wojgoc 13.06.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 ciężko - zwłaszcza z czasem i temu mało aktywny...o schodach też jeszcze nie myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.06.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Wojtek - a coś działacie na budowie teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.06.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 O jejku, ale zaniedbałam dziennik. Przepraszam, że się nie odzywam, ale można powiedzieć, że pochłonęła mnie całkowicie inna kuchnia. Na Zielonej;) U mnie dalej nic. Cisza przed rewolucją, chociaż doszliśmy do porozumienia w kwestii osprzętu. Stanęło na Girze, seria prawdopodobnie E 22. Będzie tylko kilka sztuk, wiec jakoś finansowo damy radę Zdecydowaliśmy się na Girę ze względu na radio podtynkowe, o którym tu już wspominałam. Miałam wątpliwości co do tego, że będzie cicho grało, ale byliśmy w sklepie na Alianckiej, bo mają tam wszystko wystawione i oglądaliśmy, słuchaliśmy i doszliśmy do wniosku, że dźwięk jest bez zarzutu. Do naszej małej kuchni zupełnie wystarcza. No i mąż pomarudził, ale się zgodził Rozglądałam się za tapetami na tą lewą ścianę przy wejściu. Chciałam tą Foscarini z twarzami, ale w Polsce są tylko dwie sztuki po 999 zł jedna. Trochę lekka przesada za ten unikat. Po przeszukaniu netu można ją sprowadzić za 140 Euro. Odpuszczam więc sobie. Jest tyle pięknych tapet, że jest w czym wybierać. Fajnie, że zaglądacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.06.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Magda, przyszłam za radą wojgoc po namiary na wykończeniowców. Nie umawiałam się wcześniej, bo za dużo było niewiadomych - u mnie do zrobienia jest tylko łazienka 6 mkw i pasek kafli nad szafkami kuchennymi. Podłogę, drzwi szt. 1:) położą firmy handlujące ( mniejszy vat) tymi artykułami. Właściwie po 2-3 tygodniach można byłoby zaczynać u mnie łazienkę. Obdzwoniłam poleconych, mojego wykończeniowca, terminy-na listopad. Chlip chlip. Może wypadnie twoim jakieś okienko i przyjdą do mnie w lipcu lub sierpniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.06.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Natalio, podaję namiary na wykończeniowca.Nie wiem dokładnie jak cenowo, ale jest rewelacyjny. Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tak czysto robił swoją robotę i dbał o materiały. Z terminami u niego też może być kłopot. Nawet nie jestem pewna czy mi położy te kafle w kuchni, bo mówił, że ma bardzo dużo pracy. Chłopak nazywa się Andrzej Miernik. Tel. 696 249 411:) Edytowane 15 Czerwca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Ja znam takiego świetnego kafelkarza w W-wie, gdyby ktoś potrzebował. Na dodatek w razie potrzeby doskonale radzi sobie też z wod-kan. łazienkoym i kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.06.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 pestka a twój pojedzie do Wrocławia? Bo my stąd Dzięki Madziu, zadzwonię do niego jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Chętnie zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.06.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Magdo ja w obecnej kuchni mam fronty foliowane,kuchnia ma 7 lat i w dwóch miejscach folia odchodzi,zrobię zdjęcia w weekand i wkleję u Ciebie jeśli nie masz nic przeciwko temu. Bateria kuchenna śliczna,czy ona się obraca,czy jest całkowicie nieruchoma?Czy Ty masz Magdo doświadczenie ze zlewozmywakami ze stali?ja mam teraz granitowy czarny i jak kiedyś wspominałam na FM wygląda paskudnie,szukam więc stalowego ( tu do wyboru jest gładzki i matowy),ale też wiele osób narzekało,że się rysują itp.Pewnie wezmę metalowy,ale czy to ma znaczenie Teka ,Blanco?Bo te drugie cholernie drogie ale jakąś dożywotnią gwarancję.A ponieważ możliwe ,że też podwieszany wezmę to nie chciałabym go szybko wymieniać-w zasadzie wogóle nie chciałabym go wymieniać Napisz mi co za dietę stosujesz, bo ja też bym wkrótce chciała... Edytowane 16 Czerwca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Madzia twój wykończeniowiec ma wolne w październiku Czy ty już zdecydowałaś się na blat? Może połączymy siły w zamówieniu i uzyskamy jakiś dodatkowy rabat Bi siedzę teraz nad blatami i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.06.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Magdo ja w obecnej kuchni mam fronty foliowane,kuchnia ma 7 lat i w dwóch miejscach folia odchodzi,zrobię zdjęcia w weekand i wkleję u Ciebie jeśli nie masz nic przeciwko temu. Bateria kuchenna śliczna,czy ona się obraca,czy jest całkowicie nieruchoma?Czy Ty masz Magdo doświadczenie ze zlewozmywakami ze stali?ja mam teraz granitowy czarny i jak kiedyś wspominałam na FM wygląda paskudnie,szukam więc stalowego ( tu do wyboru jest gładzki i matowy),ale też wiele osób narzekało,że się rysują itp.Pewnie wezmę metalowy,ale czy to ma znaczenie Teka ,Blanco?Bo te drugie cholernie drogie ale jakąś dożywotnią gwarancję.A ponieważ możliwe ,że też podwieszany wezmę to nie chciałabym go szybko wymieniać-w zasadzie wogóle nie chciałabym go wymieniać Napisz mi co za dietę stosujesz, bo ja też bym wkrótce chciała... Basiu, możesz wklejać zdjęcia. :yes:Nie mam nic przeciwko. Z granitowymi zlewami nie miałam do czynienia, ale mam doświadczenie ze stalowym zlewozmywakiem, bo taki od 12 lat posiadam. Żeby ładnie wyglądał to trzeba o niego dbać i po myciu dobrze jest przetrzeć komorę na sucho. Trzeba też uważać z detergentami typu cilit do usuwania kamienia. Kiedyś myłam nim kran i na dłuższą chwilę wyszłam z kuchni. Jak wróciłam i chciałam spłukać ten płyn wodą, to na stali zostały plamy, które już nigdy nie zeszły. Poza tym faktycznie się rysuje, ale mi to nie przeszkadza i teraz też jestem na 100% zdecydowana na stalowy. Kran jest ruchomy i jest jeszcze wersja z wyciąganą wylewką. Co do diety, to jest to po prostu zmiana złych nawyków w moim żywieniu. Niestety mam tendencje do wysokiego cholesterolu i nie mogę wszystkiego jeść. Dlatego teraz przeszłam na warzywa pod wszelkimi postaciami. Ograniczyłam też mięso i przede wszystkim słodycze, które uwielbiam. Odstawiłam biały chleb i przeszłam na pełnoziarniste pieczywo. Piję danacol i herbatki na zbicie cholesterolu. Także nie jest to jakaś ułożona dieta, a raczej moja improwizacja. Za tydzień idę sprawdzić poziom tego cholesterolu i zobaczymy czy to coś dało, choć muszę powiedzieć, że czuję się o wiele lepiej. Madzia twój wykończeniowiec ma wolne w październiku Czy ty już zdecydowałaś się na blat? Może połączymy siły w zamówieniu i uzyskamy jakiś dodatkowy rabat Bi siedzę teraz nad blatami i nic... Tak myślałam z tymi terminami. Na blat jestem praktycznie zdecydowana, także możemy spróbować coś negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Magda,mozesz swojego wykończeniowca zabukować dla mnie? październik mi pasuje - nie wiem do konca czy Arek wpisał mnie w swój grafik....za tydzień wszystko bedę mógł już samemu załatwićz góry dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.06.2012 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Jasne Wojtek. Zadzwonię do niego w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Zlewy – są takie fajne wiórki do usuwania rdzy i kamienia. Kupiłam w Leroju i używam do zlewu gospodarczego i różnych metalowych nawet chromowanych duperel. Dobrze działa i nie rysuje. Zlewozmywak w kuchni mam ceramiczny z IKEA i bardzo sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.06.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Madzia,Rajmund zrobił wycenę wstępną-i wszystko wskazuję na to że u niego zamówię.Także dzięki za namiar ( blat w wycenie był z laminatu;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.06.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Aktualizacja: dzisiaj zaczęliśmy wyciągać zawartość szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.06.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ja też się cieszę:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.06.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Aktualizacja: dzisiaj zaczęliśmy wyciągać zawartość szafek. a to nie prima aprillis:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.06.2012 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) a to nie prima aprillis:no: Jestem śmiertelnie poważna:yes: Muszę skombinować jakieś kartony, bo mam problem z pomieszczeniem gdzieś tych rzeczy z szafek. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts