Magda 34 27.06.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Słuchajcie, dzisiaj wywaliłam tutaj tak długiego posta, rysunki, opisy. I chciałam jeszcze dodać jedno zdjęcie i wszystko mi zniknęło. No zła jestem jak nie wiem. Teraz jeszcze raz piszę, ale w wordzie i zaraz Wam pokaże to mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 27.06.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Poka poka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 27.06.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Cyknę fotkę, ale muszę aparat wyciągnąć. Taka piękność zasługuje na profesjonalną sesję jak dla mnie jest doskonała:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.06.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Cyknę fotkę, ale muszę aparat wyciągnąć. Taka piękność zasługuje na profesjonalną sesję jak dla mnie jest doskonała:rolleyes: jesssu ale zazdroszczę to takie moje marzenie do spelnienia....kiedyś tam kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 27.06.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.06.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) dawaj Magda:yes:, choć ja rodzaj męski:lol2:to tez pomoge Sorki Wotku, zapomniałam, że mam tutaj rodzynka:D Pomagaj:yes: czekamy Cześć andariel Miło Cię widzieć. To jeszcze raz. Tym razem napisałam w Wordzie:D Pokaże Wam najpierw rzuty, żeby było lepiej widać rozkład. Mieszkanie jest usytuowane na 4 piętrze od strony południowej, więc slońce operuje tam cały dzień aż do zachodu. Wysokość pomieszczeń 300 cm. Właściwie to gdzie się ten telewizor nie postawi to będzie źle widać i trzeba zasłaniać okna. Mieszkanie planuję jakby pod siebie, biorąc pod uwagę tylko moje priorytety. Chciałabym, żeby było przestrzennie, były szafy, miejsce na książki, których mam już sporo i telewizor. Układu pomieszczeń nie chcę już zmieniać, zresztą było głosowanie na FB i ta wersja wypadła jako optymalna, ponieważ sypialnia jest z oknem. No i teraz mam dwie koncepcje. Pierwsza zakłada, że sofa stoi przodem do kuchni, a TV jest zaraz przy wejściu po lewej stronie. Wady tego układu to: 1. z sofy mamy widok na kuchnię, i na tej ścianie przy wejściu jest taki uskok kominowy. Niedobrze to wygląda i chyba najlepiej byłoby zlicować go ze ścianą. Ja zakreskowałam ten kawałek. Wtedy koło TV można zrobić półki na książki, a szafy wstawić w sypialni. I tu znowu wada, bo to trochę daleko do tych szaf. http://foto0.m.onet.pl/_m/ce331d874358d0655ddac887106e5110,21,19,3.jpg A tutaj widac jak to wygląda http://foto3.m.onet.pl/_m/9060d8d753cba497a4e5da9ac45079e3,21,19,0.jpg Druga opcja to sofa stoi tyłem do wejścia, a TV jest na ścianie pomiędzy częścią dzienną a sypialnią. Wtedy za kanapą szafy. Nawet 5 modułów po 60 cm, a książki w sypialni. Albo odwrotnie za kanapą książki a w sypialni szafy, ale tylko 3 moduły po 60 cm. Dla mnie trochę mało tych szaf, a nie ma już miejsca na dodatkowe. Tutaj jakby mniej wad. http://foto0.m.onet.pl/_m/2acf74131c046968ebe1538b60a6f24c,21,19,3.jpg Żeby lepiej to zobaczyć to zrobiłam przekroje ścian. Nie skończyłam wszystkiego, ale już widać kolory. Lampy są przykładowe. Można zmieniać. Krzesła chyba wstawię Tolixy? Może w jakimś kolorze? Żółty? Czerwony? http://foto3.m.onet.pl/_m/75de05b19edad54ecb7cc9336ef0df0b,21,19,0.jpg Przy suficie i przy podłodze są listwy 15 cm. Będą też tak nachodziły na sufit. W oknach są białe okiennice, ale nie miałam już siły tego robić. Pokaże Wam na wizce. Tutaj okiennice http://foto1.m.onet.pl/_m/b6a20ac7432c2d50bfad4871dec16521,21,19,0.jpg Dziękuję za uwagę. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jakby to określiła Elfir - ASCETYCZNE WNĘTRZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.06.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jakby to określiła Elfir - ASCETYCZNE WNĘTRZA One teraz są ascetyczne, bo nie tu nie ma połowy rzeczy, ale zobaczysz, jak będzie zagracone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.06.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Magda, zaglądam do Ciebie regularnie, ale jakoś nie za często mam coś "mądrego"do powiedzenia, tym razem jednak mój wewnętrzny głos nie daje mi spokoju Wiem, że pytanie dotyczyło telewizora, ale ja nie mogę "wyjść" z sypialni, bo widzę siebie budzącą się rano i pierwszy widok na prciwko to ściana. Mnie by to przytlaczalo, a z kolei z boków przejścia, więc wrażenie spania w korytarzu. Czy to miałoby by być mieszkanie dla singla, czy pary? Przy takim układzie i ilości sprzętów to ani tak, ani tak. Dla mnie generalni baaaardzo brakuje miejsca na przechowywanie "gospodarstwa" czyli mop, deska do prasowania, walizki, pościel itd itp. Przepraszam, ze nie na temat, potraktuj to proszę jako głos potencjalnego, marudzacego kupca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Problem to schowki na to czego nie potrzebujemy na co dzień, a co musimy mieć. Obniżenie sufitów w korytarzu i nad łóżkiem pozwoliłoby te schowki uzyskać. Wtedy nawet mniejsza szafa kosztem biblioteki byłaby wystarczająca. Można stosować wymianę garderoby jesień-zima / wiosna-lato. Jest gdzie schować narty i coś większego także Biblioteka może wisieć na ścianie nad kanapą. Dzięki temu da się dołożyć 2 moduły szafowe. Jeśli to co zrobiłam z ustawieniem kuchni i stołu (mógłby być rozkładany) podoba Ci się i jest możliwe do realizacji, przy wejściu do pokoju zyskujesz miejsce na szafy, w których można trzymać okrycia zewnętrzne i buty. Wpadł mi w oko ostatnio katalog włoskiej firmy Caesar z pięknymi kuchniami, a tam takie rozwiązanie stołu (kuchnia Cloe): Sorry, Magda za grzebanie w projekcie, ale może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.06.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Pestuś oooooo stół prawie tak samo jak ja wykombinowałam u siebie tylko bez nóg sam blat opierający się o szafki jak się uda Magda łóżko na podeście można dać i wtedy ma się dodatkowe wysuwane szuflady spod łóżka schowków nigdy za wiele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witam się u Ciebie Magdo, bo ileż można z ukrycia podglądać? Może nie będę sypać świetnymi pomysłami, ale gwarantuję szczery aplauz A Pestce powiem to, co uważam, odkąd jestem na FM i zawsze chciałam powiedzieć: jesteś genialna!! http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Witaj Tomkowa. Miło, że mnie tak chwalisz, ale aż mi głupio, bo tutaj, to Magda jest górą na pewno A ja tylko większość życia mieszkałam w małych przestrzeniach i mam chyba głęboko zakodowanie, że wszędzie da się wykroić szafę lub schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 ja też się witam przyznaję bez bicia, że też podglądam podoba mi się to ustawienie, choć wtedy stół już nie jest niestety mobilny... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=267697&d=1403957329 ale przyniosłam coś z blogu Kasi B. (nie wiem czy znasz ) tam ponad 150 urządzonych kawalerek http://4.bp.blogspot.com/-L9KGj8m9R7s/U6kZAF2NgvI/AAAAAAAAHuo/nuAAHDgKsIc/s1600/3.jpg telewizor nie zawsze musi wisieć reszta wnętrza tu: http://kaskab.blogspot.com/ pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 28.06.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 dla mnie dziwne i nieprzyjemne byłoby siedzenie tyłem do wejścia dlatego wybieram opcję: http://ta2.com.pl/fm/mj/mj.jpg na rys zaznaczyłam dwie szyby, które broniłyby prywatności. Mogłyby wchodzić w środek,. Lubię takie piaskowane szkło. Opcja fajna gdy przychodzą goście lub partner pracuje/ogląda tv a Ty chcesz spać. Otwarta przestrzeń jest taka nowoczesna, minimalistyczna ale przy więcej niż jednej osobie praktyczniejsze moglo by sięokazać takie rozwiązanie. Również można by spróbować ustawić łóżko w rogu przy oknach, zabudować ściankę do okien - wtedy robią się prawie dwa pokoje ale jednak otwarte. Ale Twój układ bardzo fajny i daje wrażenie przestrzeni mimo 2 pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.06.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Magda, zaglądam do Ciebie regularnie, ale jakoś nie za często mam coś "mądrego"do powiedzenia, tym razem jednak mój wewnętrzny głos nie daje mi spokoju Wiem, że pytanie dotyczyło telewizora, ale ja nie mogę "wyjść" z sypialni, bo widzę siebie budzącą się rano i pierwszy widok na prciwko to ściana. Mnie by to przytlaczalo, a z kolei z boków przejścia, więc wrażenie spania w korytarzu. Czy to miałoby by być mieszkanie dla singla, czy pary? Przy takim układzie i ilości sprzętów to ani tak, ani tak. Dla mnie generalni baaaardzo brakuje miejsca na przechowywanie "gospodarstwa" czyli mop, deska do prasowania, walizki, pościel itd itp. Przepraszam, ze nie na temat, potraktuj to proszę jako głos potencjalnego, marudzacego kupca:D Cześć mamiku Daaawno Cię nie widziałam. Myślałam, że już nie wpadasz na forum. Fajnie, że się odezwałaś i dzięki za opinię. Powiem Ci, że ta ścianka jakoś w ogóle nie stanowiła dla mnie problemu:no: Chciałam uzyskać przestrzeń, ale jednak zakryć łóżko od wejścia. I takie rozwiązanie mnie przekonało. Były takie opcje, że sypiania była w zupełnie innym pomieszczeniu, ale byłaby bez okna. Zmieściła się wtedy nawet garderoba. Masz tutaj porównanie No ale w drodze kompromisu wybrałam wersję sypialnia za ścianką. Ten projekt jest skierowany do singla albo bezdzietnej, młodej pary. Ponieważ nie mam konkretnego Inwestora, który miałby konkretne oczekiwania, to robię to pod siebie. Też mi się wydawało, że jest mało miejsca na przechowywanie, ale spojrzałam na to, co teraz mam w domu, a mam jedną szafę 180 cm szer. i jedną szafę na przedpokoju 80 cm szer. i się w tym mieszczę. Mam też jaką małą wnękę na licznik gazowy i po zabudowaniu mieści się tam odkurzacz i mop. Z wiadra nie korzystam. Minimalista ze mnie pod względem posiadanych rzeczy. Także na tym projekcie szafa 180 cm to jednak dla mnie za mało, ale już 300 cm to dużo, tym bardziej, że tutaj jest mieszkanie wyższe od tego mojego o 40 cm. To dodatkowe kartony na duperele. Co do środków czystości i mopa to w łazience jest taka wnęka przy ścianie nośnej i tam można trzymać wszystkie szczotki, mopy. Chcę jeszcze wyjaśnić, że teraz układ tego mieszkania jest inny i nadaje się dla pary z dzieckiem. Są dwa oddzielne pokoje z dwoma oknami. Z tego długiego korytarza wchodzi się do kuchni, a z kuchni do tych dwóch pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.06.2014 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Problem to schowki na to czego nie potrzebujemy na co dzień, a co musimy mieć. Obniżenie sufitów w korytarzu i nad łóżkiem pozwoliłoby te schowki uzyskać. Wtedy nawet mniejsza szafa kosztem biblioteki byłaby wystarczająca. Można stosować wymianę garderoby jesień-zima / wiosna-lato. Jest gdzie schować narty i coś większego także Biblioteka może wisieć na ścianie nad kanapą. Dzięki temu da się dołożyć 2 moduły szafowe. Jeśli to co zrobiłam z ustawieniem kuchni i stołu (mógłby być rozkładany) podoba Ci się i jest możliwe do realizacji, przy wejściu do pokoju zyskujesz miejsce na szafy, w których można trzymać okrycia zewnętrzne i buty. Wpadł mi w oko ostatnio katalog włoskiej firmy Caesar z pięknymi kuchniami, a tam takie rozwiązanie stołu (kuchnia Cloe): [ATTACH=CONFIG]267696[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]267694[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]267697[/ATTACH] Sorry, Magda za grzebanie w projekcie, ale może się przyda Pestuś, Ty sobie dziergaj przy tym projekcie jak chcesz Myślę, że Ty już mnie trochę znasz i wiesz, że ja ten projekt to już przemęczyłam wzdłuż i wszerz. I jak fajny jest Twój pomysł z tym stołem, to niestety nie może być zrealizowany, :no:ponieważ okno jest niżej niż blat roboczy o jakieś 10 cm. Jeśli tak zawinę blat to nie otworzę okna, żeby je umyć, a wierz mi okna są na wysokość dość duże bo mają 180 cm. Druga rzecz to umieściłam wszystkie sprzęty w tej kuchni łącznie z pralką i przy Twojej koncepcji miałabym za mało szafek. Zauważcie, że ja zrezygnowałam z szafek górnych. Wiem, że w małych mieszkaniach miejsca na schowki sa wskazane i wierz mi teraz w mieszkaniu tak jest, że jest obniżona cała powierzchnia nad przedpokojem i tam jest taki pawlacz, do którego wchodzi się po drabinie. Kiedyś, jaki mieszkaliśmy tam w czwórkę i gromadziło się wszystko, to to było świetne rozwiązanie. Teraz moja mama jest już tylko z babcią i wszystko z stamtąd wyrzuca: kołdry jakieś, garnki, talerze, choinkę i pawlacz jest juz prawie pusty. Także nie zgadzam się na obniżanie sufitów, nie, nie nie...:Dtym bardziej, że właśnie ta wysokość jest dla mnie najbardziej cenna w tym mieszkaniu. Pamiętam jak jakiś czas temu poszliśmy z mężem na prezentację mieszkania w nowo wybudowanym apartamentowcu. Ceny. Przegięcie. Bo choć lokalizacja nie najgorsza to jednak są we Wrocławiu lepsze. Pytam się gościa, który nas oprowadzał, czemu tak drogo, a on mi na to, że jednym z atutów jest wysokość tego apartamentu czyli 3m. Pestuś oooooo stół prawie tak samo jak ja wykombinowałam u siebie tylko bez nóg sam blat opierający się o szafki jak się uda Magda łóżko na podeście można dać i wtedy ma się dodatkowe wysuwane szuflady spod łóżka schowków nigdy za wiele! Karolina, ja raczej myślę, żeby łózko zrobić ze schowkiem. Teraz tak mam i to się dobrze sprawdza. Dzięki za głos:D Witam się u Ciebie Magdo, bo ileż można z ukrycia podglądać? Może nie będę sypać świetnymi pomysłami, ale gwarantuję szczery aplauz A Pestce powiem to, co uważam, odkąd jestem na FM i zawsze chciałam powiedzieć: jesteś genialna!! http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif Tomkowa, cześć fajnie, że się ujawniacie Oj, a ja sądziłam, że to ja jestem taka WOW. No trudno, będę się bardziej starać Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Tomkowa, cześć fajnie, że się ujawniacie Oj, a ja sądziłam, że to ja jestem taka WOW. No trudno, będę się bardziej starać Jesteś WOW, jesteś bez dwóch zdań Ale z Pestką, rozumiesz, to był wewnętrzny przymus, inaczej bym pewnie pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Wiem, że Ty zanim coś pokażesz to projekt przewracasz na nice ale musiałam popsocić, bo a nóż tym razem coś pominęłaś Tę część blatu pod oknem niezbyt dokładnie wrysowałam. Powinien być odsunięty od ściany, tak by można było otworzyć to okno A jak podobają Ci się projekty Caesar? Mają taką jedną kuchnię - naturalny dąb na frontach, blaty jak cement i szare ściany. Kapitalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.06.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Madziu, a jakie wymiary mają główne ściany? Rozumiem, że kuchnia musi być tu, gdzie jest? Nie da się przenieść mediów na ścianę kominową? Dumam od rana (bo dzieć zaspał ) i brakuje mi danych - na razie jest tak, jak mówisz - czego by nie przesunąć, to jest to kosztem czegoś innego). Stół musi być? Wyspa niet? Ale ze mnie pomocnik - zamiast coś podpowiedzieć, mam stos pytań Zastanawiam się, czy kuchnia nie mogła by być mniejsza.. Wydumałam coś takiego (nie znam długości ścian, więc mam nadzieję, że da się to tak pomieścić) No i zostaje kwestia mediów - czy da się zrobić wodę w jakiś wymuszony sposób (moja znajoma tak miała w mieszkaniu). http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bca9a70eb7e.jpg lub: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/976a8a9585c9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4563957739f8.jpg Mam nadzieję, że się nie gniewasz, że tyle pozmieniałam - to tylko luźne koncepcje - wcale nie mówię, że dobra - tylko inna. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts