Magda 34 13.05.2012 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 No jeśli cały węzeł to chyba inna bajka Razem pisałyśmy. No to tak: jedna opcja z tym jednolitym szkłem na ścianie. Nie boję się tu koloru. Druga opcja to tapeta niekoniecznie za szkłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.05.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Hi, Hi Madziu Ależ musisz się tłumaczyć. Dziewczyny są niezłomne . Ja tymczasem czekam na lipcowe efekty pracy . Z tych tapet (z linka) uwielbiam te z kategorii "Dawne czasy". Często je przeglądam i z pewnością jakaś znajdzie u mnie swój "kącik" . Ewo, widziałam te tapety chyba u Ciebie. Wrażenie głębi robią te przedstawiające perspektywę. Są super. Dziewczyny są świetne. Wiem, że się starają i za to własnie cenię to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Ech, Mayland, to zależy co się na takiej tapecie znajdzie. Popatrzcie Kobitki na to – w nowoczesnej kuchni, albo łazience Np. Tę fioletową cowfish można na gładkiej głęboko granatowej ścianie wkomponować asymetrycznie nieco w prawo w górę. Reszta tafli będzie odbijać wsio jak lustro, a wzorek niespodzianka jest. 3cia fotka też znakomicie może posłużyć. Monochromatyczna w kolorach, a zamast białego jaśniejsza tonacja wybranego jako tło koloru. Może być sepia, burgundy, albo czekoladowy brąz. Co Panienki każą. Możliwości ho, ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.05.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) Ta mapa do mnie woła:D Miałam też taki pomysł z ludzikiem z Balum Balum. Pamiętacie? Edytowane 13 Maja 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) A Ty cwaniurko No dobrze, wykorzystamy się nawzajem:D Masz rację szkło może być pewnie zamontowane w późniejszym terminie. Chociaż mąż miał na myśli jakieś jednoklorowe szkło Zapraszam z dużą przyjemnością jak dojrzejesz. Nie musisz przecież tego od razu robić. Poza tym taka opcja z tapetą pod szkło umożliwia zmiany, jak się wzorek znudzi Może Twojego przekonałoby, jakby mu pokazać montaż na fotce, gdy już Twoja kuchnia się ubierze w nowe „ciuszki” Mapa jest genialna, ale tu byśmy podkradały cudzy pomysł. Można zrobić coś podobnego inspirując się. Jest też taka Anna Wand, Niemka, której tapety niedawno sprzedawał Westwing Home & Living http://www.annawand.de/content/de/Galerie.html Podobają mi się niektóre Bord Bord Edytowane 13 Maja 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.05.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Ale mój mąż właśnie powiedział, że podoba mu się pomysł z naklejeniem szkła na ścianę po lewej od wejścia. Oczywiście wszystko będzie zależało od tego ile to będzie kosztować. i czy wystaczy na nowe DIABLO dla Męża;). czyli remont cały czas aktualny, ale póki co bez duzych kosztów:rolleyes: - kafle zawsze mozna schować w piwnicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wojgoc, Ty zlośliwcze A jak tam Twoje DIABLO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.05.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 nie jestem pasjonatem gier komputerowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.05.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 nie jestem pasjonatem gier komputerowych tylko na konsolę ? Magda, macie zgryz niestety. Jeśli będzie problem z tym budżetem, to może na razie weź zwykły laminat, a zakup blatu (bo chcesz ten staron czy coś podobnego) zostaw sobie na przyszłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.05.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 w ogóle nie jestem pasjonatem gier - czasami dla relaksu pogram w tetrisa lub uloże pasjansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.05.2012 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 tylko na konsolę ? Magda, macie zgryz niestety. Jeśli będzie problem z tym budżetem, to może na razie weź zwykły laminat, a zakup blatu (bo chcesz ten staron czy coś podobnego) zostaw sobie na przyszłość? Koszt tego blatu wliczam do budżetu od razu, bo później już tego nie zrobię. Wiesz jak to jest:D Ustaliliśmy, że budżet nie może przekroczyć 17 tys. w ogóle nie jestem pasjonatem gier - czasami dla relaksu pogram w tetrisa lub uloże pasjansa Eeee, mój A. na tej konsoli to dość rzadko gra. W sumie to ma tylko dwie gry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja grywam w mahjonga jak mam dość moich „puzzli” graficznych i muszę się odprężyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.05.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja grywam w mahjonga jak mam dość moich „puzzli” graficznych i muszę się odprężyć Też lubię mahjonga i jeszcze pajączka:D Siedzę i dumam nad oświetleniem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Madziu ty tez dumasz nad oswietleniem???? Ale mi raźniej:)Nie cierpię oswietlenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.05.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Madziu ty tez dumasz nad oswietleniem???? Ale mi raźniej:) Nie cierpię oswietlenia!!!! A ja lubię , chociaż to pracochłonna robota:-) Ja nie mam aż takiego problemu z rozmieszczeniem włączników i gniazd, a raczej wyborem oświetlenia:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.05.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja z rozmieszczeniem wlaczników tez nie mam problemów, raczej z wyobrazeniem sobie jaki bedzie efekt końcowy, kiedy te wszystkie swiatła rozbłysna. Brak mi wyobraźni świetlnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Magda, pomyśl o żarówkach ledowych. Mój jest maniak na tym punkcie. Mamy gdzie się da. Przy schodach, w garażu i na zewnątrz przy garażu, w przedpokoju kuchni oraz łazienkach świecą takie trochę słabsze (dają światło jak 20W) non stop, bo ja nie lubię w nocy szukać pilota, albo latać do kontaktów Prądu biorą tyle co nic i są wiecznotrwałe. Możesz mieć różne kształty żarówek i barwy światła ciepłe lub zimne. Oczywiście są i te taśmy ledowe, ale mnie się to nie podoba. Pasjanse wolę układać na żywo – napoleoński na bębnie znasz? A mahjonga mam też w iPhoniku i zabijam czas w pociągu jak mi się książka nie daj Bóg skończy. Edytowane 14 Maja 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ooo? Ty o kontaktach i przełącznikach. U mnie w domciu wszystkie światełka są na pilota. Kontakty tylko dodatkowo. To wygodne. Wychodzę z sypialni do kuchni i już mam włączone. Oczywiście są dwa komplety, bo moje szczęście gubi wszystko okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.05.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Magda, pomyśl o żarówkach ledowych. Mój jest maniak na tym punkcie. Mamy gdzie się da. Przy schodach, w garażu i na zewnątrz przy garażu, w przedpokoju kuchni oraz łazienkach świecą takie trochę słabsze (dają światło jak 20W) non stop, bo ja nie lubię w nocy szukać pilota, albo latać do kontaktów Prądu biorą tyle co nic i są wiecznotrwałe. Możesz mieć różne kształty żarówek i barwy światła ciepłe lub zimne. Oczywiście są i te taśmy ledowe, ale mnie się to nie podoba. Pasjanse wolę układać na żywo – napoleoński na bębnie znasz? A mahjonga mam też w iPhoniku i zabijam czas w pociągu jak mi się książka nie daj Bóg skończy. Napoleoński na bębnie? O czym Ty do mnie mówisz:lol2: Ja mam pajączka w komputerze i tyle wiem o pasjansach:D A książeczka jak najbardziej, ale tak do łóżka przed spaniem. Właśnie kończę książkę Domosławskiego o Kapuścińskim:cool: Co do oświetlenia, to my też chcemy przejść na ledowe. U nas są kontakty. To małe mieszkanie, więc ręką sięgnę wszędzie, a poza tym są już puszki tylko trzeba teraz trochę dopasować do nowego układu, więc planuję niewielkie przesunięcia. Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą. Nad rodzajem opraw. Teraz wysokość kuchni to 263cm. Zamierzam obniżyć sufit max o 6 cm, żeby ze względu na zabudowę do sufitu zamontować oprawy wpuszczane, poza tym sufit jest brzydki, bo pęka centralnie na środku. No i tak szukam, ale wszystkie oprawy, które mi się podobają potrzebują więcej niż 6 cm wysokości montażowej. Edytowane 14 Maja 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.05.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 pestko - ja przy takiej licznej familii( wtym 3 mężczyzn ) wciaz bym szukała pilota :D Gniazdka przynajmniej zawsze mam na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts