Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do lodówki, no że tak powiem drastycznie zmniejszenie ;) Ale pocieszające jest to, że zużywa niewiele energii :) I trzeba się będzie więcej gimnastykować...

Poza tym odgapiłam pomysł z zabudową rur c.o. od blatu do góry. My planowaliśmy na całej wysokości, ale to co wymyśliliście jest chyba praktyczniejsze :)

Madziu faktycznie wielkosc lodowki nie jest powalajaca ale powiem Ci na pocieszenie ze ja przez kilka lat w bloku tez taka mialam i jakos dawalismy rade .Ty masz dodatkowo zamrazarke wiec wlasciwie masz lepiej :yes:

Powiedz mi prosze czy Twoj gres w kuchni odbija swiatlo czy jest typowo matowy? Ten kolor to jest taki zimny bez czy wpada w zolty?

Szukam do siebie czegos w jasnych szaroscach lub zimnym bezu i dostaje juz malpiego rozumu zwlaszcza ze cos co mi sie bardzo spodoba ma cene nie do przeskoczenia :bash:

A jak cenowo wychodzi ten rausolid? (za m2)

Moorelko, jutro Ci napiszę, bo będę miała oficjalna wycenę:yes:

kakusku, ten gres nie odbija światła, jest matowy. Podobno jest z powłoką Cera Clean, która ułatwia utrzymanie podłogi w czystości.:rolleyes:

Kolor trudno określić jednoznacznie. Jak płytka stała oparta o ścianę to wydawało się, że jest typowo jasno-bezowa, ale jak już leży na podłodze to cały czas mam wrażenie, że wpada w taki rozbielony róż. Wszystko też zależy od światła. :yes: Jak bierzesz pod uwagę również szarości to w tej serii jest bardzo ładny jasny szary, który też brałam pod uwagę. Nawet gdzieś na pierwszych stronach dziennika (chyba 5) wrzucałam takie zestawienie.:yes:

Co do lodówki to na pewno jest mała, ale myślę, że nam starczy. Jak wyciągnę z niej wszystkie puszki i słoiki, które wcale w niej nie musza stać i schowam do przeznaczonej dla nich szafki, to w lodówce jest prawie pusto. Bardzo się cieszę własnie z tej zamrażarki:D.

Edytowane przez Magda 34

Mały kroczek naprzód

Z robotami zastój straszny. :( Raz, że A. skończył się urlop i chodzi do pracy, dwa – ukrop skutecznie nas rozleniwia. Przez trzy dni przymierzaliśmy się do wyrównania trzech wystających ze ścian kominów, tak, żeby „złapać” kąt prosty. W końcu wczoraj zabraliśmy się za robotę. Zgodnie z instrukcją fachowców przykleiliśmy płyty k-g na te kominy i jest idealnie. Tak mi się wydaje.:rolleyes:

Chciałabym już zakończyć te gładzie w przyszłym tygodniu i posunąć się z następnymi pracami. Zostało kupić i przywiesić kaloryfer, pomalować ściany i zafugować gres.

Będę się mogła w końcu skupić na detalach typu wykończenie ścian, zastanowić się nad krzesłami, oświetleniem, itp. Mam kilka typów i na pewno wrzucę. :yes:

Madziu widzialam Twoje zdjecie szarego gresu ale musze jednak zobaczyc go w realu bo szukam szarej szarosci a na fotkach (przynajmniej na moi monitorze) ten ktory pokazalas wpadal mi w taki golebi szary .

Buduje na odleglosc wiec pierwsze rozeznanie robie w necie a pozniej kiedy starcza czasu podczas krotkich i bardzo sporadycznych urlopwo staram sie odnalezc te moje gresy w sklepach :p

Masz racje lodowka spokojnie starczy na biezace zakupu (wedlina ,mleko itd ) Obecnie wiele rzeczy kupuje sie na biezaco a nie jak dawniej robilo zapasy ;)

Fajny ten sprzęcik wybrałaś! Lodóweczka niewielka - ale starczy. Miałam taką przez kilkanaście lat na 4 osobową rodzinę (ba, nawet jeszcze mały zamrażalnik tam był) i było ok. Dodatkowo fajna zamrażarka. Myślę że z piekarnika będziesz zadowolona. Ja uważam że połączenie z mikrofalą to naprawdę super sprawa. No, i ciekawa jestem tych Twoich mebli, oj ciekawa....Jak coś fajnego znajdziesz (lampy na przykład ;-) ) zapodaj foteczki ;-)

Kasia, no to super z tymi tapetami.:wiggle:

Nie mam teraz czasu nigdzie się wyrwać, coś pooglądać, bo ciągle tylko te ściany:sick: Wczoraj jeszcze robiłam ostatnie poprawki, bo dzisiaj ma przyjść Leszek, kolega A. i położyć ostatnią warstwę. Potem tylko gładzenie i koniec z tymi gładziami. Mam taki plan, że do piątku wygładzimy sufit i ściany i zagruntujemy. Może uda się też pomalować sufit. :rolleyes: W sobotę ma przyjechać kafelkarz i położyć fugę. :wiggle:

Edit: Zupełnie bym zapomniała. Kuchnia została zamówiona, umowa podpisana!!!

Czas oczekiwania: 4-6 tyg.:popcorn:

Edytowane przez Magda 34