Natalia Stanko 08.07.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 O jakie zmiany Madzia-a masz w tej chwili mikrofalówkę? Pytam, bo widzisz wszyscy chcą ją mieć, bo wypada. A później sprzęt stoi nie używany. Mi osobiście potrawy z mf nie smakują. A podgrzewanie kawy? Grzech... ( ja smakoszem jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.07.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Normalnie zawsze "coś" . Trzymam kciuki by jednak udało się TERAZ Dołączam się do Julianny -Górny Śląsk trzyma kciuki Magda ,a mój mąż był wczoraj u Was we Wrocławiu był na koncercie ,mógł dzieci podrzucić Dzięki Dziewczyny ze Śląska:D Oj Basia, za późno dałaś cynk:lol2: O jakie zmiany Madzia-a masz w tej chwili mikrofalówkę? Pytam, bo widzisz wszyscy chcą ją mieć, bo wypada. A później sprzęt stoi nie używany. Mi osobiście potrawy z mf nie smakują. A podgrzewanie kawy? Grzech... ( ja smakoszem jestem) No idziemy do przodu pomału. Mikrofalówka nam się przydaje i dość często z niej korzystam. Głównie podgrzewam jedzenie, rozmrażam chleb i mięso, ale też mam w tej obecnej mikrofali taką funkcję crisp, czyli pieczenie na chrupko, więc robię zapiekanki, pizzę i frytki. Bardzo fajna funkcja:yes: Ma ją tylko Whirlpool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 to się zaczęło powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 10.07.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) OsprzętWczoraj pojechaliśmy wybrać osprzęt. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Girę, seria E22, z aluminium. Cechą charakterystyczną są wyłączniki przyciskowe z klawiszem w płaszczyźnie ramki, czyli, że klawisz nie wystaje poza ramkę. Można je montować na dwa sposoby. Z ramką przylegającą całkowicie do ściany i z ramką odstającą jakieś 5 mm od ściany. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWEQPtHCLDW5kmleFYMUBSvPooUT4S064FMK404lNK5f2uZOIW Nam bardzo przypadła do gustu opcja pierwsza, ale ma ona zupełnie inny sposób montażu i może być problem z montażem na ścianie ze szkłem, a ja takie planuję pomiędzy szafkami. Trochę niechętnie, ale wybraliśmy w końcu opcję z ramką odstającą od ściany w standardowych puszkach podtynkowych. Kaloryfer -c.d. Wyjaśniła się także sprawa z kaloryferem. Można go bez problemu ściągnąć. Również wczoraj przyjechał do nas hydraulik i specjalnym urządzeniem do zamrażania rur ściągnie kaloryfer i założy zawór odcinający wodę. Koszt takiej zabawy to ok. 100 zł. Jedyny minus to to, że przyjedzie dopiero w przyszły poniedziałek. Plan na ten tydzień: Wyrównać ściany po zbitych kaflach;Elektryka kable i puszki;Położenie gipsu szpachlowego na wszystkie ściany. Edytowane 10 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No, to z górki, jak pokonacie ten kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 10.07.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Też się cieszę bardzo, bo już myslałam, że będzie zonk z tym kaloryferem:D Mam tylko nadzieję, że już nic nowego nie wyskoczy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.07.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 ale zaćmienie, przecież z tym zamrażaniem rury to już ktoś na forum przerabiał! nie Spirea? w każdym razie dobrze, że jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.07.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Idziecie jak burza. Ładne przyciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.07.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 zaglądam a u Ciebie też gips, szpachle brrr;) kupiłam mikrofalówkę z funkcją crisp bo pasowała mi do piekarnika ale przekonania nie miałam dzięki za pozytywną opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Tatarak - punkt za pamięć Zamrażali, ale coś tam jeszcze było. Już nie pamiętam, bo to ponad rok minął. Funkcja Crisp jest fajna, też z niej korzystam - mam Samsunga. Ja w ogóle kupiłam kiedyś mega wypasioną mikrofalę i jestem z niej bardzo zadowolona. Często jest też używana. Poza typową mikrofalą ma konwekcję, grill, gotowanie na parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 O, gotowanie na parze. A co sadzicie o piekarnikach z tą funkcją, poza tym, że cena bajońska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.07.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 w mikrofali na parze robię tylko małą porcję łososia dla dziecka. Jak coś większego, to używamy parowar Tefal kupiony za niecałe 300 zł. Kiedyś myślałam o piekarniku na parze, ale przy cenach parowara nie ma sensu (dla mnie oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 10.07.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Spireo, nie wiedziałam,że Samsung też ma taką funkcję. Byłam przekonana, ze tylko Whirlpool ma ma taki patent i nawet ostatnio, jak szukałam kuchenki mikrofalowej to ze względu na tę funkcję, patrzyłam tylko na Whirlpoola. Co do piekarników na parze, to mam takie samo zdanie jak Spirea. Chociaż, jakbym miała miejsce i środki finansowe, to może bym się skusiła:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Za jakiś czas będą tańsze. Można będzie pomyśleć przy kolejnej wymianie sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.07.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 raz ze cena dwa ile można mieć tego sprzętu w kuchni? a chcę jeszcze kawiarkę a żeby Cię pocieszyć to u mnie też gładzie w kuchni i jadalni no i "szary wiruje pył" wszędzie nie dało rady bez ja mam chyba za wysokie wymagania co do gładkości tynku nawet najlepszego najlepiej położonego cementowo-wapiennego i chyba nie ja jedna Spirea też o ile mnie pamięć nie myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 U mnie też gładzie wszędzie. Mój klął w żywy kamień, ale zrobił SAM:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.07.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Pesteczko ja się chyba zlituję i na przedpokój, wiatrołap wezmę ekipę ale kuchnię i jadalnie to mąż a miałam się jeszcze Ciebie zapytać na jaki klej kleisz bambus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 W ogóle go nie kleję. Tam gdzie deski są pomiędzy płytami trawertynu, po prostu leżą na wypoziomowanym podłożu. W części łazienki, gdzie jest sam bambus podłoga jest pływająca. On się świetnie w ten sposób układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.07.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 W ogóle go nie kleję. Tam gdzie deski są pomiędzy płytami trawertynu, po prostu leżą na wypoziomowanym podłożu. W części łazienki, gdzie jest sam bambus podłoga jest pływająca. On się świetnie w ten sposób układa a masz ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ale nie tam gdzie leży sam bambus. tylko pod tą częścią trawertynową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts