Magda 34 15.12.2013 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Będę musiała tam pojechać i sobie narysować to kredą, ale dopiero jak zburzą te ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Jak wymyślałam ustawienie łóżka w naszej sypialni, miałam taki sam problem. Teoretycznie miejsca było tle, że mogło stanąć 200x200 + rama stelaża. Dopiero jak postawiliśmy tymczasowo zestawione razem dwa materace po 90 cm wyszło, że jest źle. Nasze łóżko ma 160x200 i to jest wszystko na co możemy sobie pozwolić. Na szczęście to nam zupełnie wystarcza. Zimą nawet nam i 2 kotom Jeśli możesz to skombinuj jakieś pudła i postaw je tak, żeby mniej więcej dawały odpowiednie wysokości. Samo rysowanie na podłodze u mnie się nie sprawdziło. A co jest między lodówką na wino i stołem? Jakaś szafka? Może z nią coś pomajstruj i zyskasz sporo miejsca. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.12.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Masz rację Kasiu, trzeba będzie to sprawdzić w realu:yes: Koło chłodziarki na wino jest jeszcze szafka więc można troszkę uszczuplić część wyspową o jakieś 20 cm. Ponieważ cześć dzienna w toku, to pokażę malutką ubikację, która jest już skończona. Jesionowa podłoga będzie także tutaj. Zrezygnowałam całkowicie z kafelków, a na ścianach jest farba przeznaczona do pomieszczeń wilgotnych i fototapeta- komiks. http://foto0.m.onet.pl/_m/5ceb778bb6241072894e1acca9a54e70,21,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/0a326daa240aa38585f2245f17f58e15,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Jest śliczna, ale... ja bym coś kolorowego, akcencik jakiś dała. Np. pokolorowałabym któryś obrazek komiksowy. Nie całkiem tylko jednym kolorem. Był taki film komiksowy Sin City. Czarno biały z czerwienią. To było bardzo ciemne bo to dość ponury i krwawy kryminał. To fotka z tego filmu Tu można by zrobić delikatniej jakimś przytłumionym kolorem z gamy, którą klientka lubi. nie mam nic takiego pod ręką. Dlatego wklejam to co widzisz. Chodzi mi o zasadę czarno-biało + kolorek. Np. usta można by podkolorować jak akwarelą, nie nachalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Aaaaaaa.... żarówki widziałaś te żarowe jak Edisonahttp://lampalampa.pl/products/zarowki_dekoracyjne/http://www.ploneres.pl/oswietlenie/zarowki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Skoro tam jest szafka to można by wyciąć ją na poziomie stołu i i dosunąć blat stołu do lodówki na wino. Szafka zostałaby poniżej blatu i powyżej od poziomu szafek wiszących w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 15.12.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witaj Madziu 3mam kciuki za Twoją nową realizację Zapowiada się super Będę wpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.12.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Pestko, dokładnie tak samo myślę, żeby dać jakiś czerwony akcent, np. te usta, paznokcie i do tego matowa żarówka na czerwonym kablu. W pierwszej wersji ten komiks wpadł mi w oko. Ale Inwestorka nie przepada za czerwienią Chociaż kto wie, może się jeszcze przekona? A wyspą rozumiem o czym piszesz. Jak będę na miejscu to wszystko sobie posprawdzam. Hej Aniu, witaj. Oczywiście, ze wpadaj. Zapraszam. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Myślę, że to nie musi być czerwony. Równie fajnie, a kto wie czy nie oryginalniej wyjdzie ten Pantone na 2014 - Radiant Orchid. Ale ja bym spróbowała z z innymi kolorami spokojniejszymi, może rozbielone: burgund, fiolet, morska zieleń. Korciłby mnie też mocny żółty, prawie oranż. Bardzo ciekawie jest podglądać jak pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Dzięki Pestko, Wszystkie kolory z "zimnej" części koła barw brane są pod uwagę. Aaa, zupełnie bym zapomniała. Mamy wybrane również drzwi wewnętrzne. Wybór padł na Barausse, model Secret, zlicowane ze ścianą, do samodzielnego pomalowania. http://www.barausse.pl/secret/secret-pl.html Ponieważ nie miałam do czynienia jeszcze z takimi drzwiami to bardzo dziękuję Robertowi, który mnie przekonał do mojego wyboru. Dzięki Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.12.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 bardzo fajne drzwi, znasz ich orientacyjny koszt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Średnio ok.2400 brutto z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.12.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Świetne ...a miałam Cie pytać czy bierzesz pod uwagę zlicowane drzwi I, co malowane na kolor ścian? Mnie się jeszcze podobają drzwi od podłogi do sufitu i bez zawiasów. O, tego typu Uważam, że można je świetnie stosować nie tylko w nowoczesnych wnętrzach. Magda, czy ja Ci się nie wcinam za bardzo? Powiedz, wyhamuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 No coś Ty, Pestko!!! Nawet mi nie pisz, że wyhamujesz. Ja też chciałam te wysokie do sufitu, ale w tym mieszkaniu stały już wszystkie ścianki działowe i trzeba by było burzyć te z drzwiami,żeby nie było nadproża. A to nie wchodziło w grę. Czyli takie drzwi to trzeba przemyśleć na etapie stawiania ścian działowych, bo wtedy w otworach drzwiowych nie dajesz nadproża. Nawet zrobiłam wycenę u K&K drzwi Bastion z takimi wysokimi opaskami na futrynę. Ale cenowo kosmos, no i to nie było to do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.12.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Takie drzwi to ciągle nowość. Może byłyby w rozsądniejszej cenie, gdyby był większy zbyt. Trochę mnie dziwi, że sprzedawcy, czy producenci wprowadzają u nas coś na rynek bez wsparcia informacyjnego i reklamowego. Nie wiem jaak to jest z architektami, ale zwykły człowiek mocno musi szukać producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 16.12.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Fajne te drzwi No ale jak tu zrobić fajne drzwi, jeśli wysokość mieszkania to 3.5m Niestety nie wyobrażam sobie tego u siebie. Niemniej jednak robią fajne wrażenie. A jeszcze ciekawsze ostatnio są chyba te szklane drzwi z nadrukiem na szkle. Mając fantazje, ludzie tworzą niesamowite kompozycje na takich drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2013 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Takie drzwi to ciągle nowość. Może byłyby w rozsądniejszej cenie, gdyby był większy zbyt. Trochę mnie dziwi, że sprzedawcy, czy producenci wprowadzają u nas coś na rynek bez wsparcia informacyjnego i reklamowego. Nie wiem jaak to jest z architektami, ale zwykły człowiek mocno musi szukać producenta. Tak, to prawda, ludzie nie wiedzą, że mogą wstawić sobie drzwi inne, niż te tradycyjne. Drzwi jak drzwi, ale to własnie drzwi robią wnętrza.Druga sprawa, ze jak już natknie się na te takie drzwi to jednak cena jest dość wysoka. Ja robiłam kilka wycen i niektóre zwalały z nóg. To jest mieszkanie, więc mamy tych drzwi szt.4, ale w domu? Wiadomo, jest ich więcej:( Przy tego typu drzwiach najważniejsze jest staranne wykończenie ściany przy ościeżnicy. Fajne te drzwi No ale jak tu zrobić fajne drzwi, jeśli wysokość mieszkania to 3.5m Niestety nie wyobrażam sobie tego u siebie. Niemniej jednak robią fajne wrażenie. A jeszcze ciekawsze ostatnio są chyba te szklane drzwi z nadrukiem na szkle. Mając fantazje, ludzie tworzą niesamowite kompozycje na takich drzwiach Madejo, zazdroszczę wysokości:D U Ciebie ewentualnie można wstawić drzwi na wys. 270 cm z opaską, która byłaby do sufitu. Nie pamiętam teraz na pewno, ale chyba anula 05 miała takie. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.12.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Madzia, jestem i ja . Będę podglądać i kibicować. Mała łazieneczka super. Też pomyślałam o małym akcencie kolorystycznym. Pomysł z kolorem na tapecie jak najbardziej, tylko, że potem to zobowiązuje kolorystycznie. Fajnie jakby te elementy można byłoby zmieniać A wysokie drzwi z opaską do samej góry ma anula 05 i malkul ( chyba tylko na poddaszu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 16.12.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Madziu projekt lazienki super!!!! Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Hej Renatko. Obiecałam i założyłam:D Alu, to przykład na to, że WC można zrobić bez kafli. Mnie tez się podoba. A tak przy okazji to projekt ewoluuje dość szybko bo już na początku stycznia ma ruszyć wykończenie, więc decyzja zapadła: będzie akwarium. Nie musi być duże, ale żeby było. Zupełnie się na tym nie znam, ale zaczęłam już zgłębiać temat. Byłam nawet w akwarystycznym i podpytałam co i jak. Największy problem mam z umiejscowieniem tego cuda i chyba przed chwilą mnie olśniło. Moim zdaniem pięknie będzie się prezentowało w przejściu do salonu. Mam na myśli pogrubienie ścianki przy szafkach kuchennych,( albo po prostu nie stawianie tam ścianki tylko słupka z szafką ) i jakby w powstałym słupku umieścić niewielki zbiornik. W ten sposób jeden bok akwarium będzie nad blatem w kuchni, drugi od przedpokoju, a trzeci będzie widoczny z kanapy. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts