Magda 34 16.05.2012 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ech, coś czuję, że skończy się na jakiejś mini- wieży:stereo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Muszę Was jednak zmartwić. Mój mąż zainteresował się tematem i stwierdził na zasadzie: „Ja tak chcę”, że będzie obniżał sufit o 5-6 cm i zastosuje oprawę wpuszczaną tego typu: ...bo takie mamy zrobione na przedpokoju I zastosuje żarówki ledowe i jeszcze chce kinkiet nad stołem. Koniec. Kropka:(:(. Wielkie dzięki dziewczyny z tym radyjkiem. Jednak mój A. miał rację, żeby o tym zapomnieć. Znalazłam jeszcze cos takiego. Przenośne radio internetowe. Nie trzeba kuć w ścianie:-) UPS a ile ma wzrostu, że chce sobie sufit na głowie położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.05.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Już mi się nawet dyskutować z Nim nie chce. Pestko, jeśli chodzi o wnętrza to my jesteśmy z dwóch rożnych bajek. : ( Teraz jest w przedpokoju 255 cm i w kuchni też tyle będzie. I już. Po prostu. Edytowane 16 Maja 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 To widzę prowadzisz ze swoim dyskusje, jak z dzieckiem wokół tematu komara – „czy on ma motorek, że tak buczy?” U mnie to samo bywa, faceci to inny gatunek homo sapiens. Czasem głową w mur i już Logika jest po męskiej stronie. Nie mamy szans zgodnie z takim podejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 16.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dobra, dobra. W koncu we dwoje tam mieszkaja Magda bedzie miala wszystko inne po swojemu - miejmy nadzieje. A na sciane odtwarzacz z cD i radiem jest dobrym pomyslem. Lepszym hcyba niz radio podtynkowe. Bo takie cos zawsze mozna zdjac albo przewiesic a nie zajmuje nigdzie miejsca na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 u mnie z kolei jednym z nielicznych ułatwień budowy był i jest podobny gust z A. Są rozmowy/dyskusje nt. czegoś tam, ale łatwo dochodzimy do zgody, bo ogólne wyczucie i upodobania są takie same. Współczuję z "uparciuchami" Przecież my zawsze chcemy dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 16.05.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Madziu dacie rade z tymi 255cm - u mnie teraz jest 250 i naprawde zle nie jest (tylko ze ja mam 160 cm, wiec przestrzeni nade mna jeszcze prawie metr ) Czasem warto isc z mezem na ustepstwo w sprawie drobnej - przy istotnej masz wtedy argument :"No przeciez wtedy ty zdecydowałeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 A ja pewnie mam skrzywienie. Pierwsze mieszkanie moich rodziców miało 3,60, potem całe życie w 2,78. Nawet Ursynów miał 2,70, a teraz w salonie mam przez środek ponad 5m, a w kuchni 2,75. Mojego wzrostu tylko 1,58. Sypialnię, garderobę i łazienkę mam 2,67, bo zachciało mi się podłogi na legarkach i strasznie mi ta „niskość” długo przeszkadzała Mojego uparciucha załatwiam cierpliwością i odpuszczaniem, gdy wiem, że się upiera, a ja mam rację. Kilka razy tak zrobiłam (z odwracalnymi problemami). Wyszło na moje i teraz bardziej słucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 16.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ech kobiety - zawsze znajdziemy jakieś sposoby A najfajniejsze to jest ja my stawiamy na swoim, a oni mysla ze sami to wymyslili A co do wysokości - nigdy nie mieszkałam w wysokich pomieszczeniach - stad nie bedzie mnie bolała kuchnia o wysokości 250cm. Madziu, a ty? Jestes wysoka i przyzwyczajona do wysokich pomieszczeń? Jak tak - to nie odpuszczaj - walcz jak lwica! Jesteśmy z Toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.05.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) u mnie z kolei jednym z nielicznych ułatwień budowy był i jest podobny gust z A. Są rozmowy/dyskusje nt. czegoś tam, ale łatwo dochodzimy do zgody, bo ogólne wyczucie i upodobania są takie same. Współczuję z "uparciuchami" Przecież my zawsze chcemy dobrze Bardzo Ci tego "zadraszczam" Spireo. My w zasadzie się nie kłócimy, ale może to kwestia kompromisów. Ale jeśli chodzi o wizję domu i wnętrz to tutaj nie potrafię odpuścić, bo moja racja jest mojsza:) No i są spięcia. Ta elektryka i sufit mnie ostatecznie tak nie razi, więc dałam spokój. Ale już kinkiet to sobie kupię... może Tolomeo? Ech kobiety - zawsze znajdziemy jakieś sposoby A najfajniejsze to jest ja my stawiamy na swoim, a oni mysla ze sami to wymyslili A co do wysokości - nigdy nie mieszkałam w wysokich pomieszczeniach - stad nie bedzie mnie bolała kuchnia o wysokości 250cm. Madziu, a ty? Jestes wysoka i przyzwyczajona do wysokich pomieszczeń? Jak tak - to nie odpuszczaj - walcz jak lwica! Jesteśmy z Toba Nie jestem wysoka, mam 164 cm. Ja od dziecka mieszkałam w kamienicy. Co prawda na 4 piętrze, gdzie strop jest trochę niższy niż na 1 pietrze, ale wys. była 3 m. Dlatego jestem przyzwyczajona raczej do wysokich wnętrz. Teraz już przywykłam do tych blokowych wysokości. Edytowane 16 Maja 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.05.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tolomeo fajne Te też (poniżej 200zł) http://www.planetadesign.pl/files/LM556a.jpg [ATTACH=CONFIG]116263[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png No to i ja dodam, ze mam teraz całkowicie wolną rękę w temacie wystroju wnętrz. Mąż odpuścił kilka lat temu Dziś jeśli jest sprzeciw to tylko finansów dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Mayland, możesz podać co to jest to wyciągane Byłam dzisiaj w Lupusie oglądać blaty. Widziałam ten 138, który polecałaś Magdzie. Jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.05.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Mayland, możesz podać co to jest to wyciągane Byłam dzisiaj w Lupusie oglądać blaty. Widziałam ten 138, który polecałaś Magdzie. Jest bardzo ładny. Cieszę się, ze blat Ci się podobał. Mi też się podoba. A to wyciagane to lampka z wtyczką do gniazdka http://www.planetadesign.pl/?1155,lampka-retro-scienna-black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.05.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tolomeo fajne No to i ja dodam, ze mam teraz całkowicie wolną rękę w temacie wystroju wnętrz. Mąż odpuścił kilka lat temu Dziś jeśli jest sprzeciw to tylko finansów dotyczy No właśnie... finanse. To jest największa bolączka mojego A. Ale ja stosuję sztuczki z kartą kredytową i zawsze podaję niższą cenę niż w rzeczywistości. Czarna lampka wyciągana też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.05.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Mayland, możesz podać co to jest to wyciągane Byłam dzisiaj w Lupusie oglądać blaty. Widziałam ten 138, który polecałaś Magdzie. Jest bardzo ładny. A gdzie ten Lupus się znajduje? Zrobiłam wstępny projekt elektryki, który został zaakceptowany. Będziemy wykorzystywać istniejące instalacje i gdzie to będzie niezbędne przesuwać gniazda lub też dokładać. Radio podtynkowe odpuszczam. Tak będzie to wyglądać: http://foto0.m.onet.pl/_m/98b03c045dbf0034fb710a81358cefb8,21,19,0.jpg O takiej tolomeo myślałam http://www.arredo-luce.com/en/wall-ceiling/artemide-tolomeo-micro-parete Byłam dzisiaj w OBI i widziałam takie halogeny ledowe jako górne oświetlenie. 4.5 =35W. Co myślicie? http://www.elv-downloads.de/bilder/artikel/Produkte/10/1025/102570/Internet/gross/102570_w02_led_lampe.jpg Edytowane 16 Maja 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.05.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Jaką płyte planujesz? Do indukcji siła.Tylko 2 gniazdka nad blatem? Wystarczą Ci? W jedno pewnie bedzie wpięty czajnik. Zostanie jedno. Magda kup sobie te gu10 na Allegrohttp://allegro.pl/listing.php/search?string=led+gu10&category=0&sg=0Taniej. Edytowane 16 Maja 2012 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Lupus jest na Paprotnej 5. Od Ciebie najlepiej pojechać Mostem Milenijnym i zjechać na Poświętne/Poznań. W prawo i przed Tesco w prawo.Wycenili mi ten większy rozmiar 38mm z listwą aluminiową z przodu na 1,3k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jaką płyte planujesz? Do indukcji siła. Magda ma gaz i z tego co pamiętam, nie będzie zmieniać płyty i piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 http://foto0.m.onet.pl/_m/98b03c045dbf0034fb710a81358cefb8,21,19,0.jpg Brakuje mi gniazdka przy oknie. To, które jest jest do zmywarki, a w tamtym miejscu będziesz miała wolny blat. Nie wiem, czy na wszelki wypadek nie zrobiłabym włączników po prawej od wejścia, Jakbyście chcieli kiedyś zabudować lewą wnękę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.05.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jest tak, jak pisze Spirea. Płyta jest gazowa i prąd jest potrzebny do zapalników. Przy blacie są dwa gniazda. Jedno do czajnika, a drugie dodatkowe. Jeszcze dwa gniazda są koło stołu do naładowania komórki i być może do radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts