Magda 34 29.06.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Chloe, oczywiście, że się nie gniewam:) Niestety, kuchnia musi być na tej ścianie ze względu na piony. Do tego w łazience nad wc wisi piec dwufuncyjny, od którego rozprowadzone są rury do kuchenki gazowej w kuchni, ciepłej wody w łazience i kuchni i do grzejników, które są pod oknami w pokojach i w łazience. Także na całej długości tej ściany, gdzie jest kuchnia "lecą" rury. U babci w pokoju te rury idą przy podłodze. Teraz układ mieszkania jest podobny do tego Twojego ostatniego. Pozwoliłam sobie jeszcze go poprawić, tak jak jest faktycznie. Zaznaczyłam piony i kominy. Wc i łazienka są teraz osobno. Taki układ jest bardzo dobry dla rodziny. Jeśli komuś nie przeszkadza ciemna kuchnia to jak najbardziej. I w takim układzie to mieszkanie będzie sprzedawane. Ja po prostu kombinuje z kolejnym układem:Dhttp://foto1.m.onet.pl/_m/4df4c8aaa9c5f55ea631771b4c940ac9,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.06.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Hehe, nie wiedziałam, że tak to wyglądało;) No to jeszcze kilka słów - gdybym miała zamieszkać w tym mieszkaniu, zrobiłabym wyspę. Widziałam kiedyś w inspiracjach wyspę (taką niską 75 cm h), na którą była zaprojektowana nakładka - jednym ruchem można było zrobić stół dla 6 osób. Oczywiście dotyczyłoby to opcji dla singla lub 2 młodych osób. Fajnie tak sobie pogdybać u kogoś (u siebie mam chwilowy odwrót przesytowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.06.2014 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Wiem, że Ty zanim coś pokażesz to projekt przewracasz na nice ale musiałam popsocić, bo a nóż tym razem coś pominęłaś Tę część blatu pod oknem niezbyt dokładnie wrysowałam. Powinien być odsunięty od ściany, tak by można było otworzyć to okno A jak podobają Ci się projekty Caesar? Mają taką jedną kuchnię - naturalny dąb na frontach, blaty jak cement i szare ściany. Kapitalne Te kuchnie są śliczne. Prawie wszystkie mi się podobają. Mówisz o tej ? http://cesar.it/wp-content/uploads/2014/02/0044_13-691x440.jpg http://cesar.it/en/cucine/cloe/eco-cemento-scuro-rovere-nodato-natural/ Widziałam kilka tych kuchni u nas w Domarze na Braniborskiej. Mieli tam m.in.taka kuchnię z orzecha i blatem z granitu płomieniowanego. Jakość pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.06.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Te kuchnie są śliczne. Prawie wszystkie mi się podobają. Mówisz o tej ? http://cesar.it/wp-content/uploads/2014/02/0044_13-691x440.jpg http://cesar.it/en/cucine/cloe/eco-cemento-scuro-rovere-nodato-natural/ Widziałam kilka tych kuchni u nas w Domarze na Braniborskiej. Mieli tam m.in.taka kuchnię z orzecha i blatem z granitu płomieniowanego. Jakość pierwsza klasa. O kurcze! Dlaczego trafiłam tutaj tak późno . Lepiej późno niż wcale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.06.2014 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) ja też się witam przyznaję bez bicia, że też podglądam przyniosłam coś z blogu Kasi B. (nie wiem czy znasz ) tam ponad 150 urządzonych kawalerek http://4.bp.blogspot.com/-L9KGj8m9R7s/U6kZAF2NgvI/AAAAAAAAHuo/nuAAHDgKsIc/s1600/3.jpg telewizor nie zawsze musi wisieć reszta wnętrza tu: http://kaskab.blogspot.com/ pozdrawiam serdecznie Cześć Catti. Nie miałam okazji być na tym blogu Kasi B, ale faktycznie fajne inspiracje do małych mieszkań. Masz rację, telewizor wcale nie musi wisieć. U mnie nie wisi, tylko jest oparty o ścianę. Ale chyba tego nie widać na tych przekrojach. To ten http://www.hdtv.com.pl/forum/t/97115/004_P1530340.JPG dla mnie dziwne i nieprzyjemne byłoby siedzenie tyłem do wejścia dlatego wybieram opcję: http://ta2.com.pl/fm/mj/mj.jpg na rys zaznaczyłam dwie szyby, które broniłyby prywatności. Mogłyby wchodzić w środek,. Lubię takie piaskowane szkło. Opcja fajna gdy przychodzą goście lub partner pracuje/ogląda tv a Ty chcesz spać. Otwarta przestrzeń jest taka nowoczesna, minimalistyczna ale przy więcej niż jednej osobie praktyczniejsze mogło by się okazać takie rozwiązanie. Również można by spróbować ustawić łóżko w rogu przy oknach, zabudować ściankę do okien - wtedy robią się prawie dwa pokoje ale jednak otwarte. Ale Twój układ bardzo fajny i daje wrażenie przestrzeni mimo 2 pokoi. andariel, bardzo lubię takie przestrzenie. Ale wiadomo, jeśli byłoby to mieszkanie dla 4 osób to trzeba je zaaranżować zupełnie inaczej i przestrzeń się kurczy. Pomysł z szybami mi się podoba, też o tym myślałam, ale tam u góry są listwy przysufitowe i ta szyba nie będzie dochodzić do ściany. Trzeba by było zrobić zwykły otwór drzwiowy. Musze to jeszcze sprawdzić. Dzięki za głos, To siedzenie tyłem do wejścia też jest dla mnie mało komfortowe, I co tu wybrać??? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 29.06.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Bardzo podoba mi się ten układ: http://foto0.m.onet.pl/_m/ce331d874358d0655ddac887106e5110,21,19,3.jpg Otwarta przestrzeń, niewymuszony i elegancki Podkreśla walory wysokości pomieszczeń Dla dwóch osób lub jednej - bardzo funkcjonalny Kuchnia duża, ale nie zagracona - i jeśli zmieściły się tam również wszystkie sprzęty "łazienkowe", to super Co do telewizora - powiesiłabym go albo na środku - na jakiejś obudowie, albo zostawiła jak jest, a nad szafką po drugiej stronie pionu powiesiłąbym jakąś białą ażurową biblioteczkę. Co do szaf - my jesteśmy dwójką z dwoma kotami Teraz mamy dwie szafy: dwumetrową w sypialni oraz chyba metrową w przedpokoju - na kurtki buty itp. I jest to ilość wystarczająca, jeśli nie lubi się trzymać przydasi W nowym mieszkaniu planujemy szafę 233 cm - i tyle - dojdzie schowek pod łóżkiem, szafa na pralkę i suszarkę w łazience, gdzie pójdą rzeczy pralniowe, pościel do schowka pod łózkiem - wystarczy Tak więc do tak zaprojektowanego mieszkania weszłabym z marszu i byłoby OK (może kanapa zbyt mała, ale to już nasze osobnicze wymaganie - nie każdy potrzebuje i nie każdemu podoba się duża). Z kolei drugi układ nie z bardzo by mi leżał ze względu na stojącą tyłem do wejścia kanapę - już zasady feng-shui mówią, że wtedy człowiek źle wypoczywa. Jak dla mnie układ 1 Dodałabym tylko trochę zieleni - i mogę się pakować i przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 29.06.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Cześć Catti. Nie miałam okazji być na tym blogu Kasi B, ale faktycznie fajne inspiracje do małych mieszkań. Masz rację, telewizor wcale nie musi wisieć. U mnie nie wisi, tylko jest oparty o ścianę. no właśnie czyli w dalszym ciągu potrzebuje ściany do podparcia chciałam ci pokazać, że może stać pod oknem dlatego wkleiłam to zdjęcie (jako luźną propozycję oczywiście...) blog wart jest odwiedzenia... szczególnie dla tych, którzy muszą urządzić niewielkie mieszkanie... ale twój patent na telewizor bardzo fajny Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 29.06.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Magda - zaglądam oczywiście, szczególnie do "rewolucji..." - lektura obowiązowa, super wątek niestety (jak chyba większości) praca zjada mi energię życiową i po prostu nie mam siły na aktywność po pracy a mieszkanie - wysokość 3m to faktycznie duży plus, sypialnia z oknem - bezcenne wg mnie propozycja z garderobą była fajna, może taki mix byłby do przyjęcia? granatowe - garderoba dostępna z sypialni, zielone - kanapa i tv,czerwone - ksiąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.06.2014 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Hehe, nie wiedziałam, że tak to wyglądało;) No to jeszcze kilka słów - gdybym miała zamieszkać w tym mieszkaniu, zrobiłabym wyspę. Widziałam kiedyś w inspiracjach wyspę (taką niską 75 cm h), na którą była zaprojektowana nakładka - jednym ruchem można było zrobić stół dla 6 osób. Oczywiście dotyczyłoby to opcji dla singla lub 2 młodych osób. Fajnie tak sobie pogdybać u kogoś (u siebie mam chwilowy odwrót przesytowy). Chloe, tam na wyspę jest trochę za mało miejsca. Już kombinowałam. Ten stół na rzucie ma 160x95 cm. I tak dla małej mi priorytetem jest sofa w U to dla mnie ważny jest ten stół. Mógłby być nawet większy. Mnie się marzy stół, bo teraz nie mam. O kurde, wiem, że jestem okropna, ale naprawdę od września sobie to wszystko planuję Dziewczyny, ja wszystkie wasze sugestie biorę pod uwagę. To mnie tylko utwierdza, że idę w dobrym kierunku, albo że coś trzeba zmienić. Taka burza mózgów uratowała mnie przecież przed słupkiem w kuchni. I wiem, że łatwo się mówi i doradza, jak się nie widzi wnętrza, a poza tym każdy ma inne priorytety. O kurcze! Dlaczego trafiłam tutaj tak późno . Lepiej późno niż wcale . Ilona, wpadaj częściej. A jak już jesteś, to przypomniało mi się, że kiedyś na blogu zastanawiałaś się dlaczego Twojego młodego tak ciągnie do "buł". Teraz jestem w trakcie czytania książki o szkodliwości spożywania pszenicy. Nie mam celiakii i mogę jeść pszeniczne produkty, ale to co przeczytałam to mnie przeraziło. Od miesiąca ograniczyłam spożycie chleba i wszelkich wypieków i powiem Ci, że o wiele lepiej się czuję. A zawsze miałam problemy z jelitami. Czy wiecie, że pszenica, którą teraz spożywamy jest tak zmodyfikowana, że już w ogóle nie jest pszenicą sprzed roku 50 XX wieku? Autor podaje taki sugestywny przykład człowieka i szympansa. Różnimy się tylko 1 parą chromosomów, a jaka jest między nami różnica. Tymczasem różnica pomiędzy pszenicą sprzed roku 50-tego, a teraźniejszą to jeszcze raz tyle chromosomów. Ale do czego zmierzam. Do tego, że pszenica jest uzależniająca. Sprawiają to białka gliadynowe, które powodują, że "produkty pszenne, takie jak biały i razowy chleb, muffinki są uzależniające-rodzą potrzebę, żeby jeść ich więcej i więcej...Gliadyna jest bowiem opiatem, z własną postacią euforii i bardzo swoistym zespołem głodu narkotycznego pojawiającego się po zaprzestaniu konsumpcji pszenicy" (cyt. z książki ) Może coś w tym jest i dlatego dzieci tak lubią te buły Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 29.06.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 No nie, czyli moja miłość do białego pieczywa to kolejne uzależnienie Każdy projektuje przestrzeń pod siebie Bo każdy z nas ma inne priorytety - nie ma więc jednego, słusznego rozwiazania. I dlatego świat jest piękny Tak myślę, że czasem takie zdania należy wypowiadać głośno, bo niby wszyscy to wiemy, ale ze stosowaniem istnieją miejscowe problemy Rozumiem Cię ze stołem, ponieważ teraz też go nie posiadam. To jest mój drugi priorytet - posiadać stół. Dlatego nasz salon wygląda jak wygląda - spełnia nasze wymagania Marzymy o zjedzeniu posiłku siedząc przy sole, na wysokich krzesełkach, a nie przy ławie, siedząc na sofie i często gęsto trzymając talerz na kolanach - a wszystko przez to, że zrobiliśmy wyspę z podwyższanymi stołkami barowymi, z których niewygodnie nam się korzysta Madziu, jeśli projekt ma być dodatkową zachętą dla kupującego, to warto byłoby wycenić go w przykładowych materiałach Oczywiście, jeśli wycena byłaby zachęcająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.06.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Tak, Magda, to właśnie ta kuchnia Miałam Ci wysłać kilka fotek z ciekawymi rozwiązaniami kuchennymi, ale dopiero teraz mam chwilkę. Nie powiększam, bo tak widać po kliknięciu skąd kuchnia jest Edytowane 30 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Magda, ja sama zauważyłam, że jak zacznę jeść świeżą, białą bułkę, to muszę ją skończyć, bo ślina cieknie . U dzieci dochodzi jeszcze kwestia ząbkowania (taka buła ma idealną twardość, żeby dziąsełka pomasować). No nic, ograniczamy i teraz ewentualnie tylko na śniadanie, bo też mnie dobija, że to w sumie puste kalorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 [ATTACH=CONFIG]268036[/ATTACH] dziewczyny (i chłopacy), wiecie może, co to są za krzesła na tym zdjęciu? są piękne, a noszę się z zamiarem wymiany w jadalni, więc może akurat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.07.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Niestety, nie widziałam. Jakbym coś znalazła to dam Ci znaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.07.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Tak się wkręciłam w ten kamieniczny projekt, że znowu przepadłam. Dzięki za wszystkie Wasze uwagi i wersje. :hug:Ostatecznie zdecydowałam się na kanapę tyłem do wejścia. Większa szafa przy wejściu wydała mi się bardziej praktyczna i to przeważyło. Pomału powstaje wizja tego wnętrza. http://foto3.m.onet.pl/_m/0482a334e4dd40badeed45ea8c15c2cf,21,19,0.jpg Dla tych, którzy do mnie zaglądają zostawiam pyszna tartę, do której przymierzałam się chyba od tygodnia, ale ciągle nie było czasu. http://foto1.m.onet.pl/_m/6f730d39f479d03973594770b8fd1725,21,19,0.jpg Do zrobienia tej tarty zainspirowała mnie Ilona, ale nie byłabym sobą gdybym trochę nie poeksperymentowała. A że mam fazę na bezpszeniczne jedzenie to spód z ciastek zastąpiłam bakaliami. Edytowane 20 Lipca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 18.07.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 pięknie będzie! Tarta... umieram z głodu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.07.2014 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Andzia, dopiero ją testowałam i zdjęcia były takie na szybko więc nie dawałam przepisu na blogu. Ale podaje tutaj Składniki: szklanka (300 ml) bakalii (orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, migdały itp.) szklanka (300 ml) suszonych daktyli szczypta soli 500 ml serka mascarpone 400 ml śmietanki 36% 2 łyżeczki drobnego cukru lub 4 krople stewii w płynie 500 g dowolnych sezonowych owoców forma na tartę 24 cm Przygotowanie: Wszystkie bakalie wraz z daktylami i solą blendujemy, a następnie wykładamy tą masą spód i brzegi formy dociskając łyżką tak, żeby orzechy były dobrze zbite i sklejone. Do miski dajemy serek, śmietankę i cukier (można też dodać 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, ale to opcjonalnie) i miksujemy na najniższych obrotach, żeby wszystko się połączyło. Masę wykładamy na orzechowy spód, ozdabiamy owocami i wstawiamy na jakąś godzinę do lodówki. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Masę można spokojnie zrobić z połowy składników, ale wtedy, wiadomo, będzie niższa. Ale tez mniej kaloryczna Edytowane 18 Lipca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 18.07.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Nawet nie wiesz jak dziś marzę o posiadaniu kuchni....... Może jeszcze z tydzień, dwa, moze 3.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.07.2014 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 No właśnie od Ciebie wracam. Ciekawie będzie, tylko czemu tak mało zdjęć. A ciasto to Ty sobie możesz nawet w pokoju ukręcić Nie potrzebujesz piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 18.07.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Kusisz Ale lubię mieć czysto gdy coś pichcę. Drażni mnie ten ciągły remont a jak po partyzancku jem, to nie drażni Hm, chyba zrobię wizualkę tej czarnej ściany z panelami z Westa - tez je chyba na czarno maznę i lampy, którą chcę zrobić... Boję się, że ta lampa będzie festyniarska... Nie ma co się zniechęcać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts