darroo 03.05.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie betonu szlifowanego, czy ktoś próbował sam wykonać taką posadzkę używając np. szlifierki kątowej ze specjalną tarczą bądz innych narzędzi? Jaki efekt uzyskaliście, czy w ogóle da się samodzielnie coś takiego zrobić bez użycia specjalistycznych narzędzi? Oczywiście nie mam na myśli wykonania posadzek w całym domu przy użyciu zwykłej kątówki , ale np posadzka w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ma być efekt lastrico ? Moim zdaniem kątówką niewykonalne, gigantyczne zapylenie, problem z równym prowadzeniem... Możesz zrobić próbę na płytce chodnikowej i zobaczyć jak idzie. Napisz jaki ma być efekt, bo moim zdaniem to albo należy wylać wylewkę samopoziomującą (jak małe nierówności) albo zrobić nową szlichtę i ją zatrzeć jak będzie jeszcze wilgotna na równo. Na to można wylać jakąś żywicę (Sika zdaje się oferuje takie rozwiązania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 03.05.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Interesuje mnie efekt jak w lastrico z tym że w jednym kolorze ,najlepiej jakimś ciemnym, (kwestia pigmentu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 03.05.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 A jak by tak zrobić to w odpowiednim czasie, przed całkowitym związaniem betonu z dodatkiem nie wielkiej ilości wody? Pozostaje kwestia równego prowadzenia kątówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.05.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Tutaj ciekawy filmik : Moim zdaniem 99% sukcesu to równe prowadzenie tarczy. Beton raczej musi być już związany, świeży może być zbyt miękki i tarcza może wchodzi w niego jak w masło powodując głębokie rysy. Według mnie w warunkach domowych, bez odpowiedniego sprzętu gra nie warta świeczki. Ja wolał bym zrobić zwykłą wylewkę i rozlać żywicę. Ale próbuj, jak się uda to efekt może być ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 03.05.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 O taki właśnie efekt mi chodziło ,chyba jednak tak jak napisałeś, bez odpowiedniego sprzętu raczej nie da rady. Ale spróbuje w kotłowni jak nie wyjdzie zawsze mogę wylać samopoziomującą albo gres ułożyć. Tak czy owak dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts