destructor 04.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Witam, Zwracam się z pytaniem czy jest możliwość zamontowania drzwi zamykanych po łuku, harmonijkowych, z prowadnicami w podłodze i suficie żeby to w miarę się zamykało. Nie chodzi o żadną super szczelność ale od odgrodzenie "wzrokowe" dwóch wejść w jednym pomieszczeniu. W sumie można by to nazwać ścianą harmonijkową. Dołączam na szybko zrobiony rysunek o co mi chodzi. Prostokątne pomieszczenie z dwoma wejściami "W". To niebieskie po łuku to umyślone w mojej fantazji drzwi harmonijkowe, strzałka wskazuje kierunek ich zamykania. Da radę takie coś kupić lub zrobić? Bo nie mogę znaleźć, wszystkie drzwi widzę zamykane na prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 07.05.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Można , ale cena była by wielokrotnie wyższa niz innych rozwiązań. więc zastanów się czy jest to rozwiazanie konieczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 07.05.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Dobrze, w takim razie mam 2 pytania.1. jaki koszt byłby takiego rozwiązania? (osobiście mi się wydawało, że jest to koszt jedynie wyprofilowanych w łuk prowadnic)2. jakie inne rozwiązania możecie zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 08.05.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dobrze, w takim razie mam 2 pytania. 1. jaki koszt byłby takiego rozwiązania? (osobiście mi się wydawało, że jest to koszt jedynie wyprofilowanych w łuk prowadnic) 2. jakie inne rozwiązania możecie zaproponować? Podaj wymiary tej konstrukcji i jej przeznaczenie tzn. czy jest to np. wejście z zewnątrz do pomieszczenia, czy ma być zamykane, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 08.05.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Wymiary boku to 1,5x1,5 m, nie zamykane. Jest to wewnątrz mieszkania. Przejściowy jest po prostu jeden pokój. Aby przejść do drugiego pokoju trzeba przejść przez pierwszy. A ta konstrukcja służyłaby do zasłonięcia wnętrza pokoju podczas przechodzenia przez pierwszy pokój. Stawianie tzw. kurtyn mnie nie interesuje bo ani to nie ma wyglądu ani stabilności. A takie drzwi harmonijkowe byłyby okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 10.05.2012 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Wymiary boku to 1,5x1,5 m, nie zamykane. Jest to wewnątrz mieszkania. Przejściowy jest po prostu jeden pokój. Aby przejść do drugiego pokoju trzeba przejść przez pierwszy. A ta konstrukcja służyłaby do zasłonięcia wnętrza pokoju podczas przechodzenia przez pierwszy pokój. Stawianie tzw. kurtyn mnie nie interesuje bo ani to nie ma wyglądu ani stabilności. A takie drzwi harmonijkowe byłyby okej. Najprościej będzie, jeśli domówisz się z którymś z producentów, żeby dał ci (i wygiął?) odpowiednią długą prowadnicę. Drzwi tworzywowe o szerokości 150 cm nie powinny cię kosztować więcej niż 300 zł + wygięcie prowadnicy. Jeden z producentów: TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 10.05.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Wymiary boku to 1,5x1,5 m, nie zamykane. Jest to wewnątrz mieszkania. Przejściowy jest po prostu jeden pokój. Aby przejść do drugiego pokoju trzeba przejść przez pierwszy. A ta konstrukcja służyłaby do zasłonięcia wnętrza pokoju podczas przechodzenia przez pierwszy pokój. Stawianie tzw. kurtyn mnie nie interesuje bo ani to nie ma wyglądu ani stabilności. A takie drzwi harmonijkowe byłyby okej. Ja osobiście szukałbym u wykonawców szaf i garderob . Tam powinni mieć stosowne rozwiazanie zarozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 10.05.2012 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Dzięki, jeśli mi się uda coś ustalić u producentów/wykonawców to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1994 18.06.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam, Jestem w identycznej sytuacji. Też mam "przejściowy" pokój i zastanawiam się, jak go odgrodzić... Czy znalazł Pan już rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Teraz robią panele przesuwne. Coś jakbyś ścianę przesuwał sobie. Czy da radę to zrobić po łuku jak chciał kolega kilka lat temu ... pewnie, że da ale cena będzie również extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts