Anatosia 20.08.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Cześć Dziewczyny właśnie się zarejestrowałam żeby móc do Was napisać. Ja też jestem z Wrocławia i mam małą kuchnię. Moje mieszkanie kupiłam 3 lata temu i od tamtej pory marzę o nowej kuchni, bo ta zostawione przez poprzednich właścicieli nie jest ani ładna, ani funkcjonalna. A garnki trzymam w przedpokoju, bo jest za mało szafek. Na razie jestem na etapie odkładania pieniędzy i oglądania projektów wymarzonej białej kuchni. Magda 34, widziałam na początku tego wątku twoje wizualizacje? Powiesz mi co to za program? Można zrobić coś takiego samemu? pozdrawiam,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2012 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witaj Aniu:D Moje ubogie wizki robię w darmowym programie sketch-up. Program jak dla mnie bardzo intuicyjny i choć szału nie ma to można sobie w miarę zwizualizować swoją wizję. Jak ruszysz z kuchnią to pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.08.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 hej, baaaardzo super efekt z tą tapetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 20.08.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Madzia, a mebelki kiedy będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Najwcześniej za tydzień. :cool:Najpóźniej za 3 tygodnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 20.08.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 uuuu to jeszcze poczekamy, ale myślę, że efekt na pewno wart jest czekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 channelko, jeszcze przez montażem kuchni musimy zamontować parapet. Podobno ma być w tym tygodniu. Będzie z tego samego materiału co blaty, więc jak mi Pan Rajmund przywiezie parapet, to zapytam go, kiedy będą meble:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.08.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja liczę na tydzień Damy radę... poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.08.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Magda, kuchnia z każdym zdjęciem ładniejsza, choś ja akurat jestem w zdecydowanej, jak widzę, mniejszości w temacie tapety:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.08.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Madziu, Mam nadzieję, że czujesz się lepiej Tapeta wygląda super i cieszę się, że pierwsze białogłowy pojawiły się w Twojej kuchni (sprzęty ). Oby zaginione szybko się znalazły w idealnej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Magda, kuchnia z każdym zdjęciem ładniejsza, choś ja akurat jestem w zdecydowanej, jak widzę, mniejszości w temacie tapety:p Cześć mamiku. Dawno Cię nie było:D A dlaczego jesteś na nie z tapetą? Nie pasuje, czy nie podoba Ci się wzór? Madziu, Mam nadzieję, że czujesz się lepiej Tapeta wygląda super i cieszę się, że pierwsze białogłowy pojawiły się w Twojej kuchni (sprzęty ). Oby zaginione szybko się znalazły w idealnej kondycji. Ewciu, dzisiaj już zdecydowanie lepiej. Pomogły coldeksy i cholineksy:yes: Jutro już wszystko będzie wspomnieniem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anatosia 20.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Pisałaś gdzieś jakie meble wybrałaś? Białe miały być chyba? Opowiedz coś wasze pomysły są niezwykle ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Cześć mamiku. Dawno Cię nie było:D zdrowie ważna rzecz, a przy tych upałach chorowanie musi być straszne było troche wyjazdów, no bo wakacje w końcu są a o tapecie, to wiesz każdy ma jakieś swoje:wiggle: brzozy jako takie bardzo lubię, nie lubię jednak powtarzalności we wzorach tapet w zastosowaniu w roli jakby fototapety, no taką mam przypadłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.08.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Magdo ,ja też nie jestem zwolenniczką tej tapety,bo mnie się kojarzy ze strasznym lasem,ale kurczę wyglada to fantastycznie,i bez ściem fantastycznie.Ona nie jest tylko ozdobą,ale powiększa tę kuchnię,daje jej głębi.Nie pamiętam ,jak tę ściane w końcu rozwiązałaś ,al skoro jest ta tapeta to tam nic nie będzie.Oj czekam na meble Wróciła, przeczytałam,wiem jaki ukłąd szafek ,chwaliłam wcześniej,nadal mi się podoba,a kolor w kuchni te jasno szary ,uda Ci się fotka oddająca prawdziwy kolor.Czy na pierwszy rzut widać,że to jasny szary ,czy to jest prawie biały wpadający w szary? Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) mamik, rozumiem Twoją przypadłość Zresztą jakie nudne by były wnętrza, gdyby wszystkim podobało się to samo:D Basiu, ja osobiście bardzo chciałam tę tapetę z buźkami Fornasettiego, ale że to są już ostatnie sztuki, to tak wywindowali ceny, że nie podołałam finansowo. Ta ścianka ma tylko 160 cm, więc jakiegoś dużego wzoru tam nie widziałam, a ten las naprawdę wygląda dobrze:yes: Kolor na ścianach jest bardzo jasny szary i widać to praktycznie dopiero przy białych dodatkach i suficie. Jestem tym kolorem zachwycona:yes: Strzał w dychę Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.08.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 a co Ci zaginęło ze sprzetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.08.2012 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Zmywarka i zamrażarka. Kurier zadzwonił już w czwartek, że wiezie sprzęt, ale zaznaczał, że zamrażarka jest uszkodzona, więc A. kazał mu nie przyjeżdżać. Dzisiaj ustaliliśmy, kto zajmuje się naszym zamówieniem, ale gość nie zadzwonił jeszcze do na nas. Zobaczymy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 21.08.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Jako ciekawostkę napiszę, że Benjamin Moore wprowadził farbę tablicową we wszystkich kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 mamik, rozumiem Twoją przypadłość Zresztą jakie nudne by były wnętrza, gdyby wszystkim podobało się to samo:D o tak tak ale juz kafle, listwy, no i kolor oczywiście - dla mnie super, do białych mebli chyba bardzo trudno dobrze dobrać kolor ścian, więc tym bardziej podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.08.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Podsumowanie kosztów „kuchennej rewolucji”; cz. 1 Wspominałam już jakiś czas temu, że w wolnej chwili zrobię kosztorys. Pozbierałam więc rachunki i dokonałam podsumowania. Na razie szczegółowo rozpisałam i podliczyłam tylko materiały budowlane. Wykończeniówkę podliczę następnym razem, ponieważ nie mam jeszcze wszystkich rzeczy i nie wiem jaki będzie ich koszt. Oto co wyszło Materiały budowlane: Płyta K-G Knauf, zielona 121,93 Profile, wieszaki, narożniki 142,17 Zaprawa wyrównująca Cekol ZW-04 3 szt. 44,67 Gładź szpachlowa Dolina Nidy 5 szt. 84,95 Gładź gipsowa Cekol C-45 2 szt. 85,97 Klej do gresu Mapei Maxi S1 2 szt. 166,89 Klej do plyt K-G 17,99 Fuga Wim Epoksydowa 1/30 2 kg 65,50 Grunt Atlas 6 l 39,98 Klej do tapet flizelinowych 24,66 Pianka montażowa niskoprężna 23,97 Akryl 10,30 Elektryka: Kable, puszki, złączki 58,92 Hydraulika: Zawory, przedłużki, grzejnik 247,96 Robocizna 100,00 Inne: wałki, pędzle, kuweta, folia, paper ścierny, itp. 65,23 RAZEM: 1301,00 Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez Magda 34 korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts