Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrzarska rewolucja Magdy J.

Recommended Posts

bardzo ładna sypialnia :)

tylko ten TV...ale jak musi być....

Jeśli bieguny Eames'a nie są must be/have, to do końca stycznia na mesmetric jest obniżka 25% krzeseł VITRA i obejmuje modele DAW i DAR. Biegunów już nie. Ja się skusiłam :)

Magdo, widziałaś może te stoliki na żywo? Wyglądają bardzo fajnie. Szukam właśnie stolika i takie "grupowe też wchodzą w rachubę. Mam coś na oku, ale największy ma rozmiar 60x60, a ten Twój 92cm, więc całkiem przyzwoicie.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wcześniej wstawiałam u Magdy fotkę z zielonymi krzesełkami. Magdzie się chyba spodobały. To było jednak tylko zdjęcie z nie wiadomo jakimi krzesłami, więc teraz jak mi takie zielone żabcie wpadły, to wklejam z info. Zawsze to większy wybór

Ewo, teraz już za późno,:( także specjalnie, jeśli nie musisz, to nie rozpakowuj paczki. :no:Z ciekawości na pewno zobaczę, żeby wiedzieć na przyszłość jak wygląda ten Tarkett, ale to może być już ułożone u Ciebie na posadzce. Nawet będzie lepszy efekt. :)

Aaa... :) Umknęło mi, że podłoga już kupiona :). Oczywiście zrobię dla Ciebie zdjęcia podłogi jak już ją położymy. Niestety trochę to potrwa, bo będziemy robić to sami, ale już i tak bliżej niż dalej :D

Już nie mogę się doczekać tego jak będzie ostatecznie wyglądał salon, skoro były jeszcze zmiany :)

dziękuję idę zobaczyc to łóżeczko :p

Moje wyceny, obie bardzo podobne mnie załamały bo sobie wymyślilam do sypialni albo salonu ( mam takie same okna balkonowe)

Dostałam wycenę na wymiar 180 x 235 - na kwote 4650 za jedna x 2 okna plus montaż/transport jakies 1500 zł .

Niestety musze zrezygnować mimo wielkiej miłości do nich :sick:

Ivy, my mamy okna 264 x220 i 176 x210 za jedno prawie 7000, a z dugie ponad 4000 + koszt montażu i transport ponad 2000.

Drugą wycenę przemilczę.;)

bardzo ładna sypialnia :)

tylko ten TV...ale jak musi być....

Jeśli bieguny Eames'a nie są must be/have, to do końca stycznia na mesmetric jest obniżka 25% krzeseł VITRA i obejmuje modele DAW i DAR. Biegunów już nie. Ja się skusiłam :)

Magdo, widziałaś może te stoliki na żywo? Wyglądają bardzo fajnie. Szukam właśnie stolika i takie "grupowe też wchodzą w rachubę. Mam coś na oku, ale największy ma rozmiar 60x60, a ten Twój 92cm, więc całkiem przyzwoicie.

Dzieki Spireo. Ty to zawsze coś fajnego wyhaczysz.:)

Stolików na żywo nie widziałam, ale widziałam je na zdjęciach, na których były bardzo zbliżone. Wyglądały porządnie.

Wcześniej wstawiałam u Magdy fotkę z zielonymi krzesełkami. Magdzie się chyba spodobały. To było jednak tylko zdjęcie z nie wiadomo jakimi krzesłami, więc teraz jak mi takie zielone żabcie wpadły, to wklejam z info. Zawsze to większy wybór

Pestko, ostatecznie zostały te krzesła z wizualizacji. Podobno są super wygodne. Wiem to od Klientki. Siedziała na nich w którymś z banków.

Aaa... :) Umknęło mi, że podłoga już kupiona :). Oczywiście zrobię dla Ciebie zdjęcia podłogi jak już ją położymy. Niestety trochę to potrwa, bo będziemy robić to sami, ale już i tak bliżej niż dalej :D

Już nie mogę się doczekać tego jak będzie ostatecznie wyglądał salon, skoro były jeszcze zmiany :)

Ewo, poczekam cierpliwie. :yes:

Magda,

mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie:

prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum

Edyty E&K

dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484

Spireo, widziałam to palenisko na tej stronie. Bardzo fajne, ale jednak bałabym się to dać do mieszkania, bo jednak wydaje mi się tu za ciasno. Za duże niebezpieczeństwo pożaru. Ale na balkon to już prędzej. :yes:

Rany, ale miałam młynek ostatnio :mad:

Ale trochę przystopowało, bo okazało się że ściana, na której mają wisieć szafki kuchenne jest bardzo krzywa. Czekamy na tynkarzy. No i na elektryka.

Jutro tam jadę, bo podobno coś ruszyło w łazience :rolleyes: Ciekawość już mnie zżera.

Mam skończone i zwizualizowane wszystkie pomieszczenia. Zostały tylko do zaakceptowania przedpokój i garderoba. Kiedyś pisałam, że pokażę rzut mieszkania. No to w końcu skleciłam w całość.

Tak to wygląda ostatecznie:

http://foto1.m.onet.pl/_m/7554535cb711b8039a67a73006673441,21,19,0.jpg

Rozważałam jeszcze taka opcja z podziałem środkowego pokoju na dwa pomieszczenia. Od przedpokoju wchodziłoby się do garderoby, zaś od sypialni do mini gabinetu z biurkiem i regałem na książki. Inwestorce przypadła do gustu, odpadła jednak, bo brana jest pod uwagę sprzedaż mieszkania. :rolleyes: Taki układ wyklucza raczej 3 osobową rodzinę.

http://foto0.m.onet.pl/_m/dd8180507fd6d9e759c3888a0cb35b8c,21,19,0.jpg

Może jutro będzie coś wiadomo w garderobą to pokażę, ale jak widać na rzucie, nie ma tu praktycznie nic oprócz szaf. ;)

Edytowane przez Magda 34

Trzymam kciuki za poprawki i równanie ściany w kuchni. Podoba mi się Twój pomysł podziału przestrzeni, ale racją jest, że dla rodziny z aspiracjami prokreacyjnymi układ pierwszy jest lepszy :yes: Wszystko zależy jak długo Twoja Inwestorka chce tam mieszkać (i nie planować dzieci :)). Zakładam, że jednak trochę pomieszka. Nowi właściciele za parę lat i tak będą robić remont, a wtedy mogą dostać gratis Twój powyższy plan przestawienia ścian i wyczarowania pokoju dla ich pociech(y) :D

nie wiem, czy to technicznie możliwe, ale na miejscu inwestorki najchętniej wolałabym mieć wejście do garderoby od sypialni a nie z korytarza. Pokój duży, więc i tak można byłoby wstawić tam miejsce do pracy(jeśli takowe jest potrzebne). Gdyby można było szaleć ze ściankami, to cała ściana mogłaby być rozsuwana i tworzyć jedną przestrzeń z sypialnią.

Też o tym myślałam, żeby z sypialni wchodziło się do garderoby, ale brałam pod uwagę również to, że goście tez bedą tam wieszać swoje rzeczy i wchodzenie przez sypialnie nie byłoby komfortowe. :rolleyes: W każdym razie pomysł z podziałem pokoju upadł i zostawiłyśmy ścianki w spokoju. Będzie tam duża garderoba. Miał tam też stać rower, ale okazało się, że będzie stał gdzie indziej.

Byłam tam dzisiaj. Łazienka jest najbardziej zaawansowanym pomieszczeniem. Jutro ma przyjechać szklarz, żeby uzgodnić z kafelkarzem wielkość szyby prysznicowej.

Zamówione tez została cegielka na ścianę w sypialni. Podobno z zaprawą to ponad 1.5 tony :o

Zamówione tez została cegielka na ścianę w sypialni. Podobno z zaprawą to ponad 1.5 tony :o

niestety cegielka waży ;-) mojej bylo jakies 350-400 kg ale to tylko 10 m2 i bez zaprawy :-) pokazuje to ogólnie jakie ilości wagowo wieszamy/kładziemy na ściany i podlogi. Dobrze, że to nie kamienica z drewnianym stropem bo mogło by nie wytrzymać ;-)

Waży ta cegła, oj waży i to tylko na 8 m2:D

Wniesienie tego to faktycznie kosmos. Na szczęście jest winda i pierwsze piętro. Pewnie wrzucą to na jakiś wózek, tak jak było z kaflami do łazienki, które ważyły 750 kg.

"Pierniczę" się teraz z garderobą, bo odpadł rower i mam do zagospodarowania całą ścianę.

Zaczęłam kombinować coś z fashion i znalazłam coś

fantastycznego. Zobaczcie ten plakat. Ma wymiary 120x160 cm. Podoba Wam się ?:rolleyes:

http://www.parisposters.com/images/posters/large/FAS/FAS_176-l-impermeable-moderne-c-est-blizzand-red-raincoat-for-audrey-hepburn-gruau-rene.jpg

Postanowiłam napisać z zapytaniem o cenę i właśnie dostałam odpowiedź. Czterocyfrowa liczba w $:jawdrop:

A tak w ogóle to reszta też ekstra. :D http://www.parisposters.com/

Pewnie, że się podoba :yes:, tylko jak zwykle... ten drobny szkopuł cenowy...

Może TUTAJ coś znajdziesz :). Są niestety mniejsze, ale za to do zobaczenia i osobistego odbioru we W-u. Do tego cena tylko dwucyfrowa w PLN :D