przemciok 04.05.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Witam. Co powiecie na temat okien Encore.Trzy szyby.Ocieplony profil i bardzo przyzwoita cena.Warto kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 04.05.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Wpisz w Google "Dobroplast opinie" i dowiesz się co nieco o producencie. Sam wtedy zdecyduj czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemciok 04.05.2012 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Wpisz w Google "Dobroplast opinie" i dowiesz się co nieco o producencie. Sam wtedy zdecyduj czy warto. Wiem jaka Dobroplast ma opinie ale zawsze chodzi o profil avantgarda. ?Nie ma za duzo o Encore a jak juz jest to pozytywnie. Montuje to ktos lub sprzedaje jakie sa Wasze odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 04.05.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 nie ma znaczenia czy avantgarde czy encore czy cos innegoavantgarde to smiec jakich malo - popsuli sobie opinieto teraz zmieniaja nazweale i tak tloczyc beda profile ponizej wszelkiej jakoscioby taniejsa firmy ktore powinny dawno splajtowaczepsuli rynek okien PVCchcesz miec problemy- kupuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 04.05.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 pchelek a co z tymi profilami jest nie tak? Nie znam avangarde i jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemciok 05.05.2012 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Widzę , że za bardzo to nikt nic nie wie o tycm profilu a co z Prime HS też z Dobroplastu. 7 komór 9cm , klasa A , 3 szyby i cena też konkurencyjna.Jakiekolwiek doswiadczenia z tymi oknami.Tylko nie piszcie,że Dobroplast zły bo zły. Chciałbym znać opinie ludzi którzy mieli z tymi profilami do czynienia. W moim zestawie okien wyceny które mnie interesowały to:najniższa Aluplast 4000, 2 szyby -11000Encore, ocieplony profil, 3 szyby 12000Prime Hs 7 klasa A, siedem komór, 3 szyby 14000Oknoplus na Brugmann ad,Thermo, klasa A, 5 komór, ocieplony ,3 szyby, 17000 Nie wiem czy opłaca się dopłacić do Aluplasta 6 tyś do oknoplusa czy wybrać coś pośrodku coś teoretycznie podobnego do Niego w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 05.05.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 wszystko zależy od wielkości okien jakie masz w projekcie jak są duże konstrukcje to aluplasta sobie odpuść a kieruj się w stronę OknoPlusa. Przed długim wekkendem miałem serwis drzwi z ruchomym słupkiem na aluplascie 1800x2200 Pierwszy raz POLEGŁEM nie szło zaszklić szyby w skrzydle żeby dołem skrzydło się nie wyginało.Producent zrobił za ciasne skrzydła do ram w dodatku źle fabrycznie zaszklił i dupa zbita.Pozdrawiam Szklarza debila z Promar-u Knurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemciok 05.05.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 wszystko zależy od wielkości okien jakie masz w projekcie jak są duże konstrukcje to aluplasta sobie odpuść a kieruj się w stronę OknoPlusa. Przed długim wekkendem miałem serwis drzwi z ruchomym słupkiem na aluplascie 1800x2200 Pierwszy raz POLEGŁEM nie szło zaszklić szyby w skrzydle żeby dołem skrzydło się nie wyginało. Producent zrobił za ciasne skrzydła do ram w dodatku źle fabrycznie zaszklił i dupa zbita. Pozdrawiam Szklarza debila z Promar-u Knurów Mam jedno trzyskrzydlowe 270 na 225, tez sie go obawiam najbardziej.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 05.05.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 "dziurawe" tlocza i na cienkich jak bibula sciankachjak dziury sa pod listwa okuciowa akurat to puszczaja w zbytproducent okien nie odrzuca - potem ma esy floresy - nie idzie zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 05.05.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 wszystko zależy od wielkości okien jakie masz w projekcie jak są duże konstrukcje to aluplasta sobie odpuść a kieruj się w stronę OknoPlusa. Przed długim wekkendem miałem serwis drzwi z ruchomym słupkiem na aluplascie 1800x2200 Pierwszy raz POLEGŁEM nie szło zaszklić szyby w skrzydle żeby dołem skrzydło się nie wyginało. Producent zrobił za ciasne skrzydła do ram w dodatku źle fabrycznie zaszklił i dupa zbita. Pozdrawiam Szklarza debila z Promar-u Knurów A może to nie wina systemu Aluplasta, tylko producenta? Jesteś już chwilę w branży i raczej nie przystoi pisać takich rzeczy jak laik. Powinieneś wiedzieć, że za taką sytuację odpowiada dany producet okna a nie profilu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 05.05.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ja do aluplasta nic nie mam po prostu ewidentny brak poprzeczki i cały ciężar szyby spoczywa na dolnym kawałku ramy Ideal 4000 jest stosunkowo lichym profilem żeby przenosić taki ciężar. slaku cały nacisk szkła jest rozłożony na dwa narożniki dolny przy zawiasie i przeciwległy górny boczny kawałek skrzydła ,czyli po przekątnej ,Fachman z Promaru dał podkładki 25cm od rogów skrzydła i się rama wygięła .Ja zaszkliłem praktycznie podkładając na samych rogach ramy i też siada dół haczy o zaczep.Więc kolego slaku jakieś propozycje? Bo tak jak jest teraz zaszklone zostać nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 05.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 I co slaku PRODUCENT, PROFIL czy ja LAIK ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 06.05.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 hmm cieżka sprawa, jak przeszklenie nie pomaga to prawdopodobnie wymiana ramy. Swoją drogą ja z aluplastem nie mam kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 06.05.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 ciężka chcę,chce w krzydle pod szybą dokręcić kątownik 15cm x 15cm wtedy pakiet będzie stał na nim i rozłoży ciężar nie tylko na dół ale i na bok. duza konstrukcja +słaby profil + ściana południowa + kolor orzech = katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.05.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 ciężka chcę,chce w krzydle pod szybą dokręcić kątownik 15cm x 15cm wtedy pakiet będzie stał na nim i rozłoży ciężar nie tylko na dół ale i na bok. duza konstrukcja +słaby profil + ściana południowa + kolor orzech = katastrofa Słuchaj - może daj sobie spokój z taką prowizorką - zgłoś reklamację do producenta na wymianę całego skrzydła na skrzydło z poprzeczką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 07.05.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 profila bym nie obstawiał, prędzej te, że producent okna posępił się na wzmocnieniu stalowym i dał nie takie jak systemodawca zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 07.05.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Wzmocnienie jest prawidłowe ,mierzyłem 2mm po wykonaniu odwiertu. Zastosowałem te kątowniki 15x15x40x4 i jest idealnie i nie wygląda to na prowizorkę ,klient super zadowolony ja jeszcze bardziej Zastosowanie poprzeczki odpadało po 3 latach za dużo jazdy by było z firmą która by się wypięła i odesłała do producenta profila . Gdyby to okno miało 4 cm mniej na szerokości nie było by problemu ponieważ zastosowano by krótsze okucie , bez dodatkowego zaczepu na środku. Bez tego zaczepu skrzydło mogło by siąść nawet 4mm i nic by nie tarło Edytowane 7 Maja 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 31.07.2012 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 kto ma encore? temat jest o encore przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja13 21.09.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam też chce kupić okna encore czy ktoś już je kupił i używa?Wiem że dobroplast nie ma dobrej opinii ale może się poprawili w tych nowych oknach.Prosze o pomoc ludzi którzy NAPRAWDE kupili te okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.05.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 No i w dalszym ciągu nic nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts