Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z tego wszystkiego, co było wklejone, to najbardziej pasowałaby (IMO oczywiście) tapeta Woods. Optycznie, te pnie podwyższą Ci kuchnie. Esy-floresy - wygląda fajnie, bo to wielka ściana. Ty masz tam jakieś niecałe 2m (nie pamiętam dokładnie). Chociaż mnie by zmęczyły po jakimś czasie. Literki jakoś mi nie pasują do kuchni.

Magda, a widziałaś malunek naścienny mojej córy?

Mam trochę literniczych wzorów, które mogłabyś niekomercyjnie wykorzystać, jak jesteś zainteresowana, wyślę Ci.

No jasne, że widziałam. Pisałam nawet, że masz uzdolnioną córę:yes: Kasieńko, bardzo chętnie wezmę od Ciebie wszystko czym możesz się podzielić:yes::D Wielkie dzięki:hug:

z tego wszystkiego, co było wklejone, to najbardziej pasowałaby (IMO oczywiście) tapeta Woods. Optycznie, te pnie podwyższą Ci kuchnie. Esy-floresy - wygląda fajnie, bo to wielka ściana. Ty masz tam jakieś niecałe 2m (nie pamiętam dokładnie). Chociaż mnie by zmęczyły po jakimś czasie. Literki jakoś mi nie pasują do kuchni.

No właśnie Spireo. Masz rację. :yes: Ta ściana ma 180 cm, a to niewiele, dlatego chciałabym coś "lekkiego" wizualnie. Te brzozy bardzo mi się podobają i pasowałyby do Tolomeo.

Pobawiłabym się pewnie jeszcze z tą ściana, ale czas mnie goni, bo do czasu montażu mebli muszę już coś postanowić. Jeśli to ma być tapeta to musi być przyklejona przed meblami, a czas oczekiwania to ok. 3 tygodni. :( Dzisiaj pomalowałam dwie ściany farbą, bardzo jasno szarą i ostatecznie zdecyduję się chyba na te brzozy. Zrobiłam sobie przekrój tej ściany i tak to mniej więcej będzie wyglądać.

http://foto2.m.onet.pl/_m/9454f18590c1f8a80885b7407be14dba,21,19,0.jpg

Dzięki Spireo

własnie zamawiam, ale przy okazji wyszło, że te tapety są jeszcze w wersji czarne brzozy na srebrnym tle (jakby lustrzanym). No i nie wiem: Lepiej matowe tło czy to odbijajace światło?:rolleyes:

A tak to wygląda

http://3.bp.blogspot.com/-nCyOUrbvIY0/TjZfAl2YxpI/AAAAAAAADns/bvQUptwfK1s/s320/woods1.jpg

Edit: Chyba matowe lepsze...

Edytowane przez Magda 34

te pierwsze, kuchnia jest prosta i czysta w formie. Idź w jak najprostsze rozwiązania, które nie będą się "narzucać".

A jeśli się uda, to może obklej tapetą też listwę (chociaż to pewnie mało praktyczne jest). Na tym drugim zdjęciu odcięcie listwą wygląda kiepsko.

Wielkie dzięki Spireo. Już myślałam, że nikt nie odpisze i kupiłam tę matową, ostatnią rolkę:yes: Bardzo fajna i przemiła obsługa w tym sklepie. Przesyłkę wynegocjowałam gratis:D

Planuję jeszcze kupić, ale to później, dwa taborety Charlesa Ghosta

http://dekodeco.home.pl/userdata/gfx/7ce02f42f34fb944a6d79bca476a7299.jpg

No chyba, że znajdę w międzyczasie coś innego:rolleyes:

Edytowane przez Magda 34

Moorelka, pierwszy wybór najczęściej jest trafny:D A z tym błyszczącym tłem było tak, że Pan mi zaproponował ją za niższą cenę i dlatego nastąpiło u mnie chwilowe zaćmienie:lol2:

Finiszujemy

Chyba mogę już napisać, że remont dobiega końca i jakoś przeżyliśmy. :D

Wszystkie najbrudniejsze prace są skończone. Zostało nam jeszcze parę drobiazgów, które musimy dokończyć przez montażem kuchni.

Wczoraj hydraulik zamontował nam grzejnik, a dzisiaj pomalowaliśmy kuchnię. Sufit na biało, a ściany pięknym jasno szarym kolorkiem. I najważniejsze. A. zamontował oświetlenie sufitowe. Nareszcie mamy światłość.:lol2:

Do montażu kuchni musimy jeszcze zamontować parapet i położyć tapetę (dostałam info, że już została wysłana).

Jak będę miała chwilkę, zrobię podsumowanie wydatków, żeby zobaczyć ile nas to kosztowało. Może przyda się komuś, kto planuje remont.:rolleyes: