qecaj 05.05.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Łazienka na parterzewykonana z ścianek działowych gr. 12 cm i jednej ściany zewnętzrenej gr. 25 cm (Porotherm) ale zabrakło okna. Jak można doświetlić taką ciemną łazienkę ? czy rozwiązaniem byłyby luksfery na ścianie wewętrzęnej, a może dobry świetlik w drzwiach do łazienkiCzekam na porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 06.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Można też wykonać otwory w tych ściankach działowych np. o wymiarach 30 x 80 cm (po wmontowaniu odpowiednich nadproży z prętów zbrojeniowych) i w te otwory wmontować (na silikon) szafki klejone np. z kolorowego szkła. Na półkach tych szafek można przechowywać różne łazienkowe drobiazgi. Sam takie szafki zamontowałem w mojej łazience (wykonał szklarz), aby doświetlić sąsiadującą z łazienką ciemną garderobę. Edytowane 6 Maja 2012 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.05.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ja może zaproponuję tak bardziej tradycyjnie: http://eldor.nazwa.pl/aukcje/zdjecia/zarowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.05.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 To ja bardziej nowocześnie! Światłowody (pręt pleksi fi 5mm lub więcej, płaska płyta o sporej grubości - w paskach). Kilka takich puszczonych na zewnętrzną stronę ściany załatwia sprawę. Oczywiście , dodatkowo, wynalazek widoczny powyżej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qecaj 08.05.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziękuje za porady Oczywiście dobre oświetlenie sztuczne będzie niezbędne, ale moją inetencją było zapytanie o mozliwości innego sposobu doświetlenia łazienki. Jeszcze raz dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts