Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Postępy prac

Uff, elektryka prawie skończona. Przy okazji ja skułam kafle z podłogi. W chwili gdy A. robił otwory na puszki i rowki w ścianie na kable, siedziałam sobie na wiaderku i zaczęłam nożykiem wydłubywać fugę. Później podważyłam kafel i tak jeden po drugim przez cały dzień pozbyłam się kafli.:rotfl:

Wygląda na to, że nasze prace przeciągną się do przyszłego tygodnia. :(Jesteśmy już zmęczeni i coraz mniej wydajni. Kręgosłup daje mi się we znaki. Do tego ten wszechobecny betonowy pył. Normalnie masakra.:sick: Jak dzisiaj A. robił tą elektrykę zdałam sobie sprawę, że to naprawdę prawdziwa rewolucja.:cool:

Jestem jeszcze jednak pełna nadziei na pomyślne zakończenie.:D

Jutro wrzucę kolejne zdjęcia, bo dzisiaj, jak skończyliśmy to już było ciemno;)

Magda, mój sposób na błyskawiczną domową regenerację kręgosłupa :rotfl:

Potrzebny stół, albo biurko. Kładziesz się – od bioder w górę – swobodnie na stole. Ręce w bok, albo jak Ci najwygodniej. Głowę najlepiej odwróć bokiem, broń Boże nie opieraj się na brodzie. Stopy odsuwasz w tył dotykając palcami podłogi – one same Ci się ustawią, żeby było wygodnie. Nie podpieraj się stopami. Masz leżeć rozluźniona, jak „flak”. Po prostu leżysz 15-20 minut. Działa jak balsam. To mi kiedyś na mój zamęczony kręgosłup poradził spec od masaży leczniczych.

Do przodu idziecie ostro....

Ja w poniedziałek umówiłam się z Rajmundem na pomiar i wycenę kuchni, ale prawdę mówiąc chciałabym zacząć od łazienki , bo tam tez mam szafki.

Magdo-mam pytanie. Szukam umywalki 80ki meblowej, ale TAKIEJ głębokości, żeby ładnie licowała się z blatem na sąsiedniej szafce. Dolomitowe są płytkie, ceramiczne mają takie zaoblenia, że nie wiem jak to się spasuje z blatem obok...

masz jakiś pomysł?:rolleyes:

Przepraszam Cię Natalio, ale Twój post mi umknął:oops:

Ale jak głęboki masz ten blat, bo nie bardzo teraz pamiętam przez nadmiar spraw na głowie:D W trakcie tego remontu jestem terminarzem, notatnikiem, menadżerem, księgową ect. :lol2:

Pestko, nie mam się na czym teraz położyć. Wszystkie stoły, biurka opanowały szpargały:D Ale po remoncie wypróbuję. Chyba jeszcze kilka dni dam radę.

Edytowane przez Magda 34

Czyli "pacowym"? :D

Madziu dzwoniłas wczoraj? Oddzwanialam... ;)

Tak:yes: Mój mąż zafiksował się coś z kablami elektrycznymi i potrzebowałam na gwałt pomocy. :D A przypomniało mi się, że chyba Twój teść robi Ci elektrykę i liczyłam na szybkie info. Ale jak dzwoniłaś, to A. wiercił w ścianie i nie słyszałam:(. Ostatecznie jakoś rozwiązał problem:yes:

i gdzie te foty?

A tu :D

http://foto1.m.onet.pl/_m/53c4fbdf18aec7d7e3f45be44b621a95,21,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/4af0a761c34daaa7fb3d935981bbcc21,21,19,0.jpg

Fotki są z wczoraj, a dzisiaj mamy już zrobioną zabudowę rur.

Magda, możemy sobie łapki podać :D ja wreszcie się zabrałam za skończenie lepienia kafli w łazience. Najtrudniejsza część, bo drzwi do prysznica muszą pasować idealnie :p

Eee, to Ty lepszy i zdolniejszy majster jesteś:lol2: bo jeszcze płytki kładziesz

Edytowane przez Magda 34

Kasia, laba też jest potrzebna, żeby podładować akumulatory. :yes: My też trochę wczoraj i dzisiaj odpuściliśmy, ale mój mąż i tak mówi, że w dopiero w pracy odpocznie:lol2:

No i gdzie jest ten "gość", który się tak zdjęć domagał?:rolleyes:

Spoko, Wojgoc zaraz tu zajrzy - widzę go na czacie :lol2:

Ja bardziej niż „kobieta pracująca, żadnej pracy....” już nawet przejęłam sposób na piwko. Łyczek co jakiś czas dobrze robi przy fizycznej pracy, a do prac ogrodniczych dysponuję sobie w upały gingerek :rotfl:

Magda, mój sposób na błyskawiczną domową regenerację kręgosłupa :rotfl:

Potrzebny stół, albo biurko. Kładziesz się – od bioder w górę – swobodnie na stole. Ręce w bok, albo jak Ci najwygodniej. Głowę najlepiej odwróć bokiem, broń Boże nie opieraj się na brodzie. Stopy odsuwasz w tył dotykając palcami podłogi – one same Ci się ustawią, żeby było wygodnie. Nie podpieraj się stopami. Masz leżeć rozluźniona, jak „flak”. Po prostu leżysz 15-20 minut. Działa jak balsam. To mi kiedyś na mój zamęczony kręgosłup poradził spec od masaży leczniczych.

Pesteczko - kładziemy się na brzuchu, czy plecach???? Jakoś nie czytam ze zrozumieniem ;-)

Madziu, przepraszam za off topa.

Postępy prac- niesamowite! I to "własnymi ręcyma!" Wierzę, że jesteście bardzo zmęczeni, ale jeszcze troszeczkę ;-)

Madzia, chodzi mi o ten efekt ( równości umywalki z blatem) Cały problem w tym, ze ja chcę porcelanową umywalkę, a ta ma zaoblenia, nie da się tak dopasować. Żeby był taki efekt. Dolomitowe z kolei są płytkie, po ok. 40cm głębokości, w Cermagu znalazłam taką, włożyłam do niej ręce ( by sprawdzić wygodę) I moje ręce zamieniły się w łapy, były za duże do takiej umywaleczki, :

http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fotosik.pl%2FshowFullSize.php%3Fid%3D5c52a65e99b250ac