Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosik, piszę tylko i wyłącznie na podstawie opinii, jakie czytałam, bo nigdy nie miałam z folią do czynienia. Zdarza się, że w sąsiedztwie ciepła i pary, czyli tam gdzie się gotuje może ta folia odchodzić,dlatego napisałam Natalii, że może lepsze są już meble z Ikei. Zresztą... lakier też nie jest idealnym rozwiązaniem. Zdarzają się odpryski i to już mówię z autopsji.:yes:

Dużo tez pewnie zależy od tego jak intensywnie się z kuchni korzysta i czy są dzieci. Tak myślę.

Pisząc tego posta, przypomniało mi się, że chyba moja teściowa ma takie fronty i to od kilku ładnych lat. Jak będę u niej na Boże Narodzenie to się przypatrzę w jakim stanie ma te meble;-)

Edytowane przez Magda 34

Pisząc tego posta, przypomniało mi się, że chyba moja teściowa ma takie fronty i to od kilku ładnych lat. Jak będę u niej na Boże Narodzenie to się przypatrzę w jakim stanie ma te meble;-)

a to kiedy chcesz konczyć remont kuchni???

wydawalo mi się, że to jakaś szybka akcja, a Ty do Bozego...z wyborem mebli będziesz czekać...?

a to kiedy chcesz konczyć remont kuchni???

wydawalo mi się, że to jakaś szybka akcja, a Ty do Bozego...z wyborem mebli będziesz czekać...?

Wojtku, mam wybrane fronty meblowe. Pisałyśmy o frontach foliowanych i będę musiała zerknąć u mojej teściówki w jakim stanie ona ma te swoje meble. Tylko, że ja do tej kobiety chodzę raz na rok;)

Pozostając przy temacie foliowanych frontów, wczoraj napisałam do gościa, który robi meble i zapytałam o te fronty. Dzisiaj dostałam taką odpowiedź:

"Foliowane niestety nie sa tak trwale .

Odklejaja sie kolo piekarnika, zmywarki , okapu .

Folia to jedno z najtanszych rozwiazan, niestety zrobione zeby imitowac lakier nie jest tak samo trwale"

Edytowane przez Magda 34

Madzia -dobrze czytam do końca lipca?

Czy to znaczy, ze wnet musisz zamawiać meble?

Nie chcę foliowanych, różnica nie jest taka duża jak u Małgos - ok. tysiąca, zbyt mało żebym się denerwowała odpryskami za rok czy dwa.

Mam pytanie - odnośnie blatu. Gdzie będziesz zamawiała ten okropnie drogi blat ;) ?

Edytowane przez Natalia Stanko

nie mam zamiaru podcinać Ci skrzydeł....

trzymam kciuki!

No dzięki:p

Madzia -dobrze czytam do końca lipca?

Czy to znaczy, ze wnet musisz zamawiać meble?

Nie chcę foliowanych, różnica nie jest taka duża jak u Małgos - ok. tysiąca, zbyt mało żebym się denerwowała odpryskami za rok czy dwa.

Mam pytanie - odnośnie blatu. Gdzie będziesz zamawiała ten okropnie drogi blat ;) ?

Natalio, baterię zamawiałam tutaj: http://www.armaland.pl/bateria-zlewozmywakowa-stojaca-teka-arco-chrom.php?off=4

I odbierałam osobiście.

Blat zamierzam kupić u Rajmunda, tego, który będzie mi robić kuchnię. A tak a propos, dzwoniłaś do Niego, żeby Ci wycenił Twoją?

Może macie rację, że do końca lipca to jakiś kosmos będzie:rolleyes: Pożyjemy, zobaczymy;)

Ja Madzia klucze odbieram dopiero 6 czerwca, dlatego łaziłam po studiach kuchennych i wyceniałam wg mojego projektu. Do twojego stolarza zadzwonię jak już będę miała klucze.

A napisz na priva na ile ci wyliczył twoja kuchnię, bo ja też chcę fronty biały wysoki połysk i głowię się nad blatem. Kiedyś chciałam laminat, ale doszło co do czego to kręcę nosem. Chociaż w Lupusie robią fajne blaty z taką aluminiową osłoną

U mnie jak na razie najtańsza wycena to 9600 bez sprzętu oczywiście. W Ikea nawiasem mówiąc tez tyle, tylko że ze sprzętem ;)