pestka56 03.04.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 a o nas przypadkiem nie piszesz? Ja: 160cm/50 kg moj maż 196/92 kg No, proszę to widać na świecie sporo takich Patów i Patachonów (bohaterowie filmu z 1926 roku; Pat był niski, a Patachon wysoki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 w ramach się rehabilitowania donoszę, że u mnie w ogródku właśnie próbuje zakwitnąć krokus biały sztuk jeden! to znaczy wczoraj po południu próbował, dziś go nie widać spod śniegu. ale może jest nadzieja na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.04.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Madziu piękna wiosenna odmiana . Ściskam mocno i życzę duuuuużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.06.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Madziu dawno nie byłam, a tu kręgosłupowe problemy. Dbaj o siebie acha, w spożywczym dziś słyszałam, że lata nie będzie, tylko "będzie lało, lało i lało, no a potem znowu będzie zima" Tatarak, czy aby w tym sklepie jakiś jasnowidz był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.11.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Magda 34 czolem.Pestka powiedziała mi ze mogę sie Ciebie spytać o fugi.Podobno masz epoksydowe ? jest to fakt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.11.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) Czołem f.5 Zgadza się. Mam fugę epoksydową.Pewnie zapytasz jak się sprawują? Otóż u mnie rewelacyjnie. Mam jasne kafle i jasną fugę. Bardzo łatwa w utrzymaniu czystości. Po 1,5 roku wygląda tak jak ją położyliśmy. Nawet jak jest jakaś plama, to zwykła woda sobie spokojnie poradzi. Ale ja mam tę fugę w mieszkaniu, wiec nie mam podłogówki. Nie wiem czy taką planujesz ale uważaj z doborem kolorów. Jak to zaschnie to koniec. Nie wydłubiesz jej z kafli, dlatego dobrze by było, aby kafelkarz zrobił próbkę gdzieś w miejscu niewidocznym. Bo ta fuga nie zmienia koloru, więc nie ma opcji, żeby ściemniała. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.11.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dziękuje ci bardzo za informacjętez mamy jasne kafle i pasuje nam jasna fuga ale jeszcze nie mieszkamy w domuw tej chwili tez uzytkujemy jasne kafle na mieszkanku ale fugi sa większe/szersze i mamy troszke trawertynowej mozaiki wiec fugi w kuchni srednio wyglądaja Trzeba je domestosem traktowac co jakis czas dziekuje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.11.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Magdo jeszcze 1 pytanie czy fuga jest błysząca czy matowa.na wzornikach nie wiem dlaczego wszystkie paski fugi się błyszczą oczywiscie fugi cementowe są matowe nie bardzo chcę aby fugi mi sie swieciły - no chyba cos zle oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.11.2013 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Hej f.5 Jak dla mnie to ta fuga raczej nie jest matowa, tak jak te cementowe. Powiedziałbym, że jest jakby w półmacie. Mnie osobiście to nie razi, :no:bo mam bardzo wąską tę fugę Ale chciałam Ci jeszcze napisać o tych fugach, że musisz mieć fachowca, który będzie umiał to położyć. Producenci dają określony czas na jej położenie, bo ta żywica nie może wyschnąć na kaflach, a pozbycie się tego jest bardzo trudne, czasami niemożliwe. Poza tym posadzka z ogrzewaniem podłogowym to nie jest dobry pomysł na taką fugę, ale musisz się dokładnie dowiedzieć. Chociaż niedawno czytałam, że są już elastyczne fugi epoksydowe, więc może to jest jakaś alternatywa. Piszę Ci o tych wątpliwościach, żebyś podjął właściwą decyzję. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucide 22.11.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Cześć Magda. Trafiłam do Ciebie przypadkiem, ponieważ poszukiwałam informacji o sposobie pakowania płytek na podłogę - wybrałam identyczne jak Twoje NordCeram Shift odcień beżowy. Nieźle się zszokowałam, kiedy zobaczyłam, że skomponowałaś z tą podłogą tapetę, na którą zdecydowałam się już dawno i wiem, że na pewno gdzieś się pojawi w moim domu. To zaskakujące, że przy tak wielkim wyborze jaki mamy teraz w sklepach, jest jeszcze Ktoś, kto ma podobny gust i celuje dokładnie w te same materiały i to materiały mało popularne . Mam nadzieję, że u mnie wyjdzie nie mniej pięknie, jak u Ciebie. Na razie jestem na samym początku drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.11.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Czesc juz po zabiegu fugowania wybralismy fugę epoksydową mapeja 132 bez jasny Cały problem polega na tym aby dosc szybko ja zmywac ciepła wodą dlatego robilismy po 5 m2 maksymalnie aby nie zaschło. majster kupil ori specjalne packi i takie dinksy szczotki do zmywania i drapania a najsmieszniejsze jest to ze około 12 wyłaczyli nam na całym osiedlu wodę. Musiałem z zasobnika z pieca sciagac na szybko wodę dobrze ze mam 220 litrowy zasobnik obyło sie bez strat i na własnej skórze zobaczę czy ona jest tak dobra jak się spodziewam bo cena za 4x wyzsza od cementowej do czegos zobowiązuje Dzieki za rady pozdrawiam cieplutko https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/22Listopada2013KerapoxyMapei?noredirect=1# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.11.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 O jak miło Cię znowu tu widzieć http://cosgan.de/images/midi/froehlich/a030.gif Co taka cisza na blogu? http://cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.11.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Radku, dziękuję za fotorelację. Ładnie dobrałeś kolor. Mam nadzieję, że będzie Pan zadowolony:yes: A dopytywałeś się może jak to jest z tą fugą na podłogówce? Hej Rociu faktycznie, trochę zaniedbałam bloga, ale spadło na mnie trochę innych spraw i nie mam czasu robić zdjęć. Do tego babcia mi choruje i nie ukrywam, że się o Nią martwię. lucide, witaj i dziękuję za miłe słowa. Moje mieszkanie czeka w przyszłości na dalszy remont, także jak tylko coś zacznę to zapraszam serdecznie. Edytowane 24 Listopada 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.11.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Radku, dziękuję za fotorelację. Ładnie dobrałeś kolor. Mam nadzieję, że będzie Pan zadowolony:yes: A dopytywałeś się może jak to jest z tą fugą na podłogówce? : o to nie pytałem w dodatku w karcie technicznej nie ma wzmianki o przeciwskazaniu na posadzki ogrzewane. jest napisane ze nadaje sie do spoin o minimalnej szerokosci 3mm a u mnie własnie takie sa czyli minimum osiągnęłem wylewki zbroilismy siatką maja 8-9 cm nie powinno byc problemu zwazywszy ze powierzchnia fugowana nie jest ogromna czas pokaze czy to dobry wybór pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.12.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Hej. Witam Was znowu po długiej przerwie. Wracam z nową rewolucją. Niestety, nie u mnie. U mnie zastój okropny!!! Ale robię właśnie projekt wnętrz dla młodej, energicznej i zapracowanej Inwestorki, który - oczywiście za Jej zgodą - chciałabym Wam pokazać. Zastanawiałam się nad założeniem osobnej galerii, ale ostatecznie postanowiłam podpiąć ten projekt do mojego dziennika. Postaram się w miarę systematycznie wklejać posty z postępów prac, koncepcje, rysunki i wizualizacje. Mam nadzieję, że będzie ciekawie. Kto chętny i ciekawy i chce się wypowiedzieć to zapraszam. Teraz troszkę o inwestycji. Mieszkanie 3-pokojowe w nowym budynku. Ma być nowocześnie, jasno, minimalistycznie, ewentualnie jakieś industrialne elementy. Mieszkanie ma 67 m2. Właścicielka to młoda, zapracowana dziewczyna. Najważniejszym pomieszczeniem będzie kuchnia otwarta na salon, takie centrum dowodzenia w wyspo-stołem. Inwestorka lubi gotować i gotuje więc ważne jest nie tylko dobrze rozplanowana kuchnia, ale też oczywiście sprzęt AGD. W tej chwili dopieszczam tę część dzienną i jak tylko załadują się rysunki to wrzucę. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Świetnie czekam na podglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.12.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Cześć pestko Będę wrzucać po kolei te pomieszczenia. Na pierwszy ogień wklejam część dzienną. Tak zaplanował to deweloper http://foto2.m.onet.pl/_m/fd68ccce0efb7ed0e759d646f26ea1e6,21,19,0.jpg A ja dokonałam tylko niewielkich zmian. W projekcie przewidujemy teraz wyburzenie ściany oddzielającej kuchnię od salonu oraz przesunięcie ścianek przy szafkach kuchennych i zabudowie ze słupkiem. O tak: http://foto2.m.onet.pl/_m/4fb33be22f1558543652750886a4be16,21,19,0.jpg Koncepcja zakłada że w salonie będzie akwarium, albo biokominek. Tutaj wersja w biokominkiem. Myślałam o czym takim http://image.ceneo.pl/data/products/24994785/i-planika-biokominek-modern-edge.jpg Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Troszkę wydaje mi się za wąsko między ścianą i stołem. Oceniam po proporcjach mebli. U siebie w takiej sytuacji zaokrągliłabym go od strony wejścia. Coś jak tu albo w ogóle zrobiłabym okrągły stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.12.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Okrągłe stoły nie wchodzą w grę. :no:Ale tam nie jest aż tak ciasno. W przejściu jest 100 cm. Zapomniałam dodać, że mamy wybraną podłogę. Będzie finish dska / jesion bielony. Będzie położony w całym mieszkaniu, oprócz łazienki. Tutaj zdjęcie, które zrobiłam w sklepie http://foto2.m.onet.pl/_m/4ddefb96901a1bfeecb79950ca2dc7b6,21,19,0.jpg Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Podłoga będzie piękna, ale metr na wejście to bardzo ciasno. Szczególnie, że to stół tworzy granicę, więc na wysokości 80-85 cm. Ja bym nie chciała. Magda pokombinuj, bo klientka jak zobaczy w naturze może oprotestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts