Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

Madziu :hug:

Widzę że ruszyłaś z sypialnią :D Będę podglądać :yes:

Przesyłam link do tapet imitujących beton i nie tylko ;) Z tego co widziałam rolka "betonu" ma 4,4m2: http://www.amandus.pl/pl/c/TAPETY/4

Tutaj tańsza wersja RASCH ale nie takie wow :p http://decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-na-flizelinie-RASCH-jasny-beton-FACTORY-2014-437539/10937

Płyty betonowe można kupić na sztuki i przykleić samemu :yes:

Przykładowy link: płyta betonowa: http://www.planetadom.pl/pl/c/Plyty-betonowe-dekoracyjne-uniwersalne/173

Zostawiam uściski :hug: Oszczędzaj się :hug:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wo rety, Ślężanka, nie mów mi, że w tym Amandusie zakupy robisz :confused: Tapety, to jeszcze jakoś tam, ale ceny lamp :confused: zabijające:sick:

ALE... lampa Vessel DECODE za 1199 zł Vessel-Samuel_Wilkinson-Decode-2.jpg równie zabójczo piękna

Edytowane przez pestka56

Ślężanko, :hug:bardzo dziękuję za na namiary. Widziałam te tapety w Amandusie, ale jakoś mi się tak nie nie podobają, jak te od Spirei.

A czemu nie chcesz zagłówka ?

[ATTACH=CONFIG]163817[/ATTACH]

Pestko ale celnie trafiłaś z tym zagłówkiem. :o Właśnie o czymś takim myślałam, gdyby mąż nie chciał odpuścić. Taka miałam inspirację. Chyba z Home Design. Ale umiem bardzo dobrze szyć i planuję sama uszyć te poduchy. Mam fajny materiał, kupię piankę poliuretanową i spróbuję. :wiggle:

http://foto3.m.onet.pl/_m/565f9d97695cbe33c6ce81ebd305f5e3,10,19,0.jpg

Edit: Dzisiaj jestem po drugim masażu kręgosłupa. Ledwo daję radę wytrzymać. Podczas zabiegu tak mnie boli, ale już po czuję się jak nowo narodzona. Rewelacja normalnie. Masażystka powiedziała mi, że to nie zlikwiduje przyczyny, a jedynie powoli mi sie chwilowo uwolnić od bólu no i że konieczne są odpowiednie ćwiczenia. Nie mniej jednak dla tych masaży przebijam się przez całe zaśnieżone miasto ;)

Edytowane przez Magda 34

A w ogóle w sprawie sypialni to cała koncepcja mi się sypie.Chyba nikt nie zgodzi się na zrobienie mi takiej imitacji płyt betonowych, bo mam małą powierzchnię. mój mąż zaciera ręce, bo mu się pomysł z płytami w ogóle nie podoba:no: Zaczyna mi chodzić po głowie inna koncepcja. Myślę o takiej tapecie jakby z cieniutkiej flizeliny z cienkimi nitkami, albo o takiej metalicznej. Nie moge sobie teraz przypomnieć firmy. :rolleyes: Chyba Marburg:rolleyes:.

Poszukam i wkleję.

No do tego ten zagłówek z dwóch poduch.No i co myślicie? Będzie przytulniej;)

Edit: Znalazłam tę tapetę z nitkami. To Marburg Compendium Cocon. Wkleję tutaj niebieski kolor, ale muszę sprawdzić w sklepie, czy jest w szara.

http://nokautimg3.pl/p-64-00-64003f5ef49b9b2bbd76e657d84cd6bd500x500/tapeta-marburg-compendium-71706-cocon.jpg

Edytowane przez Magda 34

Madziu, wspaniały pomysł na sypialnie :yes:

A propos płyt i betonów, to ja sama, własnymi ręcami zrobiłam beton w kibelku.

A gdzieś niedawno widziałam takie DYI płyty betonowe. Poszukam dokładnie, jeśli Cię to interesuje.

No i cieszę się, że z kręgosłupem idzie ku lepszemu.

Ja też po masażu jestem w gorszym stanie niż przed. Ale potem taka ulga :)

Co mi przypomina, że czas znowu masażystę odwiedzić.

Madziu, wczoraj wklejałam gdzieś 4 linki do mas betonowych typu tynk. Na pewno ma to Fox Dekorator. Jak znajdę to wkleję u Ciebie.

Co do tkanin http://www.dekoria.pl/offer/group/29/outlet zajrzyj tam. mam od nich próbki, a dziś Gumisia też dostała i potwierdza, że dobre i ładne.

Poduchy na zagłówek – używaliśmy takich kilka lat. Były zrobione z materaca starego typu, pikowanego z przeszyciem w twardy rant. Zupełnie jak w kanapach Roche Bobois

living-Exciting_Design_Colorful_Upholstery_Sofa_Bed_In_Modern_Living_Room.jpg

Sama pianka nie wystarczy. Potrzebujesz jeszcze watolinę, albo coś watolino podobnego. Pianka do środka, watolina naokoło, potem trzeba obszyć takim materiałem jak poduszki puchowe i dopiero robisz właściwe pokrycie.

Witam ;-)

My robiliśmy nasze "płyty betonowe" właśnie tym Fox z linku wyżej . Moim zdaniem jest ok i na razie jesteśmy zadowoleni ;-)

Masz fotki? Wklej link do zdjęć jeśli masz w dzienniku

To wstawiam moje : (jeśli przeszkadza proszę napisać usunę ;-) )

http://imageshack.us/a/img823/4831/dsc0005phl.jpg

A jakieś zbliżenie, PLEASE, bo tak wygląda ładnie, ale trudno ocenić.

Byłam u Ciebie i podlądałam – Ładnie :wiggle:

Hej Dziewczyny, dopiero wieczorem mam czas coś napisać. :(

Witam ;-)

My robiliśmy nasze "płyty betonowe" właśnie tym Fox z linku wyżej . Moim zdaniem jest ok i na razie jesteśmy zadowoleni ;-)

O, witam Cię serdecznie kanko u siebie :welcome: Prawdę mówiąc trafiłam kiedyś do Twojego dziennika, ale zapomniałam o tych płytach, które mi się u Ciebie podobały. Bardzo dziękuję Ci za zdjęcia. Nie usuwaj ich, są świetną inspiracją:yes: To napisz mi czy robiliście te płyty sami i czy to trudne jest?:rolleyes: Bo nie zgłębiałam jeszcze tego tematu:no:

Narendilko, pesteczko, Marzenko i Ty kanko, drążyć temat tych płyt , czy odpuść i nakleić tapetę:rolleyes: Kurcze, ja naprawdę użeram się wręcz z moim mężem, bo jemu sie nic nie podoba:sick: Powiem Wam, że mam zamiar kupić kinkiety Tolomeo z długim ramieniem. Myślę, że będą super wyglądały przy betonowej ścianie. ;)

No doradźcie coś,please, bo mam mętlik w głowie z tą ściana z zagłówkiem. Z jednej strony coś mi mówi, żeby zaszaleć z tymi płytami, a drugiej ten mój malżonek:bash:

edit:Jutro postaram się zrobić fotki tej sypialni w świetle dziennym

Edytowane przez Magda 34

insp. Tolomeo z długim ramieniem ma w sypialni u siebie Malkul.

Wiem Spireo, widziałam je. Ja planowałam kupić te z micro abazurkiem, albo biurkowe, też te najmniejsze.:rolleyes:

http://www.ekskluzywnelampy.com.pl/607-1453-thickbox/tolomeo-micro-parete.jpg

Spireo, a co Ty myslisz o tej ścianie?:rolleyes:

Edytowane przez Magda 34

Magdo, pomysł z betonową ścianą (pomijając czy to płyta, tynk, farba, tapeta) jest fajny. Lubię surowe ascetyczne wnętrza, (bez zagłówków :) )dlatego też nasza sypialnia taka jest (a raczej do tego zmierza, bo leży w niej tylko materac na podłodze :) ). Zwykle, co potwierdzają gazety i forum, sypialnie robi się jako przytulne, ciepłe pokoje. Pewnie dlatego Twój mąż nie ma ochoty na beton i brak zagłówka :)

Mnie się wydaje, że punktem wyjścia musi być to, co zostaje - czyli podłoga i szafa. Może wrzuć fotki tej szafy i podłogi. Nie wiem, czy ten beton (czy cokolwiek w tym klimacie) będzie do tego pasować. Do podłogi podejrzewam, że tak, ale czy do szafy, która będzie sąsiadować ze ścianą. Daj więc fotki.

A ta tapeta Cocon jakoś mi nie leży :(

Magda-chyba u Ciebie nie bylam..ALE DOSTALAM CYNK od Pesteczki z masz piekne tapety na tapecie;)a ja wlasnie tez sie zastanawiam nad swoja sypialnia w ktorej tylko lozko z wezglowiem stoi od 13 miesiecy......

Czy uprzejmie moge zapytac o te z niteczkami-skad ona i za ile ona?;)

kURDE CZASU MALO NA WSZYSTKO A TYLE PIEKNYCH WATKOW....

POZDRAWIAM