Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu,

Znalazłam dzisiaj przypadkiem taką inspirację, która skojarzyła mi się z Twoją kuchnią :)

http://bi.gazeta.pl/im/9/7872/z7872559X,Niewielki-ciag-kuchenne-wykorzystano-do-maksimum-.jpg

Źródło

Dzień dobry wszystkim:)

Nie najlepiej u mnie z samopoczuciem ostatnio. Pobolewa mnie głowa, jakby lekkie zawroty i pulsowanie, dlatego mniej siedzę przy komputerze. Zrobiłam sobie wyniki badań i jakiś masakryczny (jak dla mnie) cholesterol mi wyszedł. :jawdrop: Wiem, że mam tendencje do wysokiego cholesterolu, ale wynik tego całkowitego 285 i złego 206 mnie zaskoczył. Teraz próbuje go zbijać dietą. Od czterech dni jem same warzywa, zioła, owoce, piję specjalne herbatki i dużo wody. Jest trochę lepiej, uspokoił mi się puls i to pulsowanie w głowie, schudłam też 2,5 kg. :)

Poza tym to w temacie mojej kuchni całkowity marazm. Mąż wykorzystuje moją chwilową niedyspozycję i namawia mnie do rezygnacji z tego remontu, "mami" mnie jakąś wizją większego mieszkania, ale ja te jego sztuczki już znam ;) i się nie dam. Uparłam się i koniec!

Małgos -pewnie, ze chcę :)

A od kogo się tak ukrywacie:) niegrzeczne dziewczynki

Madzia, ja ich na Hubskiej szukałam ( na ich stronie jest podany adres) A jak szukałam to wlazłam do studia Molto Meble kuchenne ( na Hubskiej) No to wycena była na razie najniższa. Już sama nie wiem, trochę mi w pamięci ta piękna kuchnia z Domaru siedzi,

a powiedz czy fronty PCV foliowane to szmelc jakiś? Cenowo ja w Ikea wyszło :):):)

Natalio, nie bierz frontów foliowanych. Ta folia może po pewnym czasie się odklejać. Moim zdaniem szkoda kasy, chyba, że chcesz mieszkanie wynająć i nie jest dla Ciebie tak ważna jakość tych frontów. Już wolałabym meble z Ikei. :)

Madziu,

Znalazłam dzisiaj przypadkiem taką inspirację, która skojarzyła mi się z Twoją kuchnią :)]

Julianko, dziękuje za inspirację. Idealna kuchnia, taka jak chcę. :yes:Zwróciłam uwagę na podział szafek górnych: 30 i 60 cm. Teraz widzę jak to wygląda.

Edytowane przez Magda 34

Magda, trzymaj się :) Może się przepracowałaś, albo stres. Mnie czasem organizm głupieje jak za dużo pracuję i mało śpię.

Ładna ja kuchniowa inspiracja od Julianny. A światło z pomiędzy szafek i sufitu... czad :)

Dziękuję Dziewczyny :hug:

Grunt to pozytywne myślenie, więc się nie poddaję:no: Nie mniej jednak trochę odpuściłam z siedzeniem przy kompie i staram się spędzać jak najwięcej czasu na powietrzu, tym bardziej, że pogoda temu sprzyja. ;)

Dzisiaj przeszłam się wokół Sky Tower, bo jeszcze tam nie byłam i cyknęłam kilka fotek :) Spojrzenie w górę

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403544_473723502645027_100000221435312_108060875_238227702_n.jpg

Edytowane przez Magda 34

Wracając do tematu kuchni, wybrałam baterię kuchenną i zlewozmywak. Zapiszę to sobie tutaj ;)

Bateria Teka Arco Chrom, bez wyciąganej wylewki (ok. 570 zł)

http://image.ceneo.pl/data/products/525677/f-teka-arco-chrom-83020.jpg

Biorę poważnie pod uwagę ten blat ze staronu lub rausolidu więc zlewozmywak będzie wpuszczany w blat Teka Linea 40/40 cm, stalowy (660 zł)

http://static1.skapiec.pl/138537-1-1-0.jpg

Zapomniałam dopisać, że szukam teraz sprzętu i mam problem z lodówką do zabudowy. No Frost czy bez No Frost????:confused:

Edytowane przez Magda 34

wracaj do zdrowia!!!

i co tam ciekawego jest w Sky Tower?

poza cenami....

Dzięki Wojtuś:-)

Prawdę mówiąc w środku nic specjalnego :no: Bardzo dużo sklepów jeszcze nieczynnych i czeka na otwarcie. Nie wiem, jak było wcześniej, ale dzisiaj było mało ludzi i jakoś tak pusto. Najwięcej jest czynnych knajp.

Nie mam :( . Chciałabym, ale 2000m2 to na jedne damskie rączki, i męskie z doskoku, jest b. dużo. Więc masę mam niedoróbek. Poza tym w tym roku straciłam prawie wszystkie świerki i kilka mniejszych roślinek z powodu ostatnich mokrych lat i fatalnej zimy. Ogród zrobił się pusty. Dosadzać będę jesienią, a potem znowu kilka lat czekania aż będą duże :(

Ale jest zielono i wystarczająco zagęszczone, żeby ptaki się zadomowiły. Na szczęście moje kociska nie zwracają na nie uwagi. Rano i wieczorem straszny „jazgot” – uwielbiam to :D

Hej. :D

Muszę powiedzieć, że tygodniowa dieta zdziałała cuda. :yes:Od dwóch dni czuję się coraz lepiej i mam zapał do wszystkiego. :cool: :wave:

Dzisiaj kupiłam baterię kuchenną Teka Arco w super cenie 449 zł. Całe szczęście, że zarezerwowałam ją wczoraj, bo od dzisiaj kosztuje już 540 zł. Niezły skok! Bateria jest bardzo ładna. :yes:

Chciałam też kupić od razu zlewozmywak, ale zabrakło nam kasy, a mąż śpieszył się do pracy i już sobie odpuściłam szukanie bankomatu. W każdym bądź razie zdążyłam sobie oglądnąć ten:

http://www.armaland.pl/zlewozmywak-podwieszany-teka-zlew-400x400x175.php?off=2

ale po powrocie do domu stwierdziłam, że ta komora jest dla mnie za duża. :rolleyes:Teraz mam komorę 32x37 cm i jest dobrze. W poniedziałek jeszcze raz pojadę do tego sklepu i zobaczę jeszcze mniejsze komory.

No to przed nami wybór osprzętu elektrycznego.:D