mamik 14.09.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Magda, w świetle tego co piszesz muszę się odezwać, czytam z przyjemnością Twoje opisy prac nad projektami, nie piszę często, bo ... chyba taką po prostu mam naturę,Ale to chyba nieładnie tak milczeć, więc postaram sięprzynajmniej czasami się odezwać, żebyś wiedziała o istnieniu czytaczy, aprzynajmniej jednej „czytaczki” Chodzenie też lubię, ale po przerwie wakacyjnej jakoś niemogę się zebrać, więc tym bardziej zazdroszczę dystansu, 18 km to naprawdęKAWAŁ DROGIpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.09.2014 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 mamiku, wiem jak to jest Ale cieszę się, że czytasz A na chodzenie to zapraszam, możesz się do mnie przyłączyć Często chodzę sama, bo mąż nie lubi robić takich dystansów. Te 18 km to było za dużo. Jak wracałam to już miałam wrażenie, że od pasa w dół jestem cała zdrętwiała. Nic nie czułam, nóg, pośladków, kręgosłupa Myślałam tylko o tym, żeby udało i się dojść do domu. Dla mnie idealne dystanse to do 15 km. Idę na stadion przez Legnicką, a potem wracam przez Kozanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Magda, dzielna jesteś. Ja mam dosyć jak pójdę do znajomych na przełaj 4 km w jedną stronę. Choć może to jest 4 w linii prostej, a polami i lasem nawet nie wiem. Muszę zmierzyć. Pisz, proszę i pokazuj co robisz. Nie rezygnuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.09.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 cześć Magdo, dawno nie zaglądałam - ostatni projekt super Szkoda tylko, że to projekt, który nie będzie realizowany. Odnośnie tych aktów - pierwsza umowa to tylko umowa przedwstępna. Natomiast ta docelowa - nabycia i ustanowienia odrębnej własności lokalu jest możliwa dopiero po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie budynku. Jeśli deweloper deklaruje zakończenie w terminie X, to raczej licz się z przesunięciem terminu niż wcześniejszego zakończenia inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.09.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Na stadion mam jakieś 10km, więc za daleko na " tam i z powrotem", ja bardziej okupuje trasy miedzy parkami na południu no i raczej 8-10km, a i tak zajmuje mi to grubo ponad godzinęchcialam kiedyś spróbować z kijami, ale jakoś mi one przeszkadzają, więc na razie dałam sobie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2014 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) cześć Magdo, dawno nie zaglądałam - ostatni projekt super Szkoda tylko, że to projekt, który nie będzie realizowany. Odnośnie tych aktów - pierwsza umowa to tylko umowa przedwstępna. Natomiast ta docelowa - nabycia i ustanowienia odrębnej własności lokalu jest możliwa dopiero po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie budynku. Jeśli deweloper deklaruje zakończenie w terminie X, to raczej licz się z przesunięciem terminu niż wcześniejszego zakończenia inwestycji. Hej Spireo Też żałuję, że projekt prawdopodobnie nie powstanie, ale mam chociaż satysfakcję, bo również uważam, ze jest świetny. Masz rację, ze trzeba się liczyć z przesunięciami na budowie. Biorę to pod uwagę, ale muszę Ci powiedzieć, że ostatnio u jednego developera usłyszałam, że zima była łagodna i budowa będzie skończona o 2 m-ce wcześniej niż planowali. Także akty też będą wcześniej. Ale w rzeczywistości i tak na akty czeka się kilka miesięcy po zakończonej budowie. Moja kuzynka odbiera klucze w sierpniu, a akt będzie miała w grudniu. Na stadion mam jakieś 10km, więc za daleko na " tam i z powrotem", ja bardziej okupuje trasy miedzy parkami na południu no i raczej 8-10km, a i tak zajmuje mi to grubo ponad godzinę chcialam kiedyś spróbować z kijami, ale jakoś mi one przeszkadzają, więc na razie dałam sobie spokój mamiku, z południa to kawał drogi. Faktycznie. Ja mam ok. 7 km na stadion, więc spokojnie tam i z powrotem daje radę. Idąc z kijkami trzeba być zaopatrzonym w dodatkowe akcesoria, np. bidon przypięty do paska. Ja na razie tego nie mam i musiałam zatrzymywać się, żeby kupić sobie wodę. To jest kłopotliwe. Jak idę bez kijków to mam taki 0,75 l bidon w ręce. Edytowane 19 Września 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 I jeszcze wrzucam wstępną koncepcję Właściwie zmiany dotyczą tylko łazienki. W pierwotnym projekcie były to dwa pomieszczenia. http://m.ocdn.eu/_m/09f290660feac6e81f179af5577272f2,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.09.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Magda, byłam na facebooku i... gdzie masz to mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.09.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 matko i córko tam jest aż taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka ściana okien :jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2014 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Przepraszam Dziewczyny, musiałam wyjść. Magda, byłam na facebooku i... gdzie masz to mieszkanie Kasiu, nie dawałam jeszcze nic, bo to dopiero małe przymiarki matko i córko tam jest aż taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka ściana okien :jawdrop::jawdrop: Karolina, dokładnie tak. Tam są okna od podłogi do sufitu. Wysokość pomieszczeń to 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.09.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 toż to apartament jest ale tych od przodu jadalni to chyba nieda się umyć od zewnątrz co? bo tam nie ma tarasu/balkonu, a na rzucie zaznaczone jako fix a fotka jakaś tych okien będzie??? - niech mi gul skoczy! chcę się zachwycać i zazdrościć... taaaaaaaaaka ściana okien to marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2014 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) To jest apartament. Ta część przy jadalni to są fixy i rzeczywiście nie ma możliwości mycia na zewnątrz, zwłaszcza tej części najbardziej wysuniętej. Ale nie wiem czy to nie są przypadkiem szyby samoczyszczące. Okna jak najbardziej pokażę Edytowane 19 Września 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 19.09.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 No to standardowo...(jak na kazdym watku)Po pierwsze sie witam:) Wyznaje, ze podgladam i podczytuje jakis czas:)a po drugie....o mamusiu to mieszkanie musi byc niesamowite. ale co to sa okna samomyjace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.09.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 ...ale co to sa okna samomyjace? z tego co ja kojarzę to są pokryte jakąś powłoką że jak pada deszcz to "on je myje" gorzej jak długo nie pada hehehe ale najczęściej takie okna są wyżej niż droga więc też się tak bardzo nie brudzą zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.09.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Cześć Kamila Co do szkła samoczyszczącego to znalazłam notkę na wikipedii. Jest tak, jak pisze Karolina, szkło pokryte jest powłoką hydrofilowo - fotokatalityczną. http://pl.wikipedia.org/wiki/Szk%C5%82o_samoczyszcz%C4%85ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.09.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Jakie chałupiszcze Układ funkcjonalny fajny - czekamy na wizki oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 19.09.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 z tego co ja kojarzę to są pokryte jakąś powłoką że jak pada deszcz to "on je myje" gorzej jak długo nie pada hehehe ale najczęściej takie okna są wyżej niż droga więc też się tak bardzo nie brudzą zapewne Cześć Kamila Co do szkła samoczyszczącego to znalazłam notkę na wikipedii. Jest tak, jak pisze Karolina, szkło pokryte jest powłoką hydrofilowo - fotokatalityczną. http://pl.wikipedia.org/wiki/Szk%C5%82o_samoczyszcz%C4%85ce aaa...powloka hydrofilowa-fotokatalityczna, no oczywiscie:cool: to ja takie okna poprosze u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Też chcę, przynajmniej te dachowe Tylko pewnie cena zabija. Magda, to czekam na ciąg dalszy, bo mieszkanko naprawdę ma ciekawy plan. Ty z niego cudeńko zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 19.09.2014 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Hej Spireo Też żałuję, że projekt prawdopodobnie nie powstanie, ale mam chociaż satysfakcję, bo również uważam, ze jest świetny. Masz rację, ze trzeba się liczyć z przesunięciami na budowie. Biorę to pod uwagę, ale muszę Ci powiedzieć, że ostatnio u jednego developera usłyszałam, że zima była łagodna i budowa będzie skończona o 2 m-ce wcześniej niż planowali. Także akty też będą wcześniej. Ale w rzeczywistości i tak na akty czeka się kilka miesięcy po zakończonej budowie. Moja kuzynka odbiera klucze w sierpniu, a akt będzie miała w grudniu. mamiku, z południa to kawał drogi. Faktycznie. Ja mam ok. 7 km na stadion, więc spokojnie tam i z powrotem daje radę. Idąc z kijkami trzeba być zaopatrzonym w dodatkowe akcesoria, np. bidon przypięty do paska. Ja na razie tego nie mam i musiałam zatrzymywać się, żeby kupić sobie wodę. To jest kłopotliwe. Jak idę bez kijków to mam taki 0,75 l bidon w ręce. Dziewczyny, nie jest tak źle z deweloperami, my mieliśmy mieć umowę przenoszącą właśność do czerwca 2015, a deweloper (wrocławski:)) "wyrobił się" i mieliśmy w lipcu tego roku, tak więc zdarza się i tak,że deweloper wyznacza termin " z zapasem" ps. Podziwiam Cię za to chodzenie, ja też chodzę podobną trasą, ale dystans 4 razy krótszy, raczej spaceruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.09.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Nie wypada poganiać, ale ja też nie mogę się doczekać Ja mam jedno okno dachowe z szybą, która ma się lepiej czyścić. Jedno, bo dokupowałam je później. Nie było go w projekcie. Ściągaliśmy kilka dachówek by je zamontować. Nie jest to szyba samoczyszcząca, ale ma jakąś powłokę, która ma ułatwić mycie. Jak wypróbuję i porównam z pozostałymi oknami to dam znać czy się sprawdza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts