wojgoc 29.06.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 mnie też miło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.07.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam się u Ciebie Madziu i przyznaję że tu mnie jeszcze nie było:no: ale popatrzyła, poczytałam i teraz juz będę czekała na nową kuchnię. Cóż to będzia za zmiana. Czekam zatem na fotki Zostawiam pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.07.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 no to maszyna ruszyła powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 02.07.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Zmiana projektu W trakcie ściągania szafek górnych jeszcze raz ustawiliśmy sobie ten słupek i zdecydowanie stwierdziłam, że jednak będzie ciasno. Biorąc pod uwagę ilość rzeczy, które mi zostały po opróżnieniu szafek, ponownie rozrysowałam układ mebli. Zrezygnowałam z wysokiej lodówki na rzecz małej, podlblatowej chłodziarki i osobnej, również podblatowej zamrażarki. W ten sposób zyskuję dość duży, na 180 cm blat roboczy. Nad blatem będą tradycyjne wiszące szafki. Największy problem mam z kuchenką mikrofalową. Poważnie zastanawiamy się nad urządzeniem 2 w 1, czyli piekarnikiem z funkcją mikrofal, które chcemy umieścić w szafce pod płytą gazową. Póki co zamieszczam rzut z wprowadzonymi zmianami. http://foto0.m.onet.pl/_m/1b80abfdc568a2f6a88111ea7cf7ff18,21,19,0.jpg Stan robót na dzień dzisiejszy: zostały wyniesione wszystkie szafki. W kuchni zostały jedynie zlewozmywak i sprzęt AGD. To już duży sukces, bo w tym ciasnym mieszkaniu nie ma gdzie ich postawić, a na klatce schodowej też jest niewiele miejsca. W tym tygodniu planujemy jeszcze: 1. zbicie kafelków ze ścian - to zrobimy sami; 2. rozplanowanie elektryki - muszę kupić osprzęt; 3. obniżenie sufitu (w czwartek A. jest umówiony już z kumplem). W międzyczasie muszę spotkać się z Rajmundem, od kuchni i doprecyzować szczegóły, ale o tym innym razem. Edit: Zrobiłam jeszcze wizki, żeby było widać, jak to ma wszystko wyglądać w nowej wersji http://foto2.m.onet.pl/_m/4ddd8c9843c4ff8adcce5ba04e09211e,21,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/dafae1376c9f586db73ae3f5d5805688,21,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/a65ea626c1b8bfcee46099c076eb3306,21,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/f2139c1a8101879f76507cb86c1f18b0,21,19,0.jpg Edytowane 2 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 02.07.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam się u Ciebie Madziu i przyznaję że tu mnie jeszcze nie było:no: ale popatrzyła, poczytałam i teraz juz będę czekała na nową kuchnię. Cóż to będzia za zmiana. Czekam zatem na fotki Zostawiam pozdrowienia. Witam Cię markul gorąco. Bardzo mi miło Cię gościć Spireo, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No, no, nie ma jak sprawdzenie na żywo Gdybyś jednak nie zdecydowała się na to 2 w 1, bo drogie jak fix, to pomyśl może o podwieszeniu mikrofali pod szafką wiszącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 02.07.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Rozsądek zwyciężył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 03.07.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Zrezygnowałam z wysokiej lodówki na rzecz małej, podlblatowej chłodziarki i osobnej, również podblatowej zamrażarki. Fajna alternatywa dla typowej lodówki. Zwłaszcza, że w wielu lodówkach pod zabudowę jest malutki zamrażarnik, co mnie osobiście jako fankę mrożonek wkurza. A ile litrów ma taka podblatowa zamrażareczka? Napisz koniecznie potem, jak się użytkuje. piekarnikiem z funkcją mikrofal, które chcemy umieścić w szafce pod płytą gazową. TEż dobry pomysł. Ja też rozważałam taką opcję, ale mnie na przykład wyszło, że dobrej jakości sprzęt tego typu kosztuje więcej niż dwa oddzielne. I tak jak podpowiadają dziewczyny, nie trzeba kupować mikrofali pod zabudowę (swoją drogą w porównaniu z wolnostojącymi mają ceny z kosmosu! W przypadku zmywarek czy lodówek nie ma aż takich różnic) tylko po prostu wstawić ją w otwartą szafkę (a ktoś w wątku kuchennym prezentował nawet mikrofale ukrytą w szafce zamykanej górnej, ale z drzwiczkami unoszonyi do góry, tak że mogła pracować pryz otwartych drzwiach i nikt się o nie nie zawadzał Ciekawa jestem, co zdecydujecie i też czekam na fotki i finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 bardzo dobrze, że będzie trochę oddechu w wejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 03.07.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A mnie jakos podblatowa lodowka nie przekonuje wcale, dosc czesto sie tam zaglada i nie jest to wygodne. Sam mialem mala, niska lodowke jeszcze w akadminiku i moze i mozna sie przyzwyczaic ale jednak szukalbym innego rozwiazania. Wyobraz wziac sobei cos z dolenej polki tej lodowki i na dodtaek jesli to lezy w glebi lodowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Magda, a rozważałaś lodówki i zamrażarki szufladowe? Ostatnio pojawiły się takie. https://www.google.pl/search?q=lod%C3%B3wka+szufladowa&hl=pl&client=firefox-a&hs=tGN&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FNnyT_OiCMnOswa64tzmCQ&ved=0CEYQ_AUoAQ&biw=1574&bih=891 Wklejam link do grafiki tylko, ale widziałam takie na żywo w Saturnie w Arkadii w W-wie. Podobały mi się. Gdybym miała Twój problem z zagospodarowaniem, kupiłaby takie i lodówkę i zamrażarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 04.07.2012 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) A mnie jakos podblatowa lodowka nie przekonuje wcale, dosc czesto sie tam zaglada i nie jest to wygodne. Sam mialem mala, niska lodowke jeszcze w akadminiku i moze i mozna sie przyzwyczaic ale jednak szukalbym innego rozwiazania. Wyobraz wziac sobei cos z dolenej polki tej lodowki i na dodtaek jesli to lezy w glebi lodowki Jimmy, wierz mi, mnie też ta lodówka nie leży, ale wyczerpały mi się już pomysły na tę kuchnię Magda, a rozważałaś lodówki i zamrażarki szufladowe? Ostatnio pojawiły się takie. https://www.google.pl/search?q=lodówka+szufladowa&hl=pl&client=firefox-a&hs=tGN&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FNnyT_OiCMnOswa64tzmCQ&ved=0CEYQ_AUoAQ&biw=1574&bih=891 Wklejam link do grafiki tylko, ale widziałam takie na żywo w Saturnie w Arkadii w W-wie. Podobały mi się. Gdybym miała Twój problem z zagospodarowaniem, kupiłaby takie i lodówkę i zamrażarkę Dziękuję pesteczko za pomysł. Bardzo ciekawy ale chyba jednak pozostanę przy tradycyjne lodówcej:) Jestem tak wymęczona, że nie mam teraz siły iść się wykąpać. Z kuchni zostało wszystko wyniesione, a na suficie wiszą nowe kabelki do oświetlenia sufitowego. Od ósmej rano zaczyna robić się sufit. Kochani,jutro napiszę więcej, bo już mi się myśli nie kleją. Edytowane 4 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 05.07.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Magda, mam piekarnik siemensa 2 w 1 - super sprawa!! Wprawdzie mieszkam od tygodnia - używałam już i mikrofali, i piekarnika i kombinacji (piekarnik + mikrofala) - karczek szybko (1,2 kg w 40 min!!!!) upieczony, opieczony i soczysty! Mikrofali używam do podgrzewania kawy, zupy - też działa szybko - 5 mocy mikrofal - 1min i kawa wrzątek! Jedyny mankament - cena! Ja kupiłam taniej bo zabrałam zestaw piekarników ze sklepu z kuchniami (nowe 1 rok stały zamontowane i nie używane). Siemensa (mam go na zdjęciach w moim wątku) polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 05.07.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) chanelko, bardzo Ci dziękuję za cenną opinię. :hug:To mnie jeszcze bardziej zachęca do zmiany tradycyjnego piekarnika na rzecz tego dwu-funkcyjnego. Niestety, siemens ze względów finansowych odpada, bo to dla nas wydatek nie brany wcześniej w ogóle pod uwagę, ale zastanawiam się nad takim: http://www.oleole.pl/piekarniki-do-zabudowy/opinie-samsung-speed-oven-fq115t001.bhtml#opinie Edytowane 5 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 05.07.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Madziu, bardzo fajne funkcje ma ten piekarnik, myślę że świetnie spełni swoje funkcje Gdyby nie naprawdę duży rabat - tez nie kupiłabym tego siemensa (bo fakt jest straasznie drogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.07.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Oooo widzę zmiany Madziu Mnie się podoba . Wiesz, że u siebie też kombinuję. Jakoś nie do końca czuję tę wysoką zabudowę, choć mam odrobinkę więcej miejsca. Też zastanawiam się nad sprzętem 2 w 1. To wydaje się być fajną opcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 05.07.2012 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W czwartek, zgodnie z planem został podwieszony sufit. W piątek ma być potraktowany gładzią. Wielkie dzięki dla Leszka, kumpla A. Bez Niego nie dalibyśmy rady. W życiu nie uniosłabym tej płyty k-g. Jutro zrobię zdjęcia w świetle dziennym z nowym sufitem Ponadto, przedwczoraj odebrałam zlewozmywak podwieszany Blanco Supra 340U. O taki: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1829/blanco-supra-340-u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 06.07.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Zdjęcia, zdjęcia pliz, pliz, pliz... Ja jestem wzrokowcem i lubię podziwiać metamorfozy. Podziel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.07.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Dziewczyny, poradźcie mi, jak te szafki w kuchni ustawić - opis problemu w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.07.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Sufit. Została nałożona gładź. Teraz sobie czeka na wyschnięcie http://foto3.m.onet.pl/_m/bcf0de375dd653a5529d146c2074f2e7,21,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/d9f3c9d5febf5850bc53d3ba357f11e5,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts