Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nauczyciele buduja .

Recommended Posts

Hej ! To ja , nowy ! Kroliczek jestem .

Apel do budujacych sie nauczycieli ! Piszcie . Czy my zawsze ( ponoc ) sie wymadrzamy i wiemy wszystko najlepiej ? Wypowiadam wojne opinii publicznej . Takie glupoty i obiegowe slogany slysze czesto wsrod roznych srodowisk .

Nauczyciele , nie dajmy sie ! Wspierajmy sie na forum !

Sa wsrod Was geografowie i polonisci ?

Kroliczek , plci zenskiej

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Muszę potwierdzić - nauczyciele zawsze mają rację. Przyzwyczajeni są do tego, że uczniowie MUSZĄ ich słuchać. ( Brat, znajomy i kuzyni są nauczycielami ).

Na pocieszenie dodam, że kolejna kuzynka - nauczycielka jest osobą sympatyczną, nie wymądrza się i da się z nią dyskutować ( geograficzka! ).

A ja jestem nauczycielem akademickim (nie wiem czy to sie liczy :) ) i faktycznie czesto lapie sie na tym, ze sie troche wymadrzam... Na szczescie zajmowanie sie praca naukowa nauczylo mnie ze jednak potrafie sluchac kontrargumentow i nie staram sie udowodnic moich tez metoda 'ad persvadum' (przez zakrzyczenie).

. Hej ,

Jak milusio , ze tylu was sie odezwalo ! I zadnych narzekan na ciezki los nauczyciela !Jednak moze byc milo pogadac nie tylko o szkole .

Budujecie sami czy z malzonkiem ? Kobietki nauczycielki , czy zza szkolnego biurka kierujecie tez budowa , jaki podzial rol macie zwiazany z budowa ? Czy z racji zawodu latwiej Wam pertraktowac np.ceny ?

Pozdrawiam

Witam serdecznie!

Podobnie jak JoShi jestem nauczycielem akademickim, dokładniej - germanistką. Chyba jeszcze tu takiej nie było? Będę budować z mężem - ekonomistą. Na razie nieźle funkcjonuje podział kompetencji: mąż - załatwia materiały i zagospodarowywuje działkę, ja wzięłam na siebie papierologię. Mąż czyta książki, ja forum.

Mam nadzieję, że pozwolenie będzie jeszcze przed świętami, więc niebawem ruszamy!

Pozdrawiam, Maggie

O to u nas bylo troche inaczej. Maz zajmowal sie papierami i pieniedzmi ja grzebalam po internecie, szukalam informacji na temat technologii odbieralam dostawy, dyskutowalam z wykonawcami itp... Powod takiego podzialu prozaiczny. Maz pracuje od osmej do szesnastej a ja mam nienormowany czas pracy :)

• 3 months później...

Jestem nauczycielką, ale dopiero od dwóch lat, przedtem pracowałam w liniach lotniczych, w firmie telekomunikacyjnej aż w końcu wróciłam do marzenia z dzieciństwa, bo jak byłam mała to bardzo chciałam być nauczycielką. Uczę angielskiego w gimnazjum :p Pensja nieporównywalna, ale jednak te dwumiesięczne wakacje....super.

Pozdrawiam budujących nauczycieli!

Witam wszystkich nauczycieli!

Właśnie dołączyłam, uczę angielskiego i zaczynam niedługo budowę, narazie mam wszystko na papierze i w głowie....mój mąż też pracuje w szkolnictwie...niezły tandem, najpiękniejsze są te dwa miesiące razem, z dziećmi.......... :D

• 4 weeks później...

Cześć pozdrawiam wszystkich nauczycieli , ja jestem nauczycielem choć i prace w przemyśle mam za sobą

Zastanawiam się czy nauczyciele naprawdę tak się wymadrzają , wydaje mi się że nie ale może jak mąż jest zawodowym wojskowym to nauczyciel ustepuje hm.......

--------

Pozdrowienia dla budujących i nie tylko

Moja Żona - tak jak Maggi - jest nauczycielem akademickim - germanistką i w dodatku też z Zachodniopomorskiego, a ja mam wykształcenie techniczne.

Jesteśmy na etapie kupowania działki, więc ewentualny podział obowiązków budowalnych jeszcze się nie pojawił. Na razie oboje z zacięciem czytamy Forum i Muratora i wszystko inne, co dotyczy budowania i wpadnie nam w ręce...

koks