Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

dzięki Madziu za odpowiedź :)

no to teraz nie wiem które chcę :-P u mnie będzie 275cm wysokości i myślałam że te pet to zginą i że lepiej dać massive - podpowiesz???

Karola massive mozesz kupić prawie w kazdym casto i LM wiec zawsze mozesz jeden na próbę przyłożyc do sufitu :-)

tutaj fajne zdjęcie Basi pokazujące porównanie wielkości :

DSC02017.JPG

ja mam wersje budzetowe firmy nowodvorski, bardzo podobne do pet fine tylko cena niższa :-)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki Madziu za odpowiedź :)

no to teraz nie wiem które chcę :-P u mnie będzie 275cm wysokości i myślałam że te pet to zginą i że lepiej dać massive - podpowiesz???

a możesz mi powiedzieć jeszcze na jakiej wysokości od podłogi jest zamontowana bateria w kibelku???

Przy tej Twojej wysokości to bym zamontowała Massivy. :)

A bateria jest na wys. 105 cm

Magda, czy łóżko to ten sam kolor co ma Sylwia_LBN ? Jeśli tak to uważam, że jest świetny. Bardzo podoba mi się cegiełka w sypialni, wyszło super. Czarna ściana robi wrażenie:jawdrop: Poważnie rozważam posiadanie takowej.

migotko, nie mam pojęcia czy łóżko ma taki sam kolor jak to Sylwi :rolleyes: Ale masz racje, kolor tkaniny jest bardzo ładny.

Czarna sciana wymiata:)

Magda, rewelacyjnie już jest :)

Ja teraz z niecierpliwością czekam na drewniany blat i ten ogromny kinkiet. ;)

Ale ten czas leci !!!

Nawet nie mam czasu za bardzo na forum zaglądnąć, bo parę urzędowych spraw mi spadło na głowę.

Nie wiem:rolleyes: czy pisałam, ale jakiś czas temu zdecydowałam się na wykup mieszkania od gminy, w którym kiedyś mieszkałam. Z 90% bonifikatą. Procedura nie jest jakaś skomplikowana, ale zanim każdy wniosek, każdy podpis nabierze mocy urzędowej to trwa miesiące. My czekamy już pięć i jesteśmy dopiero, a może już:rolleyes: na etapie wyceny. To jeszcze nie jest wycena ostateczna, bo na wysokość bonifikaty ma wpływ to, jakie remonty były w bloku od 2005 roku. Pani w urzędzie obiecała, że do 15 kwietnia się z tym upora. Później jeszcze notariusz i ...nie wiem co jeszcze:no:

Druga sprawa, która totalnie mnie zaskoczyła (niektórzy już wiedzą ;) ) to to, ze zajumali mi w sobotę pod Magnolią tablice rejestracyjne:mad: Brak słów. Jutro zasuwam do urzędu komunikacji bo bez samochodu to trochę jak bez nogi.

W mieszkaniu nie byłam. Wiem, że udało się obrobić te futryny i w tym tygodniu maja być montowane skrzydła. No i cały czas jestem w kontakcie z Olgą i w tym tygodniu ma być też zamontowany blat na wyspę. Mam nadzieje, że nie będzie niespodzianek :rolleyes: i będą zdjęcia

Żeby nie było, że mnie tu nie ma - to cały czas podglądami i jestem pod wrażeniem Twoich poczynań Magda :)

Niesamowitą rewolucję przeprowadziłaś Madzia :rolleyes: Inwestorka powinna Cię za to na rękach nosić :p

Magda, padłam… kuchnia piękna!! Brawo! A jak już będzie wyspa to w ogóle będzie ekstra efekt!! :yes: Kolorystyka też super!

Magda, ale odpierniczylas te kuchnię piękną jest!!

Dzięki Dziewczyny. :hug:

Magda

Jest news! Zamówiłam czarną błyszczącą:

[ATTACH=CONFIG]253405[/ATTACH]

Udało mi się znaleźć tańszą:rolleyes: ale czas oczekiwania na tę ślicznotkę wynosi 3 miesiące;) no nic, jakoś muszę wytrzymać.

Super migotko :)

Co to za cudo, na które trzeba czekać 3 miesiące?

minko, to Jielde Signal :)

Edytowane przez Magda 34

Po notariuszu, zgłoszenie w hipotece i wniosek o założenie księgi wieczystej. A i jeszcze zdaje się trzeba w skarbówce zgłosić nabycie. Ale tu nie jestem pewna, bo dawno załatwiałam. Może wystarczy tylko w rozliczeniu rocznym PIT.

Tablice, psia kość :sick:

Nam gwizdnęli spod stacji kolejowej 2 lata temu.

Mam nadzieję, że natychmiast zgłosiłaś na policji.

Kradną Ci tablice, a potem objeżdżają ile się da stacji benzynowych, tankują na ful i uciekają. A kamera łapie Twoje numery i Ciebie ścigają.

Im wcześniej zgłosiłaś policji tym mniejsze niebezpieczeństwo, że pójdzie to na Twój rachunek.

Tez nie wiem czy zakup mieszkania trzeba zgłaszać do US, ale to się dowiem. Wiem tylko, że taki zakup zwolniony jest z podatku. :)

Co do tablic to od razu zgłosiłam kradzież:yes: tylko cholera mnie bierze na takie praktyki.

Najgorsze, że przez takich kretynów trzeba poświęcić czas, urząd jest w centrum, ciężko gdziekolwiek tam zaparkować. Nie cierpię tego. :bash:

Tez nie wiem czy zakup mieszkania trzeba zgłaszać do US, ale to się dowiem. Wiem tylko, że taki zakup zwolniony jest z podatku. :)
przezornie lepiej zgłosić

Co do tablic to od razu zgłosiłam kradzież:yes: tylko cholera mnie bierze na takie praktyki.

Najgorsze, że przez takich kretynów trzeba poświęcić czas, urząd jest w centrum, ciężko gdziekolwiek tam zaparkować. Nie cierpię tego. :bash:

czym Ty chcesz parkować:confused: autem bez tablic poruszać się po drodze nie można:no::no::no:.

wszak prawie spod domu masz autobus 122, prawie pod sam wydział komunikacji:yes:

czym Ty chcesz parkować:confused: autem bez tablic poruszać się po drodze nie można:no::no::no:.

wszak prawie spod domu masz autobus 122, prawie pod sam wydział komunikacji:yes:

Wiem, wiem, ale A. ma jeszcze samochód. :D