kori 19.12.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Magda, podobny układ jak u nas na dole:-)ale wymiarowo trochę krótsza prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.12.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Wygląda bardzo estetycznie - tak jak lubię dałabym kwadratową deszczownicę, ale to moje prywatne "zboczenie". plus zaskoczona jestem brakiem wc, ale rozumiem, że coś kosztem czegoś. ach, i półeczkę bym zrobiła wklęsłą, nie wystającą - to tak z praktycznego punktu widzenia, nie wiem, czy tam jest ściana dość gruba, żeby zmieścić półeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 19.12.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Magdo, śliczna ta szara łazienka!Możesz zdradzić model nablatowej umywalki i wylewki w tej szarej łazience?Dzięki z góry serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 19.12.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 ladnie, ladnie ale powiesilabym chociaz recznik w jakims intensywnym kolorze mozesz zdradzic co to za lampa nad lustrem i jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.12.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Świetna łazienka:yes:. Zwłaszcza szafa i szafka;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.12.2013 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Znowu zaczynam nawalać. Strasznie słabo u mnie z tym czasem, bo projekt ma być skończony jak najszybciej. Jestem tak zakręcona, bo muszę pojeździć po sklepach, po niektórych wykonawcach, porobić wyceny i spis materiałów. Momentami nie wiem co i do kogo pisałam czy mówiłam Nie miałam wczoraj możliwości wrzucenia rzutu tej łazienki więc edytowałam wcześniejszy wpis i wstawiłam plan. Magda, podobny układ jak u nas na dole:-) ale wymiarowo trochę krótsza prawda?? Kori to jest kwadratowa łazienka 220x 240 więc większa od Waszej Wygląda bardzo estetycznie - tak jak lubię dałabym kwadratową deszczownicę, ale to moje prywatne "zboczenie". plus zaskoczona jestem brakiem wc, ale rozumiem, że coś kosztem czegoś. ach, i półeczkę bym zrobiła wklęsłą, nie wystającą - to tak z praktycznego punktu widzenia, nie wiem, czy tam jest ściana dość gruba, żeby zmieścić półeczkę. Moniko, no faktycznie, brak miski wc może dziwić, ale Inwestorka stwierdziła, że nie chce jej dublować. Ma teraz taką swoją prywatną łazienkę. Wc jest zatem ogólnodostępne dla gości. Półeczkę można zrobić w miejscu gdzie jest reling na ręcznik, bo tam została dobudowana ścianka. Takie detale jeszcze będziemy uzgadniać. ladnie, ladnie ale powiesilabym chociaz recznik w jakims intensywnym kolorze mozesz zdradzic co to za lampa nad lustrem i jaka cena ? Yaa, masz szczęście, bo wrzucam koszty do exela i pamiętam świetnie co ile kosztuje:D To lampa Aquqform Set Raw Hydronic o dł. 90 cm. Cena 628 zł. Świetna łazienka:yes:. Zwłaszcza szafa i szafka;). Rasiulka, Ty tu do mnie nie puszczaj oka;) Uchwyty w szafie,a zwłaszcza w tej szafce umywalkowej zapożyczyłam od Tamizo, ale przy umywalkowej szafce miało być trochę inaczej, ale jak pisałam wyżej nie miałam wczoraj możliwości pokazania tego na rysunkach komu trzeba i się nie dogadałyśmy. Jak będę miała poprawkę to zamienię te dwa obrazki z umywalką. Nie mniej jednak jakie będą te uchwyty w rzeczywistości, zobaczymy. Być może zrobimy zwykłe frezowane we froncie, tak jak planujemy w kuchni. Nie wiem też czy w części prysznicowej podłoga będzie na jednym poziomie, bo podobno jest problem wkuciem się w posadzkę. I skończy się jakimś podestem, którego obie nie chcemy. Zgłębiam też temat odpływu ściennego, ale nikt nic nie wie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.12.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Magdo, śliczna ta szara łazienka! Możesz zdradzić model nablatowej umywalki i wylewki w tej szarej łazience? Dzięki z góry serdeczne! Justynko, witam Cię. Umywalka to Catalano Premium 70 cm a wylewka (chodzi o baterię umywalkową?) to na wizualizacjach jest Hansgrohe Axor Uno2, ale jeszcze nie mam jej na 100% wybranej. Wczoraj widziałam jaką śliczną armaturę ma teraz Roca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.12.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Rasiulka, Ty tu do mnie nie puszczaj oka;) Uchwyty w szafie,a zwłaszcza w tej szafce umywalkowej zapożyczyłam od Tamizo, ale przy umywalkowej szafce miało być trochę inaczej, ale jak pisałam wyżej nie miałam wczoraj możliwości pokazania tego na rysunkach komu trzeba i się nie dogadałyśmy. Jak będę miała poprawkę to zamienię te dwa obrazki z umywalką. Nie mniej jednak jakie będą te uchwyty w rzeczywistości, zobaczymy. Być może zrobimy zwykłe frezowane we froncie, tak jak planujemy w kuchni. Nie wiem też czy w części prysznicowej podłoga będzie na jednym poziomie, bo podobno jest problem wkuciem się w posadzkę. I skończy się jakimś podestem, którego obie nie chcemy. Zgłębiam też temat odpływu ściennego, ale nikt nic nie wie;) Ja wiem:). Rozkminiałam go na przykładzie kessela : http://www.kessel.pl/fileadmin/uploads/Poland/pdf/prospekty/Scada_PL_9.0.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.12.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Świetna szafa i szafka!! Brak wc zaskakujący, coś mi się wydaje, że inwestorka stawia na efekt a trochę zapomina, że będzie tam mieszkać. Za to Ty Magda odwalasz kawał dobrej roboty. Wieszaki fajnie nawiązują do wyciec w szafie. Tatarak, o jaką półkę Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 19.12.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Madziu szaleństwo Jesteś niesamowita Też mu się bardzo podoba szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.12.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Brak wc zaskakujący, coś mi się wydaje, że inwestorka stawia na efekt a trochę zapomina, że będzie tam mieszkać.czemu zapomina, ze bedzie tam mieszkać? przecież jest w-c w mieszkaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.12.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tatarak, o jaką półkę Ci chodzi? o półkę pod prysznicem. na wizualizacji jest "wystająca", a ja proponuję "wklęsłą", czyli taką "wydłubaną w ścianie" - nie ma ryzyka, że się o coś zawadzi łokciem w kąpieli itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.12.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Magda - odpływ ścienny ma też geberit: http://www.geberit.pl/pl_pl/target_groups/enduser/products_enduser/showers_3/elements_3/shower_elements.html my taki mamy i nie przypominam sobie żadnego wkuwania się w posadzkę, chociaż może coś mnie ominęło. ale w domu to jest inaczej, bo u nas cała przestrzeń pod prysznic bez brodzika była bez wylewki i dopiero wykończeniowiec przy osadzaniu odpływu odpowiednio ją profilował, więc i kuć pewnie nie musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.12.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Rasiu, dziękuję Ci. :)Ja wiedziałam tylko o tym odpływie Geberita, o którym pisze Tatarak. W sprawie tego odpływu liniowego pisałyśmy do developera i dostałyśmy taką odpowiedź: „w budynku wykonane są stropy żelbetowe typu filigran oraz stropy monolityczne. Projekt przewiduje usytuowanie rur wodno-kanalizacyjnych położonych częściowo ponad powierzchnią wylewki. Działania związane z wkuwaniem się w strop (grubość wylewki ok. 4 cm) wiążą się z poważnym ryzykiem uszkodzenia izolacji akustycznej oraz termicznej oraz skutkują ryzykiem utraty gwarancji” Wygląda na to, że w przypadku tych odpływów ściennych też trzeba się wkuć w wylewkę. Czekamy na fachowca, niech się wypowie. Z tą łazienką to ona od początku miała być prywatną strefą. W pierwszej wersji nawet był pomysł, żeby zamurować drzwi i zrobić wejście od sypialni, czyli na rzucie po prawej stronie. Wchodziłoby się koło pionu. Ale ostatecznie Klienta z tego zrezygnowała, bo obawiała się w sypialni wilgoci. I od początku nie chciała wc w łazience. Wczoraj trochę uporałam się z rachunkami, choć jeszcze wszystko nie jest policzone. Zaczęłam dopracowywać salon i utknęłam z tym akwarium. Przenosiłam w sketchup-ie ten zbiornik po całym salonie i kuchni, ale poległam. Ostatnim miejscem jest wnęka przy oknie. Tam wpasowałaby się idealnie. Pierwotnie był tam pomysł na półki na książki. W tej wnęce jest umieszczony kaloryfer, ale od początku miał być zabudowany. Mój pomysł to zakręcanie kaloryfera (jest drugi po drugiej stronie okna), zrobić wzmocnienie wewnątrz wnęki, zamknąć kaloryfer otwieranym frontem (żeby się można było na wszelki wypadek do niego dostać) i postawić akwarium. U góry zostałoby jeszcze miejsce na dwie półki. Jednocześnie dla rybek zacienione, spokojne miejsce, bez możliwości potrącenia zbiornika. Jedynie co, to przy czyszczeniu trzeba będzie odsunąć sofę. Wrzucam zajawkę salonu z widokiem na to miejsce. To są pierwsze przymiarki. Akwarium morskie w tym przypadku odpada, ale słodkowodne? Czemu nie? http://foto0.m.onet.pl/_m/5ca114f9ab219d666700d53465f520c4,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.12.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Magda, dopiero popatrzyłam dzisiaj na łazienkę. Jest super, chociaż wiesz, że ja lubię trochę koloru, bo mi dusza marznie od nadmiaru szarości:p Nasz problem z podkuciem, albo podwyższeniem. Nie wiem, czy Ci dobry pomysł podrzucam. Łazienka nie ma wanny, a mogłaby mieć (może inwestorka nie chce, ale...) – ukrytą i może to rozwiązałoby problem odpływu. Wrzucam fotki z takim rozwiązaniem Jak nie teraz, to może kiedyś skorzystasz z takiego rozwiązania. Uważam, że jest genialne do niedużych łazienek, w których chce się zachowac wrażenie przystronności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.12.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 I jeszcze rozwiązanie systemowe, więc pewnie diablo drogie http://www.rexadesign.it/en/collections/unico/ Żebym to znalazła zanim zrobiłam swoją łazienkę Mam jeszcze drugą, ale nie wiem, czy ją kiedykolwiek wykończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.12.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Będzie przyjemny salonik Shuttersy i masz moje serce :wiggle:Masz już firmę, która je zrobi? Mam dwa kontakty, podrzucić? Akwarium nad kaloryferem nie jest dobrym pomysłem. wygląda w tym kącie trochę jak zaduszone. Ja bym je potraktowała jak obraz na ścianie. Co ze ścianą naprzeciw kanapy. Może zrób z akwarium pendant do tv - dość płaskie i tej samej wielkości. Wmontuj między półki biblioteki. To oczywiście rodzi konieczność blokowego zabudowania części ściany, ale efekt może być piękny. Jeszcze pomyśl o wykorzystaniu tego słupa przy stole, w którym od strony kuchni jest winiarka. Akwarium, zależnie od tego co ma w nim rosnąć i pływać, może być wysokie i wąskie, albo mocno panoramiczne. Wykorzystaj te możliwości. Prawdę mówiąc jak rozważałaś opcje biokominek – akwarium, myślałam, że myślisz o nich zamiennie w sensie miejsca. Inspiracje może niezbyt adekwatne do stylu salonu Twojej inwestorki, ale od czego w końcu wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.12.2013 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Pestko, Inwestorka nie chce robić takich podestów w prysznicu, nie chce też oczywiście wanny. Chciałaby, żeby podłoga w łazience była na jednym poziomie. Jeśli się nie da tak zrobić, to projekt ulegnie niewielkim zmianom. Ale oczywiście dziękuję Ci za inspiracje. Kto to wie? Może się przydadzą. Co do salonu, to wiedziałam, że Shuttersy na pewno Ci się spodobają. Namiary bardzo proszę, a masz jakieś na Wrocław? To by ułatwiło sprawę, bo mogłabym pojechać, zobaczyć pomacać. Jeszcze nic nie robiłam w tej sprawie. :no:Muszę dopiąć i wycenić kuchnię. Natomiast jeśli chodzi o akwarium, to też myślałam, żeby zabudować tak ścianę jak pokazałaś na inspiracjach, ale na tej ścianie z telewizorem nie ma aż tak dużo miejsca i wygląda to dość dziwnie i przytłaczająco. Poza tym zastanawiam się jak dostać się do takiego akwarium, żeby go np. wyczyścić. Podejrzewam, że kontrolowane jest przez komputer. Podobno można sobie coś takiego sprawić i wtedy akwarium jest bezobsługowe. Dowiadywałam się i koszt takiego komputera to 4 tysie. Próbuję znaleźć najtańsze rozwiązanie, bo kończą nam się finanse;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.12.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.12.2013 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Pięknie, ale zobacz na rzut, nie ma gdzie tego upchnąć http://foto2.m.onet.pl/_m/4fb33be22f1558543652750886a4be16,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts