Kaśka73 13.07.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Magda a ten Pan od mebli kuchennych robi tez szafki łazienkowe? gratuluję wyrównania ścian wiem ze nie jest to łatwe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.07.2012 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Postępy prac Uff, elektryka prawie skończona. Przy okazji ja skułam kafle z podłogi. W chwili gdy A. robił otwory na puszki i rowki w ścianie na kable, siedziałam sobie na wiaderku i zaczęłam nożykiem wydłubywać fugę. Później podważyłam kafel i tak jeden po drugim przez cały dzień pozbyłam się kafli. Wygląda na to, że nasze prace przeciągną się do przyszłego tygodnia. :(Jesteśmy już zmęczeni i coraz mniej wydajni. Kręgosłup daje mi się we znaki. Do tego ten wszechobecny betonowy pył. Normalnie masakra. Jak dzisiaj A. robił tą elektrykę zdałam sobie sprawę, że to naprawdę prawdziwa rewolucja. Jestem jeszcze jednak pełna nadziei na pomyślne zakończenie. Jutro wrzucę kolejne zdjęcia, bo dzisiaj, jak skończyliśmy to już było ciemno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.07.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Magda, mój sposób na błyskawiczną domową regenerację kręgosłupa Potrzebny stół, albo biurko. Kładziesz się – od bioder w górę – swobodnie na stole. Ręce w bok, albo jak Ci najwygodniej. Głowę najlepiej odwróć bokiem, broń Boże nie opieraj się na brodzie. Stopy odsuwasz w tył dotykając palcami podłogi – one same Ci się ustawią, żeby było wygodnie. Nie podpieraj się stopami. Masz leżeć rozluźniona, jak „flak”. Po prostu leżysz 15-20 minut. Działa jak balsam. To mi kiedyś na mój zamęczony kręgosłup poradził spec od masaży leczniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Do przodu idziecie ostro.... Ja w poniedziałek umówiłam się z Rajmundem na pomiar i wycenę kuchni, ale prawdę mówiąc chciałabym zacząć od łazienki , bo tam tez mam szafki. Magdo-mam pytanie. Szukam umywalki 80ki meblowej, ale TAKIEJ głębokości, żeby ładnie licowała się z blatem na sąsiedniej szafce. Dolomitowe są płytkie, ceramiczne mają takie zaoblenia, że nie wiem jak to się spasuje z blatem obok... masz jakiś pomysł? Przepraszam Cię Natalio, ale Twój post mi umknął Ale jak głęboki masz ten blat, bo nie bardzo teraz pamiętam przez nadmiar spraw na głowie:D W trakcie tego remontu jestem terminarzem, notatnikiem, menadżerem, księgową ect. Pestko, nie mam się na czym teraz położyć. Wszystkie stoły, biurka opanowały szpargały:D Ale po remoncie wypróbuję. Chyba jeszcze kilka dni dam radę. Edytowane 15 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.07.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 ...skuwaczem kafli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 To już było:D Teraz przerzucę się na pacę do nakładania tynku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.07.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Czyli "pacowym"? Madziu dzwoniłas wczoraj? Oddzwanialam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.07.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jutro wrzucę kolejne zdjęcia, bo dzisiaj, jak skończyliśmy to już było ciemno;) i gdzie te foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Magda, możemy sobie łapki podać ja wreszcie się zabrałam za skończenie lepienia kafli w łazience. Najtrudniejsza część, bo drzwi do prysznica muszą pasować idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Czyli "pacowym"? Madziu dzwoniłas wczoraj? Oddzwanialam... Tak:yes: Mój mąż zafiksował się coś z kablami elektrycznymi i potrzebowałam na gwałt pomocy. A przypomniało mi się, że chyba Twój teść robi Ci elektrykę i liczyłam na szybkie info. Ale jak dzwoniłaś, to A. wiercił w ścianie i nie słyszałam:(. Ostatecznie jakoś rozwiązał problem:yes: i gdzie te foty? A tu http://foto1.m.onet.pl/_m/53c4fbdf18aec7d7e3f45be44b621a95,21,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/4af0a761c34daaa7fb3d935981bbcc21,21,19,0.jpg Fotki są z wczoraj, a dzisiaj mamy już zrobioną zabudowę rur. Magda, możemy sobie łapki podać ja wreszcie się zabrałam za skończenie lepienia kafli w łazience. Najtrudniejsza część, bo drzwi do prysznica muszą pasować idealnie Eee, to Ty lepszy i zdolniejszy majster jesteś bo jeszcze płytki kładziesz Edytowane 15 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.07.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Wszyscy pracują a ja 2 dni LB trochę się zawstydzilam Ale jutro się poprawie słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.07.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Kasia, laba też jest potrzebna, żeby podładować akumulatory. My też trochę wczoraj i dzisiaj odpuściliśmy, ale mój mąż i tak mówi, że w dopiero w pracy odpocznie:lol2: No i gdzie jest ten "gość", który się tak zdjęć domagał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.07.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jestem pod wrazeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Spoko, Wojgoc zaraz tu zajrzy - widzę go na czacie Ja bardziej niż „kobieta pracująca, żadnej pracy....” już nawet przejęłam sposób na piwko. Łyczek co jakiś czas dobrze robi przy fizycznej pracy, a do prac ogrodniczych dysponuję sobie w upały gingerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.07.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ja odkryłam piwo z sokiem jablkowym smaczne:)Mam nadzieje ze jutro sprawa moich gladzi ruszy z kopyta mam casting na wykonawcę (polecony przez p. Arka) będę dogadywać szczegóły Magda w remontach najgorzej jest zacząć no bo trzeba rozebrać stare (a to fullpracy) ii dopiero można ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 16.07.2012 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Magda, mój sposób na błyskawiczną domową regenerację kręgosłupa Potrzebny stół, albo biurko. Kładziesz się – od bioder w górę – swobodnie na stole. Ręce w bok, albo jak Ci najwygodniej. Głowę najlepiej odwróć bokiem, broń Boże nie opieraj się na brodzie. Stopy odsuwasz w tył dotykając palcami podłogi – one same Ci się ustawią, żeby było wygodnie. Nie podpieraj się stopami. Masz leżeć rozluźniona, jak „flak”. Po prostu leżysz 15-20 minut. Działa jak balsam. To mi kiedyś na mój zamęczony kręgosłup poradził spec od masaży leczniczych. Pesteczko - kładziemy się na brzuchu, czy plecach???? Jakoś nie czytam ze zrozumieniem Madziu, przepraszam za off topa. Postępy prac- niesamowite! I to "własnymi ręcyma!" Wierzę, że jesteście bardzo zmęczeni, ale jeszcze troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Na brzuchu, kochana i jak flaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.07.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Madzia, chodzi mi o ten efekt ( równości umywalki z blatem) Cały problem w tym, ze ja chcę porcelanową umywalkę, a ta ma zaoblenia, nie da się tak dopasować. Żeby był taki efekt. Dolomitowe z kolei są płytkie, po ok. 40cm głębokości, w Cermagu znalazłam taką, włożyłam do niej ręce ( by sprawdzić wygodę) I moje ręce zamieniły się w łapy, były za duże do takiej umywaleczki, :http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fotosik.pl%2FshowFullSize.php%3Fid%3D5c52a65e99b250ac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 16.07.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam bardzo słonecznie i cieplutko (na przekór pogodzie) Podglądam od początku Waszą rewolucję i jestem pod ogromnym wrażeniem już wykonanych prac. A co jeszcze mnie zaskoczy to tylko kwestia czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 16.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Pesteczko - dziękuję!!!! Na pewno wypróbuję! Madzia Ty jesteś chyba z Wrocławia? Może wiesz gdzie dostanę duże lustro (może być sama RAMA) takie 110cmx90cm w metalicznym (jak błyszczące baterie łazienkowe ) chromie??? Byłam dzisiaj we Wrocławiu i nie znalazłam NIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts