Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

Madziu,

Myślę, że warto porozmawiać o tej bardziej ergonomicznej zmianie umieszczenia zlewu. Inwestorka na pewno doceni to w użytkowaniu. Argument o spadaniu czegoś z pieca jest nieco "naciągany". Z pewnością pamiętasz toczące się kiedyś dyskusje o pryskających kotletach ;), ale dotyczyło to pieca na wyspie. Poza tym rzadko siedzi się przy stole podczas gotowania. Gdy się zasiada, to zazwyczaj już wszystko jest ugotowane :). I kolejny argument na zmianę - można szybciej serwować posiłek bo wystarczy się odwrócić i podawać na talerze :).

Co do łazienki bez wc, to przede wszystkim bardzo podoba mi się Twoja praca w programie :). Meble, układ itd. super. Nie chwyciła mnie za serce jak pierwsza, ale dlatego, że jest chłodniejsza, choć ja też należę do fanek szarości :). Inwestorka sama z czasem zdecyduje czy chce ją ocieplić, czy właśnie w takiej czuje się najlepiej.

Akwarium to wyzwanie, ale nie my będziemy się nim zajmować :). Na pewno będzie oryginalną dekoracją. Twoje argumenty na nowe miejsce trafiają do mnie w pełnej rozciągłości. Jedyna wątpliwość dotyczy tego czy nie jest tam za wąsko na akwarium? Kompletnie się nie znam czy są jakieś wymagania / zasady w tym względzie, więc to tylko taka wątpliwość laika.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Pestko :)

To miejsce też brałam pod uwagę.Chciałam zmniejszyć na głębokość szuflady i wpasować tu ten zbiornik :yes: Ale to jest pod blatem, ciągle ktoś coś stawia i rybki nie mają spokoju, a poza tym akwarium będzie na wprost okna więc będzie odbijać się światło.

Zobacz jak wygląda w tej wnęce. Wnęka ma 100x30 cm

http://foto2.m.onet.pl/_m/c9c3a7732156f4defc04e93ed3b5b4a6,21,19,0.jpg

Dzięki Ewuś :hug:

W sumie wszystko przemawia za pozostawieniem tego zlewu w spokoju, czyli tak jak zaplanował to deweloper. Oprócz względów ergonomicznych są także względy finansowe. Trzeba by było przesuwać trochę wszystkie przyłącza:(

Na razie projekt jest w trakcie ustalania ale jestem dobrej myśli:D

Edytowane przez Magda 34

Cześć Dzustaa. Dawno się nie widziałyśmy :D

Wierzcie mi, że próbowałam już chyba wszystkiego. Z tym płaskim też i koło telewizora też :yes:

Proszę bardzo

http://foto1.m.onet.pl/_m/61113e6e1d5a2f4143052b5591c435d5,21,19,0.jpg

Akwarium koło tv mogłoby być pod warunkiem, że miałoby dokładnie tę samą wysokość co ekran. Będę mieć trochę wolnego po świętach to pogrzebię w Twoich projektach. Może coś jednak uda się z tym wymyślić.

W tej wnęce przy oknie nie byłoby źle, ale musiałoby być wyższe. Zaczęłabym je na wysokości podłokietnika kanapy i zrobiłabym kwadrat.

Nad kanapą – 3 jednakowej wielkości obrazy, przy czym środkowy to akwarium ;) Nie wiem, czy nie za nachalne. Może jakaś kompozycja z obrazów i między nimi akwarium. To spory kawał ściany.

Byłam przekonana patrząc na plan, że na końcu stołu jest zabudowa do sufitu :bash: A gdybyś zakończyła stół ścianką z akwarium (prostopadle do okna). Można było na nie patrzeć siedząc przy stole.

Z okazji Świat Bożego Narodzenia życzę wszystkim, którzy nie mają swoich dzienników, m.in. wojgocowi, Ślężance, rere, Dzuście, Pesteczce i wielu innym, którzy do mnie zaglądają magicznych świąt, zdrowia, pogody ducha, ciepła i radości oraz wszelkiej pomyślności w życiu prywatnych i zawodowym.

http://foto3.m.onet.pl/_m/c9da22c5fda6c03856431bfc10fadf33,10,19,0.jpg

Edytowane przez Magda 34

Magda, dziękuję za życzenia. Ja również, życzę Wam ciepłych, rodzinnych, magicznych Świąt :)

Wracając do akwarium, może jeśli klientka nie była dotychczas akwariowym pasjonatem, a jest osobą zapracowaną, rozważyłaby jakieś nowoczesne akwarium "bezrybkowe" z koralowcami, czy nie wiem co to jest, jako zabudowa w kuchni widoczna w całym salonie

Custom-3.2mt-Freshwater-African-Cichlid-Kitchen-Splash-back-Aquarium-with-star-fire-front-and-ba.jpg

Modern-Functional-Aquarium-Kitchen_004.jpg

Boże Narodzenie.jpg

Madziu z okazji Świąt życzę Wam, aby wszystkie plany,

nawet te wydające się abstrakcyjne udało się zrealizować.

Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne.

Zdrowia, które pomoże w ich realizacji.

Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym.

I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić.