qecaj 05.05.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam ! Dach dwuspadowy 42 stopni, więźba drewniana, dach kryty będzie dachówką ceramiczną. W pojekcie mam drabinki przeciwśniegowe. Czy powinny być one zamontowane na dachu, czy też można z nich zreygnować ? Co one dają ? Jakie są zalety i wady? Miejsce budowy - powiat poznański.Poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.05.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Jak chcesz oszczędzać to nie dawaj.Ale jak lawina spadnie Ci na głowę to zmądrzejesz. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.05.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Jak nic nie rośnie w pobliżu okapu to tylko w okolicy wejścia do domu. Rynny powinny być wówczas zamocowane tak aby zsuwający się śnieg ich nie oberwał. Dodam jeszcze że te płotki można zamontować w dowolnym czasie nie koniecznie w trakcie realizacji dachu. Można poobserwować jak dach zachowuje się zimą i dopiero wówczas podjąć stosowną decyzję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 05.05.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 zamiast płotka można dać takie hakihttp://folnet.pl/towar/sniegolap-do-dachowki-betonowej-i-ceramicznejja mam w kolorze dachu i praktycznie ich nie widaća dają to, że jak masz dobrze ocieplone poddaszei na dachu zalega śniega przyświeci mocniej słonceto zjeżdżający śnieg zostanie przez nie rozbitya nie zjedzie jedna wielka taflaktóra może połamać rynnyi zranić osoby przebywające pod na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.05.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 ja po dwóch zimach jednak dałem drabinki nad wjazdem do garażu i naprzeciwległej połaci nad wejsciem do piwnicy i do garażu, i tej zimy nie maiłem już hałd twardego lodośniegu do odwalania spod bramy i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts