalnego laczenia skladnikow trzeba wiedziec jak gdzie i ile....

Co Ci zależy spróbować, nie zaryzykujesz to się nie przekonasz, najwyżej nie wypali..

Jak wyprodukujesz to wklej zdjęcia, najlepiej kolorowych, nie wiem czy dasz rade wyprodukować żółte, czerwone ? Spróbuj zrobić po parę sztuk, gonty i inne takie i się zobaczy.. ja osobiście jestem bardziej zaciekawiony pomysłem niż zainteresowany zakupem..

Oczywiście nie masz żadnych szans! Diabeł tkwi w powłokach a te są bardzo chronione przez producentów. Wówczas produkowano na własne potrzeby. No i tak jak napisał Andrzej porównujesz piękną chałupę pokrytą gontem drewnianym z dość prymitywnym budynkiem pokrytym dachówka cementową. W obu tych przypadkach oba poddasza (strychy) były nieużytkowe i dla tego te dachy istnieją do dziś. Co by nie powiedzieć życzę powodzenia a nuż się uda. Pozdrawiam.

Nie ma czegoś takiego jak certyfikat CE. Jest deklaracja CE którą wystawia producent i kosztuje go to tyle co koszt wydrukowania kartki A4.

hahaha dobre sobie. Za wystawianie deklaracji bez poparcia w postaci zakładowej kontroli produkcji i badań z tym związanych jest kara 100 000zł więc nie pisz głupot.

• 4 weeks później...