Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

Brakuje mi gniazdka przy oknie. To, które jest jest do zmywarki, a w tamtym miejscu będziesz miała wolny blat.

Nie wiem, czy na wszelki wypadek nie zrobiłabym włączników po prawej od wejścia, Jakbyście chcieli kiedyś zabudować lewą wnękę .... :cool:

pomiędzy zmywarką a tą kreskowaną ścianą jest zlewozmywak. Tej wnęki już nie zabuduję. Prędzej się wyprowadzę:D

Dzięki za info o blacie. Jak nas koszty przerosną to będę zainteresowana:)

Edytowane przez Magda 34

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak maylandziu, umówiłam się z Panem od kuchni, że chcę listwy ledowe ukryte w takich rynienkach w dnie szafki.

http://foto2.m.onet.pl/_m/2581e8782804cdc6514fb61e71019c1a,21,19,0.jpg

Edytowane przez Magda 34
insoiracja

Magda, chowaj kontakty :)

listwa.jpg PB003.jpg Są w Leroy i na Allegro tyż.

Dodatkowa korzyść, że z jednego robi się 4. Można też fiknąć je do góry nogami i schować w szafce wiszącej. Wtedy nie przeszkadza na blacie.

I chyba mi się wreszcie rozwiązał problem lampek na blatem w kuchni przy oknie. Ciągle wiszą tam zwykle żarówki, bo nie mogłam wybrać. Jak mi się podobało to za drogie. A w tym Luerro są po 120 :)

Nie widzę, które to są, bo ciągle otwiera się główna strona.:(

Będę musiała pomyśleć nad osprzętem. Mam taki plan, że za szafkami, czyli w miejscach niewidocznych zamontujemy takie najzwyklejsze, natomiast tam gdzie gniazda i włączniki są na wierzchu to może jakieś lepsze no i droższe. Kiedyś oglądałam ze Spireą osprzęt Epafel-a i bardzo mi się podobał. Biorę też pod uwagę Berkera, Simon i Girę.

Teraz już się pożegnam, bo oczy mi się zamykają:goodnight: Do jutra:)

Edytowane przez Magda 34

dziewczyny, a propos starć z naszymi brzydkimi połowami w tematach wnętrzarskich, to ja mam teraz taki patent, że się zgadzam na pomysły A. i czekam.

chce bakłażanowe meble w kuchni? luz, zbieram mu zdjęcia, inspiracji, linki od kochanych forumowych koleżanek, ale oczywiście zawsze wśród tych fioletów mignie coś ze "starych inspiracji". jakieś biele, jasne drewno... no i ostatnio A. wyznał, że on się zaczął wahać nad tym bakłażanem, bo może to nam się szybko znudzi i będzie za bardzo zobowiązujące... cóż mogłam mu to samo powiedziec pół roku temu, ale lepiej jak sam siebie przekona, nie? ;)

dziewczyny, a propos starć z naszymi brzydkimi połowami w tematach wnętrzarskich, to ja mam teraz taki patent, że się zgadzam na pomysły A. i czekam.

chce bakłażanowe meble w kuchni? luz, zbieram mu zdjęcia, inspiracji, linki od kochanych forumowych koleżanek, ale oczywiście zawsze wśród tych fioletów mignie coś ze "starych inspiracji". jakieś biele, jasne drewno... no i ostatnio A. wyznał, że on się zaczął wahać nad tym bakłażanem, bo może to nam się szybko znudzi i będzie za bardzo zobowiązujące... cóż mogłam mu to samo powiedziec pół roku temu, ale lepiej jak sam siebie przekona, nie? ;)

Dobre :) :) :) Tylko czasu potrzeba

U mnie pomaga czasem jeszcze - "Skoro Ci się podoba... Ja wprawdzie zorbiłabym ZUPEŁNIE inaczej, ale jeśli bardzo Ci na tym zależy to też może być :D" I nagle okazuje się, że warto się jeszcze zastanowić.

Edytowane przez Aantenka

Z pokorą trzeba jednak przyznać, że Panowie też miewają swoje sposoby gdy im na czymś zależy ;) (i nie chodzi bynajmniej o kwestie urządzania wnętrz, a np. rozwijanie swoich pasji). Najważniejsze by w efekcie było obustronne zadowolenie :D.

Pięknie rozwija się Twój wątek Madziu i tyle ważnych pożytecznych informacji niesie, że zaglądam z prawdziwą przyjemnością :).

Mam małą wątpliwość odnośnie tych chowanych w blacie gniazdek... Z jednej strony bezdyskusyjnie oszczędzają miejsce na ścianie, ale...

1. ograniczają miejsce w szafce. Raczej wykluczają użycie wówczas w tym miejscu szuflady.

2. są takie sprzęty, które są podłączone na stałe do gniazdka (np. czajnik elektryczny). Takie wysunięte z blatu gniazdko bardziej zaburzałoby moje poczucie estetyki niż gniazdko w ścianie. Dodatkowo przy wysuniętym na stałe gniazdku trudniej byłoby utrzymać je w czystości, bo okruszki z blatu z pewnością urządziłyby sobie tam zjeżdżalnię ;). No chyba, że to ma być gniazdko do zadań specjalnych, tylko na użytek sprzętu z którego korzysta się sporadycznie.

Piszę to jednak jedynie jako obserwatorka, a nie użytkowniczka, więc mogę się mylić :).

Edytowane przez julianna16

Ewo, bardzo mi miło, że do mnie zaglądacie, bo się w ogóle nie spodziewałam jakiegoś zainteresowania, a tu wątek pędzi jak oszalały.:eek:

Odnośnie tych wysuwanych gniazdek,które pokazała pesteczka, to de facto jest to estetyczne i praktyczne rozwiązanie, ale wymaga jednak trochę więcej miejsca. W moim przypadku odpada, bo ja go jak widać nie mam.

A teraz chciałam Wam pokazać przekrój ściany z wiszącymi szafkami. Opcja z szerszymi i ocja zaproponowana przez mayland: z szafkami 2x60 i 2x30. Wizualnie jednak wszystkie mają drzwiczki szer. 30 cm.

http://foto1.m.onet.pl/_m/241ab469cd00fd0b9b1583f680349ed1,21,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/9dd7d936aadd1dbd707c265b43172053,21,19,0.jpg

I jak?

Edytowane przez Magda 34